Annonce
Jelling

Skål i Gnyble: Byens handlende rider med på vikingebølgen

Jelling Bryghus var på pletten med både mad og øl til årets vikingemarked. Sammen med andre lokale butikker nyder de at tage del i vikingehistorien. Foto: Søren E. Alwan
Når der afholdes vikingemarked i Jelling, er de lokale forretninger på pletten. Det skal nemlig udnyttes, at man bor i en gammel vikingeby.

Jelling: Det er ingen hemmelighed, at vikinger, og historien om de gamle søfarere, betyder meget for Jelling. Da der i weekenden blev afholdt vikingemarked i byen, kom mere end 3000 besøgende forbi, og det er noget, de lokale butikker udnytter.

Hos Botanik by Rebekka kunne man i weekendens særlige anledning få bundet en buket på ægte vikingemanér.

- Vikingemarkedet er et godt initiativ, og jeg synes, det er vigtigt at tage del i den kultur, der er i byen, siger indehaver Rebekka Lundgren.

Derfor var hun også iklædt en traditionel vikingedragt, og flere af butikkens blomster-buketter bestod i dagens anledning af markblomster og arter, som også fandtes i vikingetiden.

Rebekka Lundgren håber, at hun og butikken fremadrettet kan tage en endnu større del i de forskellige arrangementer, som finder sted lige uden for døren.

- Jeg synes, man skal udnytte, at byen har en særlig historie, og så giver de her arrangementer jo en god stemning, siger hun og håber, at hun måske næste år kan få en plads på vikingemarkedet.

Øl og historie

Hvis man som besøgende på weekendens vikingemarked havde brug for at slukke tørsten, kunne man gøre det i en øl fra Jelling Bryghus. Bryghuset har også taget historien om vikingerne til sig, og på markedet bryggede de øl på gammeldags facon over åben ild.

- Historien om vikinger i Jelling og arrangementer som vikingemarkedet betyder meget for os, og den måde vi gerne vil brygge øl på, siger kasserer i Jelling Bryghus Bjarne Andersen.

Bryghuset opkalder deres forskellige øl efter figurer fra vikingetiden, og selve bryggeprocessen tager også afsæt i, hvordan man bryggede øl i gamle dage.

- Vi brygger øl på gammeldags facon, og på den måde er vi også med til at formidle historien om vikingerne, siger brygger i Jelling Bryghus Max Jensen.

Max Jensen og Bjarne Andersens ønske er, at folk gennem deres øl skal kunne smage historien om vikingerne, og gæsterne på vikingemarkedet kunne derfor smage på både Poppo og Gnyble og suge historien til sig.

Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Erhverv For abonnenter

Kurator frygtede, at Olaf Haahr fjernede værdier fra hjemmet: Vejles benzin-konge blev video-overvåget efter konkurs

Kultur

Pludselig modtog René et afskedsbrev med særlig besked til ham: 'Sofie' er hovedinspirationen til hans bøger - og få måneder før udgivelsesdag begik hun selvmord

Annonce