Annonce
Vejle

Skæg for sig og snot for sig: Ny plan skiller regnvand og kloakvand - og du skal betale

Ved kraftige regnskyl og skybrud kan rensningsanlæg og de gamle kloaksystemer i Vejle Kommune ikke følge med mængden af regnvand, og der sker overløb fra kloak til åer og fjord. Arkivfoto: Mads Hansen
I løbet af otte år skal Mølholm, Børkop, Nørremarken, Aagaard, Give, Damhaven, Uhre, Uhrhøj og Vestbyen forsynes med separat-kloakering.
Annonce

Vejle: Mindre kloakvand skal ende i fjorden og åer.

Vejle Byråd har vedtaget en ny spildevandsplan for perioden 2020-2028.

I løbet af de otte år skal Mølholm, Børkop, Nørremarken, Aagaard, Give, Damhaven, Uhre, Uhrhøj og Vestbyen forsynes med separat-kloakering.

Ved at skille regnvand fra spildevand i kloaksystemet undgår man overløb. Ved kraftige regnskyl og skybrud kan rensningsanlæg og de gamle kloaksystemer i Vejle Kommune ikke følge med mængden af regnvand, og der sker overløb fra kloak til åer og fjord.

- Vi har jo i de senere år været vidner til, hvordan vi er udfordret, når himlen åbner op for sluserne. Med separatkloakeringen får vi passet på vores miljø ved at skabe mere plads i kloaksystemet, siger Gerda Haastrup Jørgensen (V), formand for teknisk udvalg i en pressemeddelelse fra Vejle Kommune.

Grundejere skal også skille regnvand og spildevand på egen grund, så det kan tilsluttes til det nye system.

Udgifterne til separering af regnvand på egen grund varierer meget i forhold til husets indretning og placering. For en parcelhusejer er vurderingen, at det vil koste 60.000 kroner i gennemsnit.

I løbet af efteråret var spildevandsplanen i høring i otte uger. Det gav 51 høringssvar blandt andet fra organisationer og grundejerforeninger. Mange sommerhusejere i Mørkholt Hage indgav høringssvar, fordi de gerne ville være en del af planen.

Den nye spildevandsplan løser ikke alle problemer med overløb til fjorden. Der vil gå mellem 20 og 25 år, før Vejle Kommune får sat prop i kloaksystemet, lød vurderingen fra Vejle Spildevand tidligere på året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce