Annonce
Vejle

Sjov for 4,4 millioner kroner: Børnene behøver ikke kede sig i sommerferien

Flere svømmehaller i Vejle Kommune er fra uge 27 til 32 gratis for børn og unge i målgruppen. Arkivfoto: Morten Pape
Vejles børn og unge mellem seks og 17 år får travlt, hvis de skal nå at deltage i bare halvdelen af sommerens aktiviteter.

Vejle: "Haves: 4,4 millioner kroner. Søges: Gode idéer. Senest tirsdag".

Sådan skrev vi i en overskrift for under to uger siden. Og så tog det fart.

Vejle Kommune har siden modtaget ikke færre end 230 ansøgninger fra foreninger og organisationer, der gerne vil lave aktiviteter til børn og unge i sommerferien. Det fortæller Erik Grønfeldt, der er pædagogisk konsulent.

Annonce

Han har den seneste tid talt noget mere i telefon end normalt.

- Da vi havde pengene, begyndte vi at tage kontakt til flere interessenter, og så skrev I (Vejle Amts Folkeblad, red.) den artikel... og siden har min telefon ikke stået stille, fortæller Erik Grønfeldt.

Bagedyst og biavleri

Alle opkaldene er mundet ud i, at ingen børn og unge mellem seks og 17 år behøver at kede sig.

De kan fra uge 27 til 32 melde sig til alskens aktiviteter - ganske gratis: Fodboldgolf, billard, tennis, rulleskøjtning, bagedyst, bolcheværksted, biavleri, pilgrimstur, sommerfugleworkshop, sejltogt, kunstskole, rap-akademi, cirkus, gadeteater, sæbekasseræs. Og mange, mange, mange flere.


Det har simpelthen været så fedt at dele penge ud til aktiviteter til glæde for børn. Men det er ingen hemmelighed, at jeg godt ville have haft beskeden to uger før.

Erik Grønfeldt, pædagogisk konsulent


Det fulde udbud bliver løbende opdateret og fremgår af hjemmesiden www.vejle.dk.

- Jeg aner ikke, hvor mange har fået tilsagn, for jeg har slet ikke haft tid til at tælle op. Det har simpelthen været så fedt at dele penge ud til aktiviteter til glæde for børn. Men det er ingen hemmelighed, at jeg godt ville have haft beskeden to uger før, siger Erik Grønfeldt.

Annonce

I coronaens kølvand

Beskeden, han henviser til, kom fredag 19. juni fra Undervisningsministeriet. Heri stod skrevet, at Vejle Kommune fik millionerne. Dagen efter havde avisen omtalte artikel med, og om tirsdagen var deadline for at søge af puljen, som er opstået i kølvandet efter coronavirussen.

Pengene skal blandt andet være med til at lukke de faglige huller, der kan være opstået hos nogle børn og unge som følge af skolelukningen, og understøtte deres deltagelse i fællesskaber.

Nu er spørgsmålet bare, om der er nok deltagere til det bugnende tagselvbord. Men det mener Erik Grønfeldt nu nok.

- Vi har i hvert fald 17.000 i aldersgruppen, så der er nok at tage af. Så det er jeg ikke synderligt nervøs for, siger han.

Aftalen om tilskuddet til alle landets kommuner blev indgået mellem regeringen og KL. I alt 200 millioner kroner blev delt ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce