Annonce
Vejle

Skååååååål: Maratonløb vil gerne forny sig lidt - men en bitter eller to hører altså til

- Den eneste grund til, at jeg er med her, er på grund af, at jeg kan få en Dr. Nielsen. Man kan ikke løbe uden en Dr. Nielsen, grinede Majken Petersen. Hun var kommet hele vejen fra Herfølge for at deltage i løbet. Foto: Michael Svenningsen
Det traditionsrige Dr. Nielsens Vinterhygge-maraton fandt søndag sted for 11. gang. Også denne gang i selskab med bitterdrikken - og sådan skal det ifølge løbsleder Niels Præstiin være.
Annonce

Vejle: Flere og flere løb kommer til. Derfor skal man hele tiden være på dupperne, så man fortsat tiltrækker kunder til sit.

Det mener Niels Præstiin. Som løbsleder satte han søndag gang i 11. udgave af det traditionsrige "Dr. Nielsens Vinterhygge- og parmaraton", hvor omkring 470 mennesker enten gik eller løb fra DGI Huset til Bindeballe Købmandsgaard - og for de fleste tilbage igen.

- Konkurrencen er hård. Vi kan da også mærke, at selve maratondelen er for nedadgående. Så det er klart, at man må forny sig lidt for fortsat at være attraktiv, siger Niels Præstiin.

Som noget nyt kunne man i år tilmelde sig som gående - alene eller som par. Og til næste år lurer arrangøren på at tilføje et halvmaraton.

På sin vis kan man allerede løbe et halvt maraton. For til det såkaldte par-maraton deler to mennesker løbet op og giver highfive ved den gamle købmandsgård.

Dr. Nielsen er en del af hyggekonceptet. Det klinger af, at det skal man bare med til.

Niels Præstiin, løbsleder

Annonce

Gæster fra Norge

Men der er ifølge løbslederen et problem for deltagerne fra hele Danmark, Norge og Tyskland.

- Mange vil gerne have deres halvmaraton registreret, og det tæller ikke. Så vi overvejer at lave et reelt halvmaraton, hvilket vil tiltrække mange flere løbere, mener Niels Præstiin.

Start og mål var i DGI Huset i Vejle, hvor der var kaffe og brød fra morgenstunden og buffet om eftermiddagen.

Undervejs blev løbere og gående mødt af fire depoter på vej ud og hjem. Her blev der serveret godter - heriblandt en bitter. Naturligvis. Og trods fornyelse bliver der ikke pillet ved den del.

- Dr. Nielsen er en del af hyggekonceptet. Det klinger af, at det skal man bare med til, siger løbsleder Niels Præstiin.

Cirka 50 gik, mens 420 løb.

Majken Petersen var kommet hele vejen fra Herfølge for at deltage i løbet. Foto: Michael Svenningsen
Martin Kjær fra Hedensted Løbe Klub kom i mål som den første ved parmaraton. Martin løb den første halvdel af løbet i tiden 1 time og 17 minutter. Ved Bindeballe Købmandsgård overtog Martin Kjærs makker Claus Dam stafetten og løb de sidste 21 kilometer. Foto: Michael Svenningsen
Ved Bindeballe Købmandsgaard stod forfriskningerne klar. Foto: Michael Svenningsen
Foto: Michael Svenningsen
Foto: Michael Svenningsen
Foto: Michael Svenningsen
Foto: Michael Svenningsen
Foto: Michael Svenningsen
Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Vejle Boldklub For abonnenter

VB tog point mod FCK, men en anden ting er næsten vigtigere

Annonce