Annonce
Erhverv

SF og 3F ærgrer sig over 1. maj online: 'Der er ellers rigeligt at tale om, blandt andet grådige arbejdsgivere'

Igen i år markerer 3F i Vejle arbejdernes internationale kampdag med et online-arrangement. Fra klokken 8.30 lørdag 1. maj vil der blive sendt live fra foreningens lokaler på Sjællandsgade. "Vi kan stadig flytte noget og sige fra over for grådige arbejdsgivere," siger formand Martin Jensen. Arkivfoto: Mette Mørk
Selvom tiden virkelig kalder på en 1. maj-markering, giver det heller ikke i år mening at afholde et fysisk arrangement, lyder det fra SF og 3F i Vejle.

Vejle: Igen i år må arbejderbevægelsen fejre den internationale kampdag langt fra det vanlige sceneri i Mariaparken, hvor solskin, forårsfornemmelser og kolde fadøl for andet år i træk erstattes af online-alternativer.

På trods af, at forsamlingsforbuddet senest blev hævet til 50 mennesker for udendørs forsamlinger, har det ikke givet mening at afholde et fysisk 1. maj-arrangement i Vejle.

Det fortæller Britta Bitsch, der er formand for SF i Vejle Kommune og partiets førstesuppleant til Vejle Byråd.

Annonce

- Det er med sorg i hjertet, at vi har taget den beslutning. Men vi er nødt til at tage højde for, at det slet ikke er sikkert, at folk ville dukke op. Mange i målgruppen er ikke færdigvaccinerede endnu, og det ville også være svært at nå at banke et arrangement op. Der er jo mange involveret, og det er trods alt ikke bare at stille sig op på en ølkasse og tale, siger hun.


Se bare Nemlig.com-sagen. Vi kan stadig flytte noget og sige fra over for grådige arbejdsgivere.

Martin Jensen, formand for 3F i Vejle


I stedet vil der lørdag formiddag blive lagt en tale op på partiforeningens Facebook-side, hvor byrådsmedlem Lone Myrhøj (SF) adresserer de temaer, som fylder i tiden.

- Der er ellers rigtig meget at tale om. Vi har overenskomstforhandlinger og sygeplejersker, der kan være på vej i konflikt. Det seneste år har vi været vant til, at den diskussion, der er, har været på de sociale medier - og der er i dén grad brug for det fysiske møde, siger Britta Bitsch.

En formiddag med virtuelt fællesskab

Lokalformanden fortæller, at SF har fravalgt at afholde et online-arrangement til fordel for en tale til medlemmerne.

Det planlægger til gengæld 3F i Vejle, der fra lørdag klokken 8.30 inviterer sine medlemmer til at deltage i et online-arrangement på fagforbundets Facebook-side.

- I år havde vi virkelig håbet, at vi kunne byde vores medlemmer og deres familier velkommen til et fysisk 1. maj-arrangement, men som situationen er, skal vi stadigvæk passe på hinanden, siger formand Martin Jensen.

- Selvom det bliver virtuelt, bliver det en formiddag, hvor vi forhåbentligt kommer til at mærke fællesskabet. Det er vigtigt i den her tid. Se bare Nemlig.com-sagen. Vi kan stadig flytte noget og sige fra over for grådige arbejdsgivere.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Live valgdebat: Hvordan får vi bedre offentlig transport, hvor skal solcelleparkerne ligge, og hvilke byer skal have byggegrunde?

Vejle Boldklub For abonnenter

Minut for minut: VB vinder 3-1 efter straffesparkskonkurrence

Sport

VB videre i overtidsdrama: Sousa blev helten i 3-1 sejren over AC Horsens

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Erhverv

Han fik den generte milliardær i tale: 'Der var et stykke danmarkshistorie, der slet ikke var fortalt tilstrækkeligt'

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

Annonce