Annonce
Vejle

SFO-børn indsamlede 25.000 til Knæk Cancer

Onsdag 24. oktober samlede børnene fra Hældagerskolens SFO over 25.000 kroner ind til Knæk Cancer, da de solgte egenproducerede varer til forældre og bedsteforældre. Foto: Hældagerskolen
Hældagerskolens SFO stod i sidste uge for andet år i træk bag et Knæk Cancer-marked, hvor SFO'ens børn via salg af egenproducerede varer indsamlede over 25.000 kroner til Knæk Cancer.
Annonce

Vejle: Bolsjer, øreringe, marmelade og romkugler.

Det var blot nogle af de stilige og smagfulde egenproducerede varer, børnene fra Hældagerskolens skolefritidsordning (SFO) i sidste uge solgte med stor fortjeneste til forældre og bedsteforældre på skolens egetudviklede Knæk Cancer-marked. Et marked, hvor hele fortjenesten gik til den store Knæk Cancer-landsindsamling.

Der var bagt et hav af delikate kager, der faldt i god smag hos markedets besøgende. Foto: Hældagerskolen
Annonce

Lanceret sidste år

Idéen til markedet blev udviklet af en SFO-ansat efter landsindsamlingen i 2017. Han mente, at børnene i fællesskab kunne producere varer i SFO'en, som senere kunne sælges og indsamle penge til Knæk Cancer.

Den idé blev taget vældig godt imod af både børnene og medarbejderene, der allerede gav sig i kast med forproduktionen efter sommerferien, fortæller daglig leder af Hældagerskolens SFO Jamie Møller.

- Vi startede allerede efter sommerferien og fik løbende idéer til ting, der kunne sælges på markedet. Inden længe havde vi mange forskellige produkter - heriblandt hjemmelavede øreringe af gummislanger, bolsjer i flotte poser, marmelade, gelé, romkugler, en cd indspillet af SFO’ens børneband og meget mere.

Og SFO'ens første marked kunne man roligt konstatere var en succes, da det førte til et indsamlingsbeløb på 13.213 kroner til Knæk Cancer.

Annonce

Gentage succesen

Derfor var der ifølge Jamie Møller ingen grund til ikke at gentage succesen i år - og forsøge at skaffe endnu flere penge til Knæk Cancer.

- Vi evaluerede sidste års marked og fik noteret os, hvilke ting der havde været populære, hvilke priser der skulle justeres samt hvilke nye idéer, vi kunne prøve af - heriblandt sponsorgaver, flere bolsjer og mere kage, siger han.

Og sponsorgaver blev der leveret - og flere bolsjer og mere kage blev der brug for.

For da klokken onsdag passerede 16.30, var næsten hele markedet udsolgt - med stor profit til følge.

SFO-børnene bar sig nemlig ad med at få indsamlet næsten det dobbelte af sidste års beløb, 25.310 kroner, til stor glæde for alle involverede.

Og der var i den grad gjort noget ud af varerne. Foto: Hældagerskolen
Stemningen var høj, da Hældagerskolen for andet år afholdt et Knæk Cancer-marked. Foto: Hældagerskolen
To romkugler for 10 kroner. Et tilbud, som mange benyttede sig af. Foto: Hældagerskolen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Gæsterne strømmer ind til halv pris

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce