Annonce
Trekantområdet

Skæv social erhvervsgade i støbeskeen ved Kolding Havn

Det er her langs Trindholmsgade, at kommunen nu kigger nærmere på, om det er muligt at skabe en skæv errhvervsgade med tilbud og socialøkonomiske arbejdspladser med job til mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Foto: Søren Gylling
Som et led i aftalen om nyt egnsteater og store investeringer i idrætslivet skal det undersøges, om Kolding kan få en helt speciel erhvervsgade med plads til iværksætteri og mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.
Annonce

Kolding. Kolding får et helt specielt og anderledes miljø for mennesker på kanten af arbejdsmarkedet, hvis et forslag om at skabe en skæv, social erhvervsgade ved Kolding Havn bliver til virkelighed - og det er Enhedslistens formand for byrådets socialøkonomiske udvalg, Benny Dall, sikker på, at det gør.

I hvert fald indgår forslaget som et led i byrådets store aftale om et nyt egnsteater og massive investeringer i idrætslivet, hvoraf Dansk Folkeparti selv har beskrevet sidstnævnte som "sin pris" for at sluge egnsteatret.

- Vi er også andre, der har taget os dyrt betalt, siger Benny Dall fra Enhedslisten, som er ophavsmand til idéen om en skæv erhvervsgade.

Måske får nogle af de ansatte på Nordhøj og andre lyst til at arbejde i en af de andre virksomheder. Ja, hvorfor ikke, når de ligger lige udenfor døren.

Benny Dall, (EL), formand for socialøkonomi-, handicap- og hjælpemiddeludvalget

Annonce

Synergi og synlighed

Tanken er at samle en stribe socialøkonomiske virksomheder, sociale væresteder og indsatser på en skæv, social iværksættergade, og politikerne har i forbindelse med teater-aftalen givet hinanden hånd på, at det nu skal skal undersøges, om sådan en iværksættergade kan etableres ved Kolding Havn langs Trindholmsgade.

Det er socialøkonomiske virksomheder som Huset Venture, Zendoo og SheWorks, beskæftigelsesværksteder som Nordhøjs og væresteder som Folkekøkkenet og Paraplyen, der måske skal rykke tættere sammen.

- Mange af dem vil gerne flytte sammen for at skabe synergi og synlighed, og mange af brugerne og de ansatte i virksomhederne har god gavn af at snakke sammen. Og måske får nogle af de ansatte på Nordhøj og andre lyst til at arbejde i en af de andre virksomheder. Ja, hvorfor ikke, når de ligger lige udenfor døren. På den måde skaber vi et nyt, større multifunktionelt og værested, og brugerne vil ikke føle sig så isolerede som grupper, siger Benny Dall.

Annonce

Superinteressant

Helt konkret nævner Benny Dall strækningen fra Falckbygningen og helt ud til indspulingsbassinet som den lokalitet, der nu skal undersøges nærmere for at få afdækket i hvilket omfang, der er tomme kvadratmeter til rådighed, eller om der måske skal bygges nyt - eventuelt i form af pavilloner.

Der er ikke sat noget beløb af til projektet i den store aftale, men ifølge Benny Dall er det fem millioner kroner, "vi cirkler om".

Borgmester Jørn Pedersen (V) betegner idéen om en skæv, social erhvervsgade som "superinteressant".

Og I cirkler om at investere fem millioner kroner i det?

- Det vil jeg slet ikke udelukke. Men vi har hverken diskuteret, om det er en halv million, eller om det der fem millioner. Det ved vi ikke nok om projektet til at kunne sige endnu, men vi har nikket ja til at få undersøgt, hvordan og om det kan lade sig gøre, siger Jørn Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce