Annonce
Jelling

Skål i Gnyble: Byens handlende rider med på vikingebølgen

Jelling Bryghus var på pletten med både mad og øl til årets vikingemarked. Sammen med andre lokale butikker nyder de at tage del i vikingehistorien. Foto: Søren E. Alwan
Når der afholdes vikingemarked i Jelling, er de lokale forretninger på pletten. Det skal nemlig udnyttes, at man bor i en gammel vikingeby.
Annonce

Jelling: Det er ingen hemmelighed, at vikinger, og historien om de gamle søfarere, betyder meget for Jelling. Da der i weekenden blev afholdt vikingemarked i byen, kom mere end 3000 besøgende forbi, og det er noget, de lokale butikker udnytter.

Hos Botanik by Rebekka kunne man i weekendens særlige anledning få bundet en buket på ægte vikingemanér.

- Vikingemarkedet er et godt initiativ, og jeg synes, det er vigtigt at tage del i den kultur, der er i byen, siger indehaver Rebekka Lundgren.

Derfor var hun også iklædt en traditionel vikingedragt, og flere af butikkens blomster-buketter bestod i dagens anledning af markblomster og arter, som også fandtes i vikingetiden.

Rebekka Lundgren håber, at hun og butikken fremadrettet kan tage en endnu større del i de forskellige arrangementer, som finder sted lige uden for døren.

- Jeg synes, man skal udnytte, at byen har en særlig historie, og så giver de her arrangementer jo en god stemning, siger hun og håber, at hun måske næste år kan få en plads på vikingemarkedet.

Annonce

Øl og historie

Hvis man som besøgende på weekendens vikingemarked havde brug for at slukke tørsten, kunne man gøre det i en øl fra Jelling Bryghus. Bryghuset har også taget historien om vikingerne til sig, og på markedet bryggede de øl på gammeldags facon over åben ild.

- Historien om vikinger i Jelling og arrangementer som vikingemarkedet betyder meget for os, og den måde vi gerne vil brygge øl på, siger kasserer i Jelling Bryghus Bjarne Andersen.

Bryghuset opkalder deres forskellige øl efter figurer fra vikingetiden, og selve bryggeprocessen tager også afsæt i, hvordan man bryggede øl i gamle dage.

- Vi brygger øl på gammeldags facon, og på den måde er vi også med til at formidle historien om vikingerne, siger brygger i Jelling Bryghus Max Jensen.

Max Jensen og Bjarne Andersens ønske er, at folk gennem deres øl skal kunne smage historien om vikingerne, og gæsterne på vikingemarkedet kunne derfor smage på både Poppo og Gnyble og suge historien til sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce