Annonce
Vejle

Sjælden Vejle-samling med i millionprojekt

Museumsinspektør Marie Dufresne, Vejle Kunstmuseum og forskeren Michael Kjær har netop samarbejdet om den store særudstilling "Abstrakt Hverdag". Nu fortsætter de samarbejdet i det nye projekt. Foto: Michael Svenningsen

VejleMuseerne har fået 1,5 millioner kroner fra Ny Carlsbergfondet til et tre-årigt forskningsprojekt.

Vejle: Vejle Kunstmuseums enestående samling af Rembrandt-raderinger og sjældne håndkolorerede søkort af en anden hollænder, Heinrick Donker, som findes på kulturmuseet, er centrum i et tre-årigt forskningsprojekt.

Projektet skal munde ud i en stor tværfaglig udstilling på VejleMuseerne. Det har fokus på, hvordan søkortene viser den verden, der åbnede sig i 1600-tallet samtidig med, at Rembrandt udforskede mennesket og dets indre verden.

Ny Carlsbergfondet har støttet projektet i Vejle med en bevilling på 1,5 millioner kroner. Forskningen udføres dels på Københavns Universitet, dels hos VejleMuseerne, og det er præcis denne kobling, der er væsentlig i Ny Carlsbergfondets baggrund for støtten

Vejle Kunstmuseums enestående Rembrandt-raderinger og kulturmuseets sjældne, håndkolorerede søkort af en anden hollænder, Heinrick Donker, er i centrum i forskningsprojektet, som har fået støtte af Ny Carlsbergfondet.

En anderledes historie

Museumsinspektør Marie Dufresne, Vejle Kunstmuseum, og forskeren Michael Kjær, der netop har samarbejdet om den store særudstilling "Abstrakt Hverdag", som er åbent på Vejle Kunstmuseum, fortsætter samarbejdet i det nye forskningsprojekt.

"Abstrakt Hverdag" er skabt på baggrund af en ph.d-afhandling, som Michael Kjær i marts forsvarede og fik antaget på Københavns Universitet.

Forskningsprojektet har særligt fokus på, hvilken rolle kunstværker måske i fremtiden vil komme til at spille i hybridmuseer, som VejleMuseerne, hvor de skal spille sammen med kulturhistoriske genstande for at fortælle en anderledes og ny historie.

Forbindelsen mellem universiteternes kunstvidenskabelige miljøer og kunstmuseerne har ikke været specielt levende i mange år.

Derfor har Ny Carlsbergfondet etableret forskningsprojektet, som knyttet museer og universitet sammen gennem levende mennesker.

Ny Carlsbergfondet er en privat og uafhængig kunstfond, der har til formål at virke for kunstens bedste i Danmark. Fondet blev grundlagt i 1902 af brygger Carl Jacobsen og hustru, Ottilia Jacobsen.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

John Sivebæk fylder 60 år: Det var mere vilje end talent, der skabte en fodboldkarriere helt udover det sædvanlige

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Christian kalder det skandaløst: Han må ikke hænge på Vejles mest travle gader - ingen kan rigtig huske, hvornår beslutningen er truffet

Navne For abonnenter

Vi snakker med den døde, holder ham eller hende i hånden og spiser snacks og drikker kaffe hele aftenen: Mød Maria i serien 'Mennesker'

Livsstil

Ingen adgang for mænd: Singlekvinder nyder friheden - men vil spise brunch sammen i ny klub

Billund

Sidste løb nogensinde på Billund Trav: - Det er vanvittigt trist

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

Vejle Boldklub For abonnenter

Så kom den, sæsonens første VB-sejr: Derfor lykkedes det endelig at vinde en kamp

Debat

'Goddag, det er manden fra banken, må jeg bede om din kode?' Der er heldigvis godt nyt i kampen mod netbanksvindel

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

'Der skulle ikke meget til at imponere en flok jyske tranlamper som os': Sådan startede Pretty Maids - læs uddrag af den nye bog

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Så er valgkampen officielt i gang: Plakaterne er kommet op i lygtepælene

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Kultur

Stort halbyggeri mangler stadig millioner for til at nå i mål: Kommer med et sidste opråb om økonomisk hjælp

Annonce