Annonce
Debat

SF: Vi vil investere i mennesker og anviser også penge

Mads-Peder Winther Søby. Pressefoto

Læserbrev: Kommunalvalget nærmer sig, og SF-Hedensted har en række mærkesager og peger på en løsning til det pressede budget.

Vi ønsker en kommune, der hænger sammen. Vi vil investere i mennesker - det kræver et løft af hele kulturområdet, en gentænkning af bibliotekerne så de kan være samlingspunkt for lokalsamfundene.

SF har kæmpet for og opnået minimumsnormeringer på dagtilbudsområdet. Og nu skal vi sikre, at det kommer børnene til gode, og at vi favner alle børns behov.

Annonce

Folkeskolen skal være et sted, hvor ulighed mindskes. Bedre normeringer og kortere skoledage er en del af løsningen. Derudover ønsker vi at udbygge den naturlige bro imellem skolen og skolefritidsordningen.

SF ønsker, at der skal være mere vild natur og bedre adgang til den. Naturområder med offentlig adgang skal være let tilgængelige, og de skal "passes", så biodiversiteten øges.

Affaldshåndtering skal prioritere genanvendelse så lokalt som muligt.

Virksomheder, der arbejder med bæredygtighed og grøn omstilling, skal støttes i at bosætte sig og forblive i Hedensted Kommune.

SF vil gøre det mere attraktivt for unge at bo i vores kommune, selvom studiet måske ligger i en større by. Derfor ønsker vi at forbedre unges boligmuligheder, bl.a. med flere billige ungdomsboliger.

Kommunen skal hjælpe borgeren med rådgivning og incitamenter, og det skal være lettere at træffe de sunde valg. I det hele taget ønsker vi en højere grad af sammenhæng imellem livsfaser og livssituationer, så det gode liv er en mulighed for alle.

Den enkelte ældres behov og ønsker skal være i centrum i plejen. Der skal være støtte til pårørende i en belastet hverdag og i kritiske situationer. Samtidig skal der følges op på intentionerne i pårørendepolitikken.

Det er vigtigt, at der arbejdes videre med tillidsreformen i ældreplejen. SF ønsker et særligt fokus på gruppen af svage ældre, så alle kan få et værdigt seniorliv.

SF kæmper videre for udviklingen af det lokale fællesskab. Igennem dialog med lokalrådene ønsker vi at styrke borgerinddragelsen, så alle borgere føler, de bor i et område, de har indflydelse på.

Nærhed, tryghed, lokale beslutninger. Vi ønsker sammenhængende lokale fællesskaber. Det indebærer stærke lokalråd, lokale kulturtilbud og en samtænkning af kommunens bygninger, så de kan tjene flere forskellige formål. Derudover kræver stærke lokale fællesskaber, at alle generationer tænkes ind i byplanlægningen.

Udligningsreformen har kostet kommunen dyrt og stækker det kommunale budget. Derfor er det på tide, at skatten hæves i størrelsesordenen 0,3 pct.

Mads-Peder Winther Søby

Udligningsreformen har kostet kommunen dyrt og stækker det kommunale budget. Derfor er det på tide, at skatten hæves i størrelsesordenen 0,3 pct.

SF vil investere i mennesker.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Heidis bryllupsgave var en rød knallert: Mød sko-sælgeren, der elsker at få Vejle til at 'smage dansk'

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se video fra Vejles pressede morgentrafik - så laaaang tid tager det at komme til midtbyen ad populær indfaldsvej

Vejle For abonnenter

Så faldt hammeren: Ekskluderede medlemmer af Vejle Motorbådklub har fået deres dom - 'nu er de værste smidt ud'

Ikast-Brande

Ny skole fejret: Artium blev indviet med børnesang

Sydjylland

Region Syddanmark risikerer stor bøde efter politianmeldelse: Powerpoint-præsentation afslørede tusindvis af personfølsomme oplysninger

Alarm 112

Polske nummerplader sporløst forsvundet: 'Det er nok ikke den bedste idé, hvis man vil begå indbrud'

Børkop For abonnenter

Christina og Louise er jævnaldrende frisører: Og derfor er deres nye salon atypisk

Debat

Vores ambition er at støtte og videreudvikle landsbyerne i kommunen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Så er det en kendsgerning: Skole har købt naboskolen af splittet Vejle Byråd - fremtrædende socialdemokrat blev sendt uden for døren

Kultur For abonnenter

TV-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

Billund For abonnenter

Per Langvad nåede ikke at høre klokkespillet i Grindsted Kirke: Døde efter blot tre ugers kræftsygdom

Erhverv For abonnenter

Snavs i kølere og beskidt gulv: SuperBrugsen indkasserer sur smiley og bøde

Alarm 112

Hvad sker der for cykelbjerget? Hvis du har mistet din cykel, er det nok en god idé at runde rasteplads

Annonce