Annonce
Vejle

Sidste skoledag fejres over hele landet: Derfor er Vejle ikke med i dag

Mange andre steder har afgangseleverne i folkeskolen sidste skoledag i dag, men i Vejle må de vente til onsdag. Hvorfor? Få forklaringen her. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Selvom Vejles skoleelever først holder sidste skoledag i næste uge, får de ikke flere skoledage end elever i andre kommuner, der har sidste skoledag fredag.

Vejle: Mens Facebook fredag mange steder flyder over med fotos og opslag fra stolte forældre, hvis børn har sidste skoledag, må folkeskoleeleverne i Vejle Kommune - og deres forældre - vente et par dagen endnu med at spamme omgangskredsen.

I Vejle Kommune har man modsat i andre kommuner besluttet, at sidste skoledag ikke falder i denne uge, men først på onsdag, dagen før Kristi himmelfartsdag.

Det betyder dog ikke, at eleverne i Vejle Kommunes folkeskoler får tre dages mere undervisning end andre, fortæller Claus Svold, direktør for Børn & Unge i Vejle Kommune.

- Alle elever skal have 200 skoledage i løbet af et skoleår. Sommerferie og efterårsferie ligger fast, men hver kommune bestemmer selv, hvor resten af ferie-dagene skal ligge. Vi holder altså ikke længere på vores elever. De får samme antal skoledage som i andre kommuner, lyder det fra Claus Svold.

På Bredagerskolen i Jelling fortæller skoleleder Lance Luscombe, at valget faldt på onsdag, fordi det var praktisk i forhold til Kristi himmelfarts-ferien, der starter torsdag.

- I andre kommuner har de valgt fredag som sidste skoledag, fordi de ellers ville have svært ved at få det til at gå op i forhold til eksamensdage og læseferie. Det problem har vi ikke, og derfor har skolelederne valgt onsdag som sidste skoledag i Vejle, fortæller Lance Luscombe.

I andre kommuner har de valgt fredag som sidste skoledag, fordi de ellers ville have svært ved at få det til at gå op i forhold til eksamensdage og læseferie. Det problem har vi ikke, og derfor har skolelederne valgt onsdag som sidste skoledag i Vejle.

Lance Luscombe, skoleleder, Bredagerskolen

SSP og politi på gaden

Kommunens fire SSP-medarbejdere og to medarbejdere fra Nørremarkens Fritidsklub vil i øvrigt være til stede i Vejle midtby onsdag, når de mange glade skoleelever fra 9. og 10. klasse sætter deres præg på bybilledet.

Sydøstjyllands Politi er også opmærksom på datoen, og etaten skriver i et tweet følgende til elever og forældre:

"Vi ønsker jer en awesome dag, som vil gå over i historien som den bedste dag EVER! Indtil videre altså. Vi ønsker også for jer, at det bliver en dag, Hvor I tager hånd om hinanden og passer på jer på alle måder, mens I er gode ved de små, som skal trælle videre efter sommerferien.

Derfor sørg nu for at der er styr på, hvordan I kommer omkring i løbet af dagen og til sidst på en sikker måde.

Tænk over at også kloge hoveder kan få for meget sprut og at INGEN hoveder kan eller skal tåle stoffer! I er på vej mod så meget - så ødelæg det nu ikke på et øjeblik.

Er du forælder, så opfordrer vi dig til at interesse dig levende for, hvordan din udgave af slagsen skal tilbringe sin dag."

Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB vandt igen - og den bedste var på midten

Annonce