Annonce
Trekantområdet

Skal afløse 'Skuret': Udsatte borgere får hellested ved p-plads

Det nye skur er mobilt og har toilet og en handicaprampe. Skuret er udført i et design, som falder ind i bybilledet og lavet af svært brændbare materialer, hvor f.eks. kanyler ikke kan sidde fast og skade andre. Der er overdækning og læ-skærm.
Blandt tre mulige lokationer er p-pladsen ved Norgesgade Nord valgt som den nye placering for et hellested for udsatte borgere. Det vil stå færdigt i løbet af efteråret.
Annonce

Fredericia: Det bliver p-pladsen i Norgesgade Nord, der bliver lokationen for byens nye hellested som afløser for "Skuret" i Fynsgade.

Social- og beskæftigelsesudvalget har truffet beslutningen, som skal igennem byrådet, før den er endelig.

- Der har været rigtig mange placeringer i spil, men vi har besluttet os til, at Norgesgade er det bedste sted for et nyt hellested. Vi indleder nu en dialog med virksomheder og naboer omkring den nye placering for at sikre en god opstart, siger Peder Tind (V), som er formand for social- og beskæftigelsesudvalget, i en pressemeddelelse.


Hellestedet skal være et pusterum for vores udsatte borgere, og placeringen i Norgesgade er bedste bud på en fremtidig placering.

Inger Nielsen (DF), udvalgsmedlem


Byrådet har besluttet at sætte 0,5 millioner kroner af til det nye hellested i det udvidede anlægsbudget.

Et netværk bestående af brugerne af skuret, Kirkens Korshær, de opsøgende gadeplansmedarbejdere fra Din Indgang, politiet i Fredericia, Socialpsykiatrien, social- og gadesygeplejersken, Café Mair’s, Kanalbyen og Fredericia Kommune har arbejdet med sagen og har blandt andet spurgt brugerne om, hvor de kunne tænke sig, at stedet skulle placeres.

Annonce

Står klar til efteråret

- Derudover har det været vigtigt for os, at det nye hellested så vidt det er muligt ikke er til gene for andre og er placeret med respekt for brugerne og området. Vi vil gøre meget for at sikre, at det nye hellested fremstår pænt, og at der er god ro og orden i området til glæde for alle både brugere og naboer, udtaler John Nyborg (S), der er næstformand i udvalget.

I alt 14 placeringer har været i spil i slutfasen til det nye hellested, men 11 af stederne blev fravalgt, så udvalget kun skulle forholde sig til tre steder: Pladsen ved den gamle cementfabrik ved Vester Voldgade, brandstationen på Prangervej og genbrugsstationen på Prangervej.

- Hellestedet skal være et pusterum for vores udsatte borgere, og placeringen i Norgesgade er bedste bud på en fremtidig placering, siger udvalgsmedlem Inger Nielsen (DF).

Nu skal forslaget endeligt godkendes af byrådet, og så er det målet at kunne invitere brugerne til åbningen af det nye hellested i løbet af efteråret sammen med dem, der har bidraget til projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Kultur

To hovedroller ved Kaffe-koncert

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Vejle For abonnenter

Av, av, et prik og en bloddråbe: Rødkilde-elever viser samfundssind i kampen mod coronaen

Annonce