Annonce
Ikast-Brande

Sind Tour-deltagere præmieret

Maria F. Hansen og hendes mentor, Marianne Olesen (forrest) sammen med en del af deltagerne i Sind Tour 2021, som fik udleveret deres diplom og roset fredag. Foto: Mikael Lund
62 var med til at vandre og støtte foreningen Sind Ungdom.

Brande: I uge 12 inviterede Maria F. Hansen fra Brande alle til at gå, cykle eller løbe en tur. Både til fordel for eget velbefindende og for Sind Ungdom. Det var et tilbud, som 62 borgere fra nær og fjern benyttede sig af.

Den 23-årige Maria F. Hansen er tilknyttet Socialpsykiatrisk Center Syd – bedre kendt som Ørbæklund – og hun havde i samarbejde med sin mentor Marianne Olesen fostret ideen om et motionsarrangement, hvor overskuddet skulle gå til arbejdet for andre sårbare unge som Maria selv.

Helt konkret ønsker hun at støtte Sinds arbejde med at lave foredrag om følgerne af seksuelle overgreb og hermed hjælpe mange flere ofre.

Annonce

Omkring halvdelen af deltagerne er tilknyttet Ørbæklund enten som personale eller brugere, og det psykiatriske bosted har også tidligere været gode til at bakke op om lokale motionsinitiativer: I flere år i træk tog Ørbæklund pokalen som største hold i forbindelse med Brandtex-løbet og dets efterfølger, Hedeløbet.

Deltager fra USA

Premieren på Sind Tour havde også udenlandsk deltagelse så langt væk fra som USA og England, hvor tre af Marias venner havde snøret vandreskoene i den gode sags tjeneste.

Selv gik Maria 3,7 km i selskab med sin mentor, så det blev til en del omgange omkring søen i Mamrelund – og en hel del selvovervindelse undervejs, fortæller initiativtageren, som ellers var klar til at stoppe langt tidligere – men den gik jo ikke som arrangør, måtte hun erkende.

En enkelt deltager løb en halvmarathon (21,1 km), men de fleste deltagere gik mellem 5-10 km, oplyser Maria og Marianne, som også er glade for Ørbæklund-personalets opbakning til projektet, både som deltagere og som motivatorer for stedets brugere og beboere.

Ørbæklunds leder, Linda Engelbreth, havde doneret rosetterne i Marias yndlingsfarve, grøn, og tilsat en donation på 500 kr. blev der i alt indsamlet 3.550 kr. til Sind Ungdoms arbejde – takket være Marias benarbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Sherif Haps er egentlig bare en glad mand fra Grindsted: Nu er hans videoer blevet vist 13 millioner gange på YouTube

Debat

Jeg havde ellers glædet mig!

Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Jelling har en plan: Når du ikke må komme på festival - kommer festivalen hjem til dig

Annonce