Annonce
Erhverv

Siemens Gamesa skal levere verdens største flydende vindkraftværk

Det kommende vindkraftværk vil være i stand til at dække omkring 35 procent af to boreplatformes årlige strømforbrug. Foto: Siemens Gamesa
Stort vindkraftværk 140 kilometer fra den norske kyst skal levere strøm til boreplatforme.
Annonce

Brande: Siemens Gamesa, der så sent som i sidste uge afskedigede knap 100 ansatte på fabrikken i Brande, har landet en ordre på verdens hidtil største flydende havvindkraftværk, Hywind Tampen.

Hywind Tampen, der efter planen skal leveres i slutningen af 2022, bliver det første flydende vindkraftværk nogensinde til at levere strøm til offshore olie- og gasplatforme.

Anlægget, som får en samlet kapacitet på 88 MW og vil blive udstyret med 11 SG 8.0-167 DD-turbiner, vil blive placeret 140 km fra den norske kyst i et område med vanddybder på 260-300 meter mellem Snorre og Gullfaks boreplatformene.

Ved at reducere brugen af gasturbiner nedbringer projektet CO2-udledningen med mere end 200.000 tons pr. år. Det kommende vindkraftværk vil være i stand til at dække omkring 35 procent af de to boreplatformes årlige strømforbrug.

Andreas Nauen, der er øverste chef for Siemens Gamesas offshore-afdeling, glæder sig over ordren fra det norske energiselskab Equinor (det tidligere Statoil, red.):

- Takket være vores stærke samarbejde og fælles fokus på innovation er vi nu på forkant med udviklingen af denne spændende teknologi og med at indfri det enorme potentiale for flydende offshore vindkraft, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Sagen om Sofie er ikke enkeltstående: Flere handicappede har lidt eller er døde i bad uden opsyn

Vejle

Trods påbud og dødsfald: - Jeg har tillid til både personale og ledelse, når jeg taler med avisen

Børkop

Krise har vist nye muligheder i Krystallen: Det har vi lært af coronakrisen

Annonce