Annonce
Erhverv

SF og 3F ærgrer sig over 1. maj online: 'Der er ellers rigeligt at tale om, blandt andet grådige arbejdsgivere'

Igen i år markerer 3F i Vejle arbejdernes internationale kampdag med et online-arrangement. Fra klokken 8.30 lørdag 1. maj vil der blive sendt live fra foreningens lokaler på Sjællandsgade. "Vi kan stadig flytte noget og sige fra over for grådige arbejdsgivere," siger formand Martin Jensen. Arkivfoto: Mette Mørk
Selvom tiden virkelig kalder på en 1. maj-markering, giver det heller ikke i år mening at afholde et fysisk arrangement, lyder det fra SF og 3F i Vejle.

Vejle: Igen i år må arbejderbevægelsen fejre den internationale kampdag langt fra det vanlige sceneri i Mariaparken, hvor solskin, forårsfornemmelser og kolde fadøl for andet år i træk erstattes af online-alternativer.

På trods af, at forsamlingsforbuddet senest blev hævet til 50 mennesker for udendørs forsamlinger, har det ikke givet mening at afholde et fysisk 1. maj-arrangement i Vejle.

Det fortæller Britta Bitsch, der er formand for SF i Vejle Kommune og partiets førstesuppleant til Vejle Byråd.

Annonce

- Det er med sorg i hjertet, at vi har taget den beslutning. Men vi er nødt til at tage højde for, at det slet ikke er sikkert, at folk ville dukke op. Mange i målgruppen er ikke færdigvaccinerede endnu, og det ville også være svært at nå at banke et arrangement op. Der er jo mange involveret, og det er trods alt ikke bare at stille sig op på en ølkasse og tale, siger hun.


Se bare Nemlig.com-sagen. Vi kan stadig flytte noget og sige fra over for grådige arbejdsgivere.

Martin Jensen, formand for 3F i Vejle


I stedet vil der lørdag formiddag blive lagt en tale op på partiforeningens Facebook-side, hvor byrådsmedlem Lone Myrhøj (SF) adresserer de temaer, som fylder i tiden.

- Der er ellers rigtig meget at tale om. Vi har overenskomstforhandlinger og sygeplejersker, der kan være på vej i konflikt. Det seneste år har vi været vant til, at den diskussion, der er, har været på de sociale medier - og der er i dén grad brug for det fysiske møde, siger Britta Bitsch.

En formiddag med virtuelt fællesskab

Lokalformanden fortæller, at SF har fravalgt at afholde et online-arrangement til fordel for en tale til medlemmerne.

Det planlægger til gengæld 3F i Vejle, der fra lørdag klokken 8.30 inviterer sine medlemmer til at deltage i et online-arrangement på fagforbundets Facebook-side.

- I år havde vi virkelig håbet, at vi kunne byde vores medlemmer og deres familier velkommen til et fysisk 1. maj-arrangement, men som situationen er, skal vi stadigvæk passe på hinanden, siger formand Martin Jensen.

- Selvom det bliver virtuelt, bliver det en formiddag, hvor vi forhåbentligt kommer til at mærke fællesskabet. Det er vigtigt i den her tid. Se bare Nemlig.com-sagen. Vi kan stadig flytte noget og sige fra over for grådige arbejdsgivere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Nærmede sig diskvalifikation: Carelink vandt kviktest-udbud i Syddanmark trods kritik for mangelfuld plan

Annonce