Annonce
Vejle

Simons vildtgryde blev revet væk: Kokkeelev sælger simremad i 'Skoleboden'

Da Simon Calderon holdt åbent i Skoleboden første gang, blev der rakt 100 menuer over disken. PR-foto
Coronakrisen kan også mærkes på Hornstrup Kursuscenter. Det gør det vanskeligt at skaffe nok arbejde til stedets unge kokkeelev, og det har fået Simon Calderon til at lave takeaway til elevpris.

Vejle: Simon Calderon på 21 år er kokkeelev på Hornstrup Kursuscenter, og med kun et år tilbage af uddannelsen er det vigtigt, at han bliver ved med at lære nyt.

Derfor har han kastet sig ud i at lave simreretter som takeaway under kyndig vejledning af sin mentor, køkkensouschef Marianne Lisa Schytt.

- Marianne foreslog, at jeg kunne nørde med simreretter her i efterårsperioden. Det er et spændende projekt, hvor jeg selv arbejder med både planlægning, indkøb, tilberedning og klargøring af maden som takeaway. Og så er simreretter lidt old school på den fede måde, fortæller Simon Calderon.

Annonce

Kokkeelevens underviser, Marianne Lisa Schytt, er glad for, at Simon var frisk på at tage udfordringen op. For det er vigtigt, at kokkeeleven holder sig i gang og fordyber sig i kokkefagets mange facetter, også selv om der ikke er så travlt i restauranten på Hornstrup Kursuscenter for tiden.

Vi tænker kreativt

- Vi skal tænke kreativt for at skaffe faglige udfordringer til vores kokkeelev. Og vi kan også se, at takeaway er blevet populært under coronakrisen. Så nu prøver vi at få noget positivt ud af situationen, fortæller Marianne Lisa Schytt.

Sidste gang var dagens simreret vildtgryde med kartoffelmos, hokkaido og grønkålschips. PR-foto

Hornstrup Kursuscenter er oprindelig en gammel landsbyskole, og det har givet elev og underviser idéen til, at simremaden sælges som takeaway fra en udendørs ”Skolebod”.

- Og så giver det jo god mening, at det er vores kokkeelev, som får opgaven med at sælge takeaway til elevpris til områdets beboere, siger Marianne Lisa Schytt.


Prisen var sat til 75 kroner per kuvert, og jeg fik solgt alle 100 kuverter. Der kom en del af vores naboer, men også folk fra Vejle og omegn.

Simon Calderon


På Hornstrup Kursuscenter er kokkeeleven vant til at servere for både konferencegæster og festgæster, men ifølge Simon Calderon kan simreretterne noget helt særligt.

- Der er en særlig hyggestemning omkring simremad. Det skal tilberedes langsomt, man kan tilføre smag på mange måder, og så giver det varmen, når det er koldt i vejret, siger Simon Calderon.

Han styrer både gryderne og står selv i boden ved Hornstrup Kursuscenter - og afleverer simreretterne som takeaway til alle, som kommer forbi for at afhente deres bestillinger.

Annonce

Åbent en dag om ugen

Sidste gang var dagens simreret vildtgryde med kartoffelmos, hokkaido og grønkålschips, og det var et hit.

- Prisen var sat til 75 kroner per kuvert, og jeg fik solgt alle 100 kuverter. Der kom en del af vores naboer, men også folk fra Vejle og omegn. Jeg håber, at de kunne lide maden, griner Simon Calderon, og tilføjer, at han håber, at maden lever op til det ry som Hornstrup Kursuscenter har i forvejen.

Indtil videre vil den nye ”Skolebod” holde åbent en dag om ugen. Man kan følge med i åbningstider og de aktuelle simreretter på Hornstrup Kursuscenters facebookside.

Annonce
Navne For abonnenter

27-årige Michelle er uhelbredeligt syg af sjælden sygdom: 'Jeg har forliget mig med tanken om at dø med det. Jeg vil bare ikke dø af det'

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Egtved

Tusindvis af liter varmt vand forsvandt: Nu er årsag til varmeværks store vandspild fundet

Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Erhverv

Vejle-konditor bliver landskendt på TV 2: Optagelserne tog sin tid, fordi hun fik grineflip

Alarm 112

37-årig mand i kritisk tilstand efter soloulykke på landevej

Dødfødsler som følge af covid-19 stiger

Alarm 112 For abonnenter

22-årig dømt til behandling: Brød loven 28 gange i løbet af en times kørsel på motorvejen

Vejle

Der skal lægges rør i jorden: En af Vejles store indfaldsveje spærres i nogle timer

Billund

Legoland søger medarbejdere: Du kan få løn for at lege med Legoklodser

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Alarm 112

Politiet efterlyste 56-årige Søren: Han er nu fundet i god behold

Leder For abonnenter

Forbud mod larm og støjende adfærd ved demonstrationer mod kriminelle: Politiet er snublende tæt på at krænke den grundlovssikrede rettighed i Sandvad

Hedensted

Ingen vil bruge gammel spejderhytte: Nu står den til nedrivning

Annonce