Annonce
Billund

Sjællandsk tophold snuppede to point i Grindsted: - Vi tabte til et smartere hold

Emil Larsen og resten af Grindsted-spillerne haltede i det meste af opgøret mod HØJ bagefter med et par mål. Den sjællandske sejr på 32-29 var vanskelig at indvende alverden mod. Foto: Alex Hermann.
Grindsted GIF fik aldrig for alvor tur i den, da HØJ lørdag gæstede Lynghallen i håndboldens 1. division. Den sjællandske sejr på 32-29 er derfor vanskelig for alvor at indvende noget imod.

Grindsted: Hvis man skal vinde over et formodet tophold som HØJ, skal man have tur i den, og vinden skal blæse den rigtige vej. Det var ikke tilfældet for Grindsted GIF i lørdagens hjemmekamp, og derfor er det vanskeligt at indvende ret meget mod, at HØJ kunne tage to point med hjem til Sjælland i form af en sejr på 32-29.

HØJ, der på banen bliver ført an af den tidligere landsholdslegende Bo Spellerberg, brugte i store dele af kampen det våben at tage målmanden ud, når de havde bolden, for at kunne angribe med en spiller mere. Det var ifølge en af Grindsteds bærende spillere, Frederik Nielsen, en af de primære årsager til, at Grindsted i store dele af kampen hang lidt bagefter de sjællandske gæster.

- Vi får aldrig rigtigt løst deres syv-mod-seks-spil. Vi var forberedte på, at de havde fået en ny, stærk stregspiller fra Schweiz, men vi fik aldrig rigtigt løst den måde, de spillede på, siger Frederik Nielsen.

Annonce
Tilskuerne er vendt tilbage til lægterne. Dermed havde Daniel Jørgensen og de øvrige Grindsted-spillere masser af støtte i ryggen. Det var dog ikke nok i opgøret mod HØJ. Foto: Alex Hermann.

En anden faktor, der var forskel på de to hold, var træfsikkerheden fra syv meters afstand. Mens HØJ scorede på alle de seks straffekast, holdet fik tildelt, brændte Grindsted hele tre gange spillets største chance. Scoringer i de tre tilfælde kunne have bragt balance på måltavlen.

Tabte til et smartere hold

Grindsted var i begyndelsen af kampen ellers særdeles godt med, og midtvejs i 1. halvleg var hjemmeholdet to gange i front med hele fire scoringer. Det tegnede til at blive en fornøjelig lørdag for hjemmepublikummet, men sjællænderne viste sig altså at have de rette taktiske værktøjer i værktøjskassen til at få vendt slaget til egen fordel.

HØJ brugte flittigt den taktik at tage målmanden ud og bruge en spiller mere i angrebet. Den taktik lykkedes det aldrig rigtigt Grindsted at finde ud af. Foto: Alex Hermann.

- De lykkedes med deres taktik med at ødelægge kampen. De fik det gjort til en langsom og grim kamp, og så kom det til at foregå på deres præmisser, lyder det fra Frederik Nielsen.

Tabte I ikke bare til et bedre hold?

- Vi tabte til et smartere hold. Hvis vi skulle spille seks-mod-seks mod dem i en hel kamp, tror jeg, at vi havde vundet. Men de var smarte nok til at finde de rigtige løsninger, så det var fortjent nok, at de vandt, siger Grindsted-playmakeren.

Annonce

HØJ vandt målmandsduellen

Et tredje parameter, som gjorde udslaget, var duellen mellem stængerne. HØJ er på denne position særdeles stærkt besat i form af Frank Mikkelsen, der har masser af erfaring fra højeste niveau, samt Søren Haagen, der for et par hundrede år siden vogtede målet på A-landsholdet. Frank Mikkelsen leverede flere afgørende redninger på en dag, hvor Grindsted-keeper Christian Wetche til gengæld aldrig for alvor fik fat i HØJ-skytterne. Dermed var kimen lagt til en fortjent sjællandsk sejr.

De scorede for Grindsted

Daniel Jørgensen - 5 mål.

Frederik Nielsen - 5 mål.

Bjarke Nybo Jørgensen - 4 mål.

Emil Larsen - 3 mål.

Jakob Villemoes Larsen - 3 mål.

Christian Wetche - 2 mål.

Anton Rosenkilde - 2 mål.

Thomas Theilgaard - 2 mål.

Hjalmar Andersen - 1 mål.

Kristoffer Jessen - 1 mål.

Tobias Rasmussen - 1 mål.

På fredag kører Grindsted-bussen til Sønderjylland, hvor holdet skal i aktion mod TM Tønder. Et hold, der er markant bedre end det, der blev vist, da Grindsted i sommerens første træningskamp rundbarberede dem med 12 mål. På fredag kommer Grindsted formentlig ud for at stå over for en af de samme udfordringer som mod HØJ:

- Tønder vil også meget gerne spille syv-mod-seks, så vi er nødt til at finde ud af, hvad vi skal gøre ved det, siger Frederik Nielsen.

Næste hjemmekamp er lørdag den 9. oktober, hvor Otterup HK kommer på besøg i Lynghallen.

De fik det gjort til en langsom og grim kamp, og så kom det til at foregå på deres præmisser.

Frederik Nielsen
Efter to sejre i de to første kampe er det blevet hverdag for Kristoffer Jessen og resten af Grindsted-spillerne. To kampe er nu blevet tabt, men på fredag er der igen en chance, når det gælder TM Tønder på udebane. Foto: Alex Hermann.
Bo Spellerberg har aldrig været for fin til at vejlede dommerne om, hvordan han mener, de bør fløjte. Det var også tilfældet denne gang, og vejledningen sikrede allerede tidligt i kampen Spellerberg en advarsel. Foto: Alex Hermann.
På fredag går turen til Tønder, hvor Grindsted skal forsøge at komme tilbage på sejrsspor. Her kommer holdet muligvis igen til at stå over for en modstander, der gerne vil spille syv-mod-seks. Foto: Alex Hermann.
Selvom Bo Spellerberg "kun" scorede tre gange, var han en evig trussel, når HØJ var i angreb. Med hans enorme erfaring har han stor betydning for et hold i 1. division. Foto: Alex Hermann.
Annonce
Erhverv For abonnenter

Se video: Oversergenten Johan giver de unge IT-folk og direktøren sved på panden: 'De skal ikke have diabetes, når de har rundet 30 år'

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nu pilles dødsdømte ejendomme ned: De må vige pladsen for 110 spritnye lejligheder i midtbyen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Erhverv

Superbrugsen lukker på grund af skadedyr: Det er ikke første gang, det er sket

Alarm 112

Han slingrede gennem landsbyen: Nu vil politiet tage hans bil

Fitnessdirektør Kaare Dahle giver politisk opsang: - Vi er ligesom minkbranchen blevet fuldstændig smadret af staten

Hedensted For abonnenter

Jeannie kan ikke komme forbi med sin ladcykel: -Stop med at parkere på cykelstien

Debat

Sundhedsundersøgelse i Grindsted: Denne gang skal informationen ikke mellemlande hos embedsfolk

Give

Han troede ikke sine egne øjne: Mand i pensionsalderen bliver pludselig millionær

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Vejle Boldklub For abonnenter

VB står til at miste en helt central brik: Midtbanespillers exit gør kun gavn ét sted

Vejle For abonnenter

Sælger tjener over en million på boligsalg: Her er ugens bolighandler i Vejle

Alarm 112

Kraftig blæst på Vejlefjordbroen: Passer ikke med vindfølsomme køretøjer

Annonce