Annonce
Jelling

Sikker skolevej og flere chikaner: Hvor skal trafikken have et løft i Jelling?

Trafikken i Jelling er på dagsordenen i Vejle Kommune, som er i gang med at lave en trafikplan, som er sikker for alle. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Det skal være mere sikkert at færdes i trafikken i Jelling, og derfor er Vejle Kommune i gang med at lave en trafikplan, som skal tilgodese både bilister, cyklister og gående.

Jelling: Er man tryg ved at lade sin børn cykle alene i skole, og kan man som billist nemt og sikkert komme rundt i byen?

Det er nogle af de ting, som blev debatteret, da Vejle Kommune inviterede Jellings borgere til trafikmøde.

Kommunen har igangsat en proces med henblik på at udarbejde en trafikplan for byen. Planen er en del af byvisionen, og målet er at få skabt den bedste by for alle trafikanter.

Annonce

Det er efter ønske fra borgere i Jelling, at Vejle Kommune nu for alvor vil kigge på de trafikale problemer, som er i byen. Det siger Camilla Jørgensen, som er teamkoordinator ved byudvikling og arkitektur i Vejle Kommune.

- Der har været et lokalt ønske om, at vi kigger på trafikken i Jelling, og som kommune er det rigtig dejligt, at vi får en retning og nogenlunde ved, hvor vi skal sætte ind, siger Camilla Jørgensen.

Borgerne ved bedst

Ifølge hende er det borgerne i Jelling, som er de bedste til at fortælle om de trafikale problemer, og derfor har kommunen gjort mange indsatser for at indsamle viden fra borgerne.

- Vi har lavet et spørgeskema, hvor vi spørger ind til, om og hvor folk oplever problemer i trafikken, og om de er trygge ved at færdes i Jelling. Derudover har vi lige haft et trafikmøde, hvor alle var velkomne. Her drøftede vi forskellige problematikker, og borgerne kom også med forskellige løsninger, fortæller Camilla Jørgensen.

Der er ingen tvivl om, at en sikker skolevej og gode cykelstier til børn står højt på dagsordenen for rigtig mange borgere.

Camilla Jørgensen, Vejle Kommune

Også byens skoler samarbejder med kommunen med, da det især er børn og unge, som fylder meget i debatten.

- Der er ingen tvivl om, at en sikker skolevej og gode cykelstier til børn står højt på dagsordenen for rigtig mange borgere. Derfor har vi også et samarbejde med de to folkeskoler, og vi vil gerne høre eleverne om, hvor de mener, det er utrygt at færdes som cyklist eller gående.

Annonce

Lokalrådet er involveret

Jelling Lokalråd har mange ideer til, hvordan trafikken i Jelling skal forbedres, og derfor har lokalrådet været med på råd.

- Det er klart, at lokalrådet har et rigtig godt kendskab til Jelling, og de har en masse vigtig viden, som vi tager med i vores videre arbejde. Som kommune har vi fokus på alle borgere, da vi både skal tilgodese bilister, cyklister og gående, fortæller Camilla Jørgensen.

For Søren Germann, som er en del af Jelling Lokalråd, er det især cyklisterne, som skal prioriteres højt i den kommende trafikplan for Jelling.

- Jelling er en by i vækst, og jeg er bekymret for, at byen simpelthen ender med at sande til i biler. Derfor ser jeg gerne, at cyklen bliver tilgodeset som et bedre transportmiddel end bilen, når man skal rundt i Jelling. Men det kræver, at cykel-infrastrukturen i Jelling udvides og forbedres, siger Søren Germann.

Det er derfor ikke sikre skoleveje, som står øverst på hans liste over vigtigt indsatsområder.

- Jeg synes, det er rigtig dejligt, at kommunen lytter til os og ønsker at forbedre trafikken i byen, men hvis det virkelig skal gøre en forskel, så er det den almene cyklist, som skal i fokus. Og det gælder ikke kun skolebørn, men også voksne mennesker, som hurtigt og sikkert skal kunne komme rundt i byen, fortæller Søren Germann.

Vejle Kommune forventer at kunne gøre en trafikplan for Jelling færdig i foråret, og den skal køre parallelt med kommunens grønne mobilitetsplan.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Stor VB-fremgang, men den rakte ikke i Brøndby - kun én faldt igennem, og det skyldtes et rødt kort

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Jonas gik op og ned ad Kiddesvej fra klokken 9 til 21: Så mange ture og kilometer nåede han

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Debat For abonnenter

I Flindts Fodspor: Jeg ved, hvem der bestemt ikke får min stemme ved valget

Vejle

De får revet tøjet i stykker, holdt hovedet under vand og bliver puttet i en ligpose: - Mange har opdaget, at det er skræmmende i halloweenhovedstaden Vejle

Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

KLUMME

Charlie stiller skarpt på vores mobil-mani: I telefonboksen var der kontant afregning - tre minutter, så var der ikke mere for den 25-øre

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Se video: Ung landmand giver unge sygeplejersker anatomi-undervisning: 'Man lærer meget ved at holde et hjerte i hånden'

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

VEJLE

De graver på Posthusgrunden - og ups: Så var 12.000 husstande i Vejle uden vand, og Trefors hjemmeside gik ned

Hedensted For abonnenter

Brokhovedet, der har en holdning til det hele: Uretfærdigheden over for den lille mand skubbede Jan ind i politik

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Hus på Strandvejen solgt for 4,2 mio.

Annonce