Annonce
Billund

Shuttlebussen er igen klar til at køre lokale og turister rundt mellem hoteller, butikker og attraktioner

Shuttlebussen har i mange år kørt både lokale og turister rundt i Billund i sommermånederne. Bussen var i 2019 en større succes end nogensinde, og denne sommer vender den retur. Arkivfoto
Efter to års coronafravær vender den populære shuttlebus denne sommer tilbage til Billund. I hele juli og august vil den - gratis - fragte folk rundt mellem bymidten, hotellerne, lufthavnen og turistattraktionerne.

Billund: Efter to års fravær vender Billunds velkendte shuttlebus denne sommer tilbage for at køre både turister og lokale rundt i byen.

Bussen kører i hele juli og hele august, hvor det ganske gratis vil være muligt at blive kørt rundt mellem Billunds bymidte, hoteller, turistattraktioner samt lufthavnen.

Det er Billund Handelsforening, der i et samarbejde med byens hoteller og attraktioner står bag initiativet med shuttlebussen, og her er man glad for, at muligheden for at tilbyde gratis buskørsel rundt i Billund er mulig igen i år.

Annonce

- Det er en super god service for vores turister, og den bliver brugt rigtigt meget, for hotellerne er gode til at fortælle deres boende gæster om, at den er der. Den er også meget kendt rundt omkring i lokalområdet, for jeg oplever, at folk ringer eller skriver og spørger, hvornår shuttlebussen begynder at køre, siger Torben Klovborg, som er formand for Billund Handelsforening.

Kører hver time

Shuttlebussen begynder sin tur ved lufthavnen, og derefter kører den rundt til de væsentlige punkter i byen. Det er altså muligt at bruge den, uanset om man er lokal eller turist.

- Folk bruger den ikke nødvendigvis kun for at komme til midtbyen eller til attraktionerne. Der er også mange, som bruger den som transport fra lufthavnen til hotellet, så den bliver brugt i flere forskellige henseender, siger Torben Klovborg og tilføjer, at køreplanen er lavet, så den er nem for alle at huske.

Shuttlebussen

  • Shuttlebussen har siden 2010 kørt i sommerperioden, hvor den har fragtet både lokale og turister rundt i Billund. Bussen holdt dog stille i coronaårene 2020 og 2021, men er nu klar til at køre igen.
  • Det er Billund Handelsforening, der er ansvarlig for shuttlebussen, som udover handelsforeningen er finansieret af byens hoteller og turistattraktioner.
  • Det er gratis at køre med shuttlebussen, som i år vil køre mellem klokken 9 og 18 i hele juli og august.
  • I 2019 kørte omkring 36.000 mennesker i løbet af sommeren med shuttlebussen.

- Den kører i timedrift, så alle hotellerne ved, at på et bestemt minuttal holder bussen ude foran. Det er nemt at håndtere, og der bliver sat stoppesteder op med skilte, som viser, hvornår den kører, siger formanden, som tror på, at det kan lade sig gøre at overholde tidsplanen med en tur hver time, selvom det ikke giver plads til mange svinkeærinder undervejs.

- Der kan være enkelte dage i højsæsonen, hvor den fysisk ikke kan nå det, fordi der er så mange mennesker med, at der i princippet ikke er nok kapacitet i bussen. De dage kan man komme ud for, at timedriften smutter, men det er kun enkelte dage, det drejer sig om, siger Torben Klovborg.

Shuttlebussen vil i juli og august køre hver dag mellem klokken 9 og 18.

Det er en super god service for vores turister, og den bliver brugt rigtigt meget, for hotellerne er gode til at fortælle deres boende gæster om, at den er der.

Torben Klovborg, formand, Billund Handelsforening
Annonce
Kultur For abonnenter

'Slik mig op fra slap': Pinlige pornopoeter skæmmer musikfestival - hvordan kan Suspekt blive ved at slippe afsted med den slags klamheder to år efter Sofie Lindes berømte tale?

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Se fredagsbillederne fra Jelling: virkelig seje festivalgæster fik vand og teltfester

Jelling Musikfestival For abonnenter

Se alle billederne af Andreas Odbjerg og Tobias Rahim: To store mænd spillede på to alt for små scener

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Alarm 112 For abonnenter

Den ene kvinde blev slået og spyttet på, den anden blev befølt i skridtet ved en pølsevogn: Nu er 48-årig mand dømt

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Alarm 112

Højgravid kvinde og mindre barn i alvorligt færdselsuheld: Tre personer sendt på skadestuen

Vejle For abonnenter

Mågekoloni er brast sammen: Derfor har flere tusind truede hættemåger forladt Vejle - John ærgrer sig, mens andre er glade

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Alarm 112

Taxatur fra Jelling Musikfestival endte med at koste 6000 kroner: Nu er sagen meldt til politiet

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Navne For abonnenter

- Tro på dig selv og glæd dig over dagligdagens stjernestunder

Billund For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Erhverv For abonnenter

Medarbejderstaben er fordoblet: Nu udvider Grindsted-virksomhed med 2200 kvadratmeter

Annonce