Annonce
Give

Shitstorm styrker Thyregod Skole

Thyregod Skole står styrket efter oplevelsen, som skoleleder Gert Hougaard kalder en 'krise i organisationen'. Arkivfoto: Jim Hoff
Vrede og forargelse ramte Thyregod Skole, da en video fra undervisningen blev delt på sociale medier. Men trods vrede henvendelser og krav om fyringer står skolen stærkere end før, mener både skoleleder og lærerne.
Annonce

Thyregod: En video af undervisningen på Thyregod Skole har vakt furore.

"Den skole skal vist lukkes. FØJ FOR SATAN", "Skolelederen skal fyres på stedet" og "Frygteligt med den igangværende islamisering af Thyregod Skole" er nogle af kommentarerne, videoen har fået på de sociale medier.

Men i Thyregod har piben en helt andet lyd, og skolen står styrket efter oplevelsen, som skoleleder Gert Hougaard kalder en 'krise i organisationen'.

- Det gør jo noget ved os, at vores arbejdsplads er under angreb. Men vi har løst det ved at stå skulder ved skulder. Når vi har en organisation i krise, så er det rart at opleve, at både skolens personale og forældre står sammen om en fælles skole, siger skolelederen.

Når en krise rammer vores arbejdsplads, så er det godt at mærke, at både ledelsen og forvaltningen har vores ryg. Det giver sikkerhed i jobbet.

- Else Antonsen, tillidsrepræsentant

Annonce

Lærer: Det kunne være sket for mig

På videoen fra undervisningen kan man se en sudansk dreng, der viser sine klassekammerater, hvordan man beder i islam, hvorefter klassekammeraterne fnisende efterligner ham. Det skete i forbindeles med en emneuge med titlen "Kend mit liv" i november 2018, hvor drengens mor deltog og optog videoen. Den blev delt på Youtube, og et halvt år efter er den blevet opdaget af www.document.dk, der fortæller historien om, at danske børn tvinges til at bede til Allah.

Det har fået vrede og forargede seere til at reagere til Thyregod Skole, som har modtaget flere negative henvendelser, og det har haft stor betydning for skolens lærere, fortæller tillidsrepræsentant Else Antonsen:

- Selvfølgelig gør sådan en oplevelse noget ved os, for det kunne være os alle sammen, der havnede midt i det. Det gør noget ved psyken. Men vi har talt om det og støtter hinanden, og vi kommer styrket ud af oplevelsen, siger Else Antonsen.

Skolen har også fået opbakning både fra forældre og Vejle Kommune, og også skoleeleverne har taget oplevelsen i stiv arm.

- Nogle elever har spurgt til videoen, og så taler vi med dem, om hvad der skete. Det samme har vi gjort med nogle få bekymrede forældre, der kontaktede skolen, men ellers har vi mest fået positive tilbagemeldinger fra forældrene, fortæller skoleleder Gert Hougaard.

Annonce

Ingen fyringer

Skolen blev opmærksom på videoen, da en forælder henvendte sig sidste onsdag, og allerede om formiddagen blev lærerne og Vejle Kommune orienteret. Siden har Ulla Riisbjerg Thomsen, chef for uddannelse og læring i kommunen, fulgt sagen tæt, og hun forsikrer om, at Thyregod Skole har hendes fulde støtte.

- Ingen bliver fyret på grund af den aktuelle sag. Skolen og den pågældende lærer har håndteret sagen, som de skulle. Det her er en undervisningssituation, og det er en del af et projekt, hvor drengen viser sin bøn frem for sine klassekammerater, understreger hun.

Annonce
Annonce
Vejle

Hetek satser på sikring

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce