Annonce
Jelling

Simon sælger vin i barndomshjemmet: Folk skal vide hvad de drikker

Simon Langli er indehaver af Langli Vin, som primært sælger vin over nettet. Men af og til forsøger han sig også med såkaldte pop-up-butikker, blandt andet i barndomsbyen Jelling. Foto: Anders Kynde
En pop-up-butik sælger både dansk og udenlandsk vin fra en villa i Skovgade. Manden bag er 33-årige Simon Langli, som er vokset op i hjemmet.
Annonce

Jelling: Det var i Superbrugsen, at frøene til Simon Langlis passion for vin blev sået, da han arbejdede i butikken for en del år siden.

- Når jeg var på arbejde, spurgte jeg altid, om jeg kunne få lov at være i vinafdelingen hos Kristine (mangeårig medarbejder i Superbrugsen, red.). I årene efter voksede interessen for vin yderligere, efter jeg var på mange vinrejser over hele verden, fortæller Simon Langli, der blandt andet har besøgt vingårde i Italien, Frankrig, Østrig, USA, New Zealand og Australien.

Nu er han 33 år og bor i Højbjerg ved Aarhus, men i denne weekend er han tilbage i Jelling.

Her han indtaget annekset ved barndomshjemmet i Skovgade 23T for at åbne en pop-up-vinbutik fredag og lørdag.


Det er vigtigt for mig, at de vin, jeg importerer, er fremstillet under ordentlige forhold. Der skal ikke tilsættes giftige eller mærkelige stoffer, men jeg er heller ikke fanatisk.

Simon Langli, indehaver af Langli Vin


Butikken tilbyder op mod 60 forskellige slags vine, der er importeret fra de lande, han selv har besøgt. Blandt udvalget er der også en produktion fra Danmark.

- Det er ikke hver dag, at Jelling-borgere kan købe så meget forskelligt slags vin i byen, så det er en god mulighed for dem at smage noget andet, end de er vant til, siger Simon Langli.

Langli Vin har et udvalg på omkring 60 forskellige slags vin til priser fra 85 kroner til 800 kroner. Foto: Anders Kynde

At smage noget nyt er et mantra for Simon Langli.

- Når jeg drikker vin, vil jeg helst prøve en ny vin hver gang. Det er ærgerligt at drikke den samme vin gang på gang. Derfor kan jeg godt lide at udfordre mig selv og andre til at vælge noget nyt for at udvide horisonten, siger han.

Annonce

Slut med 8-16-job

Det har taget nogle år for Simon Langli at nå frem til, hvor han er i dag. For det er nemlig først inden for de senere år, at hans vin-passion er blevet en levevej.

- I en del år arbejdede jeg med markedsføring, hjemmesider og sociale medier. Det var et klassisk 8-16-job på et kontor. Men for to et halvt år siden skulle der ske noget nyt. Det skulle være sjovere at gå på arbejde - ikke bare når jeg fik udbetalt løn, fortæller han.

Simon Langli er oprindelig fra Aarhus, men familien flyttede til Jelling, da han var otte år. I dag bor han i Højbjerg. Foto: Anders Kynde

- Derfor åbnede jeg en vin- og petanquebar i Aarhus sammen med en kammerat. Her kunne vi udleve drømmen, og det var et par år med masser af drøn på og lange arbejdsdage. Men det var en sjov måde at være med til at servere og formidle vin, siger han.

I foråret gjorde coronaudbruddet det svært at drive sådan en forretning. Samtidig blev Simon Langli ramt af diskusprolaps i ryggen.

Han stod igen ved en skillevej.

- Jeg solgte min andel og startede mit eget firma, Langli Vin. Her sælger jeg vin over nettet, men jeg vil også gerne ud og møde nogle af kunderne, så derfor er det planen at åbne pop-up-butikker en gang i mellem. For eksempel har jeg en også pop-up-butik i Risskov om et par uger, fortæller han.

Annonce

Ordentlige forhold

Simon Langli elsker at tale om vin og interesserer sig meget for, hvordan vinen er produceret.

- Det er vigtigt for mig, at de vin, jeg importerer, er fremstillet under ordentlige forhold. Der skal ikke tilsættes giftige eller mærkelige stoffer, men jeg er heller ikke fanatisk. Det betyder dog, at de vin, jeg sælger, ikke er i den billige ende, da kvalitet koster, fortæller Simon Langli om udvalget, som koster fra 85 kroner til 800 kroner.

Pop-up-vinbutikken ligger i Skovgade. Foto. Anders Kynde

- Folk skal vide, hvad de drikker. Jeg går meget op i at fortælle historien om den vin, de indtager, men nogle gange kan mine venner måske synes, at det er lidt for meget, siger han og griner.

Pop-up-vinbutikken havde åbent fredag eftermiddag, og lørdag er der åbent fra klokken 11 til 16. Er man forhindret, er der en ny chance for at handle hos Langli Vin i den første weekend i oktober.

I skufferne med husblas, bønner og mandler gemmer sig forskellige vine. Foto: Anders Kynde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Annonce