Annonce
Vejle

Simons vildtgryde blev revet væk: Kokkeelev sælger simremad i 'Skoleboden'

Da Simon Calderon holdt åbent i Skoleboden første gang, blev der rakt 100 menuer over disken. PR-foto
Coronakrisen kan også mærkes på Hornstrup Kursuscenter. Det gør det vanskeligt at skaffe nok arbejde til stedets unge kokkeelev, og det har fået Simon Calderon til at lave takeaway til elevpris.

Vejle: Simon Calderon på 21 år er kokkeelev på Hornstrup Kursuscenter, og med kun et år tilbage af uddannelsen er det vigtigt, at han bliver ved med at lære nyt.

Derfor har han kastet sig ud i at lave simreretter som takeaway under kyndig vejledning af sin mentor, køkkensouschef Marianne Lisa Schytt.

- Marianne foreslog, at jeg kunne nørde med simreretter her i efterårsperioden. Det er et spændende projekt, hvor jeg selv arbejder med både planlægning, indkøb, tilberedning og klargøring af maden som takeaway. Og så er simreretter lidt old school på den fede måde, fortæller Simon Calderon.

Annonce

Kokkeelevens underviser, Marianne Lisa Schytt, er glad for, at Simon var frisk på at tage udfordringen op. For det er vigtigt, at kokkeeleven holder sig i gang og fordyber sig i kokkefagets mange facetter, også selv om der ikke er så travlt i restauranten på Hornstrup Kursuscenter for tiden.

Vi tænker kreativt

- Vi skal tænke kreativt for at skaffe faglige udfordringer til vores kokkeelev. Og vi kan også se, at takeaway er blevet populært under coronakrisen. Så nu prøver vi at få noget positivt ud af situationen, fortæller Marianne Lisa Schytt.

Sidste gang var dagens simreret vildtgryde med kartoffelmos, hokkaido og grønkålschips. PR-foto

Hornstrup Kursuscenter er oprindelig en gammel landsbyskole, og det har givet elev og underviser idéen til, at simremaden sælges som takeaway fra en udendørs ”Skolebod”.

- Og så giver det jo god mening, at det er vores kokkeelev, som får opgaven med at sælge takeaway til elevpris til områdets beboere, siger Marianne Lisa Schytt.


Prisen var sat til 75 kroner per kuvert, og jeg fik solgt alle 100 kuverter. Der kom en del af vores naboer, men også folk fra Vejle og omegn.

Simon Calderon


På Hornstrup Kursuscenter er kokkeeleven vant til at servere for både konferencegæster og festgæster, men ifølge Simon Calderon kan simreretterne noget helt særligt.

- Der er en særlig hyggestemning omkring simremad. Det skal tilberedes langsomt, man kan tilføre smag på mange måder, og så giver det varmen, når det er koldt i vejret, siger Simon Calderon.

Han styrer både gryderne og står selv i boden ved Hornstrup Kursuscenter - og afleverer simreretterne som takeaway til alle, som kommer forbi for at afhente deres bestillinger.

Annonce

Åbent en dag om ugen

Sidste gang var dagens simreret vildtgryde med kartoffelmos, hokkaido og grønkålschips, og det var et hit.

- Prisen var sat til 75 kroner per kuvert, og jeg fik solgt alle 100 kuverter. Der kom en del af vores naboer, men også folk fra Vejle og omegn. Jeg håber, at de kunne lide maden, griner Simon Calderon, og tilføjer, at han håber, at maden lever op til det ry som Hornstrup Kursuscenter har i forvejen.

Indtil videre vil den nye ”Skolebod” holde åbent en dag om ugen. Man kan følge med i åbningstider og de aktuelle simreretter på Hornstrup Kursuscenters facebookside.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Mystisk rød lastbil efterladt tæt ved turistattraktion: Chauffør er kørt til hjemland i nyindkøbt personbil - landbetjent føler sig magtesløs

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Drastisk smittestigning fortsætter: Vejle Kommune har landsdelens højeste smittetal

Kultur For abonnenter

Han kan ikke spille et instrument, men han har et monsterhit: Vejledreng har fået amerikansk pladekontrakt

forside

Sarah fik kram og chokolade af naboen som tak for omsorg: - Hun har passet godt på mig

Vejle

Vejles gågade indtaget af røde demonstranter: Sygeplejersker fører faglig kamp blandt tøjstativer og udsalgsvarer

Jelling For abonnenter

Uheld ramte golfklub på det værste tidspunkt: I kapløb mod tiden for at forhindre katastrofen - men så kom miraklet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Vejle Boldklub

VB er millimeter fra ny forsvarsspiller

Alarm 112

Det lignede en knallert på motorvejen, men ...  Polsk motorcyklist fik stribe af sigtelser

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Kultur

Ægte irsk i Skyttehushaven: Gratis koncert med Shamrock

Navne For abonnenter

Masser af kommunale jubilæer den 1. august

Alarm 112

Drengestreger kunne være gået grueligt galt: Bål i nåleskov udviklede sig til brand

Annonce