Annonce
forside

Skærpelse: Landsretten giver far seks års fængsel for ruskevold

Simon Randeris er ved Vestre Landsret bleve idømt seks års fængsel. Dermed er straffen fra byretten blevet skærpet. Arkivfoto

26-årige Simon Randeris blev ved landsretten i Viborg onsdag formiddag idømt seks års fængsel for dødelig vold mod sin seks uger gamle datter.

Vejle/Viborg: Dommerne ved landsretten i Viborg valgte onsdag formiddag at skærpe den straf, som 26-årige Simon Randeris modtog i byretten sidste efterår.

Her fik han tre år og seks måneders fængsel for vold med døden til følge mod sin seks uger gamle datter. Landsretten valgte at idømme faderen seks års fængsel.

Det bekræfter senioranklager Jakob Nielsen, der mødte i sagen for anklagemyndigheden.

- Det, der forandrede sagen fra byretten til landsretten var, at landsretten efter retslægerådets udtalelse lagde til grund, at pigen ikke har været bevidstløs, da hun blev rusket. Dermed tilsidesatte retten, at der var tale om et genoplivningsforsøg, fortæller anklageren.

Han tilføjer, at Simon Randeris blev frifundet for at have forvoldt de gamle skader i form af lårbensbrud og væskeansamling i hjernen på den lille pige, som retsmedicinerne efter hendes død fandt i forbindelse med obduktionen.

Annonce

Slog og ruskede sin datter

Dermed blev Simon Randeris udelukkende dømt for den vold, hans seks uger gamle datter blev udsat for 27. december 2016, hvor han første gang var alene med pigen.

Landsretten lagde til grund, at den lille pige blev udsat for rystevold og nogle slag, som har givet hende flere blå mærker på kroppen.

- Retslægerådet har udtalt, at de blå mærker ikke stammede fra nap, som faderen har forklaret, men fra slag eller stump vold, fortæller senioranklageren.

Han lagde i sin procedure vægt på, at det er praksis, at idømme seks års fængsel, når der er tale om vold med døden til følge på et lille barn.

Dommen er nu endelig, og senioranklageren er godt tilfreds med, at anklagemyndigheden i efteråret valgte at anke byrettens som.

- Vi var ikke enige i resultatet i byretten. Nu har vi fået sagen bedre belyst, og jeg er tilfreds med, at landsretten var enig med os.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tøjbutik i Vestergade lukkes

Annonce