Annonce
Vejle

SF's Lone Myrhøj: Det er en skandaløs løsning for voksenområdet

Lone Myrhøj (SF) er langt fra tilfreds med den løsning, som man nåede frem til i byrådssalen onsdag aften for voksenområdets økonomi. Det løser ingenting, mener hun. Arkivfoto
Medlem af voksenudvalget Lone Myrhøj (SF) er langt fra imponeret over den løsning, som et flertal i byrådet onsdag aften nåede frem til for at hjælpe et trængt voksenområde.
Annonce

Vejle: Det er en skandale!

Sådan lyder det fra byrådsmedlem Lone Myrhøj (SF) efter onsdag aftens byrådsmøde, hvor et flertal blev enige om at give voksenområdet en økonomisk saltvandsindprøjtning.

For selvom der bliver givet en økonomisk håndsrækning til området, så forslår det sig som en skrædder i helvede, mener Lone Myrhøj.

- Vi har et område, der er i knæ. Socialpsykiatrien og handicapområdet er max presset. Borgerne får ikke tilstrækkelig hjælp, og medarbejderne løber helt vildt stærkt. Alle ved, at vi ikke gør det godt nok, og alligevel går et flertal ind og laver besparelser, samtidig med, at der er penge i kommunekassen, siger Lone Myrhøj.

Hun betragter nemlig ikke tilsagnet om flere penge nu og her som en reel løsning på problemerne. Tværtimod.

- Vi har et kæmpe underskud. Økonomiudvalget har sagt ja til at dække noget af det nu, og resten skal findes i voksenudvalget, så der skal laves besparelser. Fremadrettet er der ingen løsning på noget som helst, siger Lone Myrhøj og fortsætter:

- Det her er en blivende udfordring, og en af grundene er, at vi ikke har været gode nok til at forebygge og give en hjælp løbende. Derfor bliver det brandslukning i stedet for at give folk den rette hjælp, når de har brug for det. Det er ikke borgernes skyld. Det er vores skyld, fordi der er cuttet helt ind til benet.

Borgerne får ikke tilstrækkelig hjælp, og medarbejderne løber helt vildt stærkt. Alle ved, at vi ikke gør det godt nok, og alligevel går et flertal ind og laver besparelser, samtidig med, at der er penge i kommunekassen.

Lone Myrhøj (SF), medlem af voksenudvalget

Annonce

Folk skal have en bedre hjælp

Lone Myrhøj mener, at man kun kan løse problemet med de stigende udgifter ved i første omgang at bruge flere penge på at gøre indsatsen på voksenområdet bedre.

- Hvis man vil gøre noget bedre, skal man i gang med at give folk en bedre hjælp, så de ikke får det så dårligt. Vi skal lave de botilbudspladser, der skal til, og give området en ordentlig normering. Vi skal sørge for, at der er nok medarbejdere i den opsøgende psykiatri og flere gademedarbejdere, så vi får de mindre foranstaltninger til at virke. det er billigere i længden end det, vi har gang i nu, mener hun.

- Det groteske er, at der er penge i Vejle Kommune til at løse det ordentligt. Jeg kan hverken forklare eller forsvare, hvorfor det ikke bliver gjort ordentligt. Jeg vil kæmpe med næb og kløer for, at der bliver skruet den anden vej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Vejle Boldklub For abonnenter

VB tog point mod FCK, men en anden ting er næsten vigtigere

Annonce