Annonce
Trekantområdet

Signe og Lucas nyder feriecamp for socialt udsatte: Vi er så taknemmelige

Signe Kongerslev og Lucas Kongerslev Meier nyder ferien sammen i hjemmet på Søndermarksvej. Den ældste søn Alexander Kongerslev er travlt beskæftiget med fritidsarbejde, så i år har han ikke kunnet deltage meget. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Det gør ikke noget, at lejren i år er blevet digital, lyder det fra to fredericianere, der er garvede, når det kommer til at deltage i Foreningen af Væresteders årlige feriecamp.
Annonce

Fredericia: Normalt ser 41-årige Signe Kongerslev ikke meget til sine to drenge, Lucas og Alexander, når hun deltager i den årlige feriecamp, som Foreningen af Væresteder står bag.

I år har det imidlertid været anderledes. Ikke fordi lejren er aflyst, men fordi den er henvist til hjemlige omgivelser i lejligheden på Søndermarksvej i Hannerup.

Ved siden af madlavningen bliver der fulgt nøje med på Facebook, hvor der kommer opdateringer. - Jeg har aldrig været så meget på Facebook, som jeg er nu, så det kan godt være, at vi tager en pause fra det, når campen er overstået, konstaterer Signe Kongerslev. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen

For selvom coronavirus betød, at lejren ikke kunne foregå fysisk i år, var det ingen hindring for deltagelsen, der i år foregår online via Facebook.

- Det er dejligt, at det har kunnet lade sig gøre, for lejren giver en følelse af fællesskab. Det er nogle superfine aktiviteter, de har sendt ud til os, ligesom madkasserne betyder, at vi ikke kommer til at mangle noget i den her uge, siger Signe Kongerslev, imens hun sidder med sønnen Lucas Kongerslev Meier på 11 år.

Annonce

Naturbanko og indkøbstur

Det er dog langt fra derhjemme, at ferielejren er foregået. Torsdag har Signe og Lucas således været på naturbanko i Hannerup Skov, hvor de har fundet og fotograferet mariehøne, bænkebidder, spindelvæv og meget andet for at kunne få pladen fyldt ud. Sidste punkt, før de kunne råbe banko, var en indkøbstur for at handle ind til dagens næste aktivitet, bagedyst.

Turen gik til Venusvej, hvor de to kunne gøre brug af et gavekort til Føtex, som blandt andet var at finde i aktivitets- og madkassen, der har forsødet ugen en ekstra tand.

- Den giver lidt luft i økonomien. Lejren betyder, at vi får nogle oplevelser sammen og får nye bekendtskaber, ligesom vi har gjort i de tidligere år, vi har deltaget, siger Signe Kongerslev.

Annonce

Fællesskab fylder

Hun har prøvet de fælles møderum på Facebook et par gange i løbet af ugen, men må erkende, at det kan være lidt svært at mødes med mange mennesker via video.

Selv kommer hun med en baggrund på kontanthjælp i mange år, som hun håber på, bliver afklaret efter sommerferien. Derudover har hun gentagne gange været nede med depressioner og haft et stofmisbrug for mange år tilbage.


Der bliver sat et stort kryds i kalenderen hvert år. Det er fantastisk at være en del af det. Vi er alle udsatte eller kommer på et værested, så der er altid en god ånd og forståelse for hinanden, ligesom børnene mødes og hygger sig på tværs af aldrene.

Signe Kongerslev


I dag er hun tilknyttet værestedet Solstrålen, der holder til i Jyllandsgade, hvor hun mødes med andre tidligere misbrugere. Feriecampen er derfor også noget, hun ser frem til med en vis glæde.

- Der bliver sat et stort kryds i kalenderen hvert år. Det er fantastisk at være en del af det. Vi er alle udsatte eller kommer på et værested, så der er altid en god ånd og forståelse for hinanden, ligesom børnene mødes og hygger sig på tværs af aldrene, siger Signe Kongerslev, som bliver et stort smil, når hun fortæller om sine oplevelser med lejren fra både i år og andre år.

- Jeg har været tidligt i gang med yoga fra klokken 7, fortæller hun, imens Lucas’ ansigtsudtryk omvendt udstråler en manglende begejstring over netop dét arrangement.

Turen behøver ikke gå til det store udland for at være en succes. En tur i skoven, stranden eller lokalområder såsom Trelde eller Middelfart kan også skabe fantastiske minder. Det er både Signe og Lucas beviset på. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen

- Men i morgen (fredag, red.) er der familieyoga klokken 7, så der håber jeg at kunne få dig med, fortsætter Signe og ler.

Lucas er dog ikke så meget for den del, men har alligevel nydt godt af lejren, selvom den i år er foregået sammen med mor i stedet for de mange andre børn, som også deltager i feriecampen.

- Jeg er glad for, at feriecampen kunne blive afholdt, for det er rigtig hyggeligt, og så er det en god måde at bruge dagen sammen, siger han.

Annonce

Stor taknemmelighed

Et af højdepunkterne var til banko, hvor han vandt en biograftur for to personer med alt inkluderet. Hvilken film, det bliver, er endnu uvist, men planen er, at den skal indløses i ferien, lyder det fra mor Signe.

Hun er mest af alt bare beæret over den hjælp, hun modtager, og som betyder, at hun kan få nogle fantastiske ferieminder med sine sønner.

Maskotten Ærling har fået plads ved siden af ingredienserne til gulerodskagen. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen

- Jeg har altid haft en stor taknemmelighed over for det, de (Landsforeningen af Væresteder, red.) har stablet på benene. Vi håber, det kan blive fysisk til næste år, men det har været et vildt godt alternativ, som vi er så glade for, siger hun, inden der gøres klar til kagebagning.

Det er første gang, hun har kastet sig ud i en gulerodskage, men det skal nok blive godt, forsikrer hun om, så længe opskriften følges.

Opskriften til en god ferie er i hvert fald ikke til at tage fejl af hos familien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Vejle For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Pfizer reducerer vaccineleveringer: Fabrik skal opgraderes

Annonce