Annoncørbetalt indhold

Sikring mod netsvindel – 4 gode råd

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Det er måske ikke noget, du tænker så meget over i det daglige, men hver gang du bruger internettet, udsætter du faktisk dig selv for en risiko fra eventuelle hackerangreb. Internettet er nemlig fyldt med tvivlsomme typer, som ikke skyr nogen midler for at stjæle og lokke følsomme data ud af dig.


Annonce

Netsvindel er således et stigende problem, og hver dag er der folk på nettet, som enten får afluret følsomme data som eksempelvis passwords i forbindelse med online shopping, eller som bliver narret til at installere forskellig skadelig software.


Det kan få store konsekvenser for dig, hvis eksempelvis dine dankortoplysninger bliver afluret i forbindelse med onlineshopping, og derfor er det en god idé at tænke over ekstra beskyttelse af dine enheder, når du færdes på nettet.


Men hvordan beskytter du dig selv og dine personlige oplysninger, når du færdes, handler og chatter online? Det kan du læse mere om herunder.


1.     Krypter din færdsel og bliv anonym online

En mulighed for at forsvare sig er at bruge en VPN-tjeneste, som beskytter dig ved at ændre din ip adresse. En VPN-tjeneste giver dig tryghed online, så du kan blive ved med at gøre alle de ting, du plejer at gøre på nettet, uden du skal frygte for eventuelle konsekvenser.


En VPN-tjeneste virker kort sagt ved, at den gør din færden på internettet anonym. Helt konkret vil en VPN-tjeneste skjule din IP-adresse, som er et unikt ID, der er givet til netop din computer eller mobiltelefon.


Gennem din IP-adresse er du nemlig sårbar, da alle hjemmesider, du besøger, gemmer din adresse. Det betyder, at der er en lige linje mellem din computer og de hjemmesider, du besøger, og det er denne linje, som potentielle hackere kan udnytte til at stjæle følsomme data fra dig.


Men denne linjer bliver lukket, når du benytter en VPN-tjeneste, da en VPN som nævnt vil skjule din IP-adresse. Det gør en VPN-tjeneste ved at køre al din internettrafik gennem en separat server. Her bliver din trafik desuden krypteret på vejen, så hackere ikke har en chance for at fange dine data undervejs.


Derfor gør en VPN-tjeneste din færden på nettet mere sikker, hvilket især gælder, når du er logget på offentlige netværk på et hotel, i en café eller lignende. Her har eventuelle hackere på samme netværk nemlig direkte adgang til din enhed – hvis altså du ikke bruger en VPN-tjeneste.


2.     Lad være med at sende personlige oplysninger til utroværdige kilder

Når du færdes online, skal du altid huske på, at der er mennesker, som vil forsøge at snyde dig og udnytte dig. Derfor er en VPN-service alene ikke nok til at gøre dig 100 % sikker online. En VPN-service beskytter dig mod, at andre kan opfange data, du indtaster på eksempelvis en webshop, men hvis du oplyser data til andre usikre kilder, kan en VPN ikke hjælpe dig.


Derfor er en vigtig regel for sikker færdsel på nettet, at du aldrig må videregive personlige oplysninger til kilder, du ikke stoler på. Du må aldrig udlevere bankoplysninger via mail eller på chatsider til folk, du ikke kender, og du må heller aldrig give oplysninger til en webshop, du ikke stoler 100 % på.


Du må heller aldrig sende andre personlige oplysninger på sider, som ikke er 100 % sikre. Det omfatter igen, at du ikke eksempelvis ikke må sende CPR-nummer eller lignende via mail eller oplyse dem til folk, du ikke kender på eksempelvis en datingside eller en anden chatside.


Hvis dine personlige oplysninger havner i de forkerte hænder, er der nemlig stor risiko for, at de kan udnyttes og bruges imod dig.


3.     Hav altid den sunde fornuft med når du færdes online

Når du bruger internettet, er det generelt en god idé at huske, at du ikke kan stole på mennesker på samme måde, som du kan ude i det virkelige liv. På internettet kan svindlere og andre skumle typer være anonyme bag en skærm, hvorfor internettet er et slaraffenland for folk, der vil dig det ondt.


Derfor skal du altid være ekstra kritisk, når du køber ind, chatter og generelt bevæger dig rundt på nettet. Det gør du bl.a. ved at huske, at hvis du ser eller oplever noget online, som virker for godt til at være sandt, så kan du være ret sikker på, at det med al sandsynlighed netop er for godt til at være sandt.


4.     Vær ikke bange for at involveret politiet. 

Det er ulovligt at overtræde loven online på samme måde, som det er at overtræde loven i den virkelige verden. Derfor skal du aldrig være bange for at involvere politiet, hvis du bliver snydt eller udnyttet online.


Politiet står altid klar til at hjælpe dig, hvis du eksempelvis får afluret bankoplysninger eller lignende, så din retssikkerhed også kommer til at gælde online.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.