Annonce
Erhverv

Siger farvel til sort strøm: Hoteller sparer klimaet for 1100 ton CO2 årligt

Direktør Kari Brandsgård fra Haraldskær og de andre fem hoteller i Sinaturkæden har fra nytår sagt farvel til sort el. Det sparer miljøet for cirka 1100 ton CO2-udslip hvert år. Arkivfoto
Hotel og konferencekæden Sinatur er - med tilbagevirkende kraft fra årsskiftet – skiftet til ren vindmøllestrøm. Det sparer klimaet for 1100 ton CO2-udslip årligt.
Annonce

Vejle: - Vi har sagt farvel til sort el.

Sådan lyder det fra hoteldirektør Kari Brandsgård fra Haraldskær Sinatur Hotel og Konference. De ord handler ikke om at omgå skatte- og afgiftsregler, men om at skåne miljøet.

At drive Sinaturkædens seks konferencehoteller kræver en del energi. Titusindvis af elpærer, der næsten konstant brænder, hundredvis af lagner og håndklæder, der dagligt skal vaskes, og tusindvis af måltider, der skal tilberedes hver eneste dag.

Det skorter ikke på ting, der sender elmåleren i rotation i den daglige hoteldrift, og Sinatur har netop indgået en aftale om, at kædens strømforbrug fremover udelukkende bliver dækket af certificeret vindmøllestrøm.

- I Sinatur er den grønne dagsorden mere end bare frelste floskler. Med vores beliggenhed er naturen vores allervigtigste vare, og vi gør hver dag vores bedste for at mindske vores aftryk på den, fortæller Kari Brandsgård.

Ændringen sparer miljøet for næsten 1100 ton CO2 hvert år.

Annonce

Bruger 2,5 mio. mWh årligt

At købe certificeret vindmøllestrøm betyder ikke, at den strøm, der kommer ud af kontakten, er skabt af vinden. At købe og at få leveret vindmøllestrøm er to forskellige ting, for vi har kun ét forsyningsnet, Energinet, der blander og fordeler strømmen fra alle vores forskellige energikilder.

At købe certificeret vindmøllestrøm betyder, at det antal megawatt, man bruger, bliver købt som vindmøllestrøm på energibørsen. Derfor bliver dine megawatt tilsat elnettet på ét eller andet tidspunkt. Systemet betyder, at der altid er strøm i kontakterne. Også når det ikke blæser. Kæden bruger næsten 2,5 millioner kilowatttimer årligt. Tidligere har kæden investeret i energirigtig belysning og tilslutning til fjernvarmenettet, brug af lokale råvarer og fokus på madspild.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Vejle

Stort rykind på musicalskolen i Vejle

Annonce