Annonce
Børkop

Skal du i kirke juleaften?  Så skal du i hallen

Gårslevhallen er der måske ikke så meget julestemning over på dette billede, men det bliver der nok mere af, når der 24. og 25. december holdes gudstjenester i hallen. Foto: Jørgen Flindt
I Gårslev flyttes julens gudstjenester til Gårslevhallen. For der er plads til alle, og det vælger man fra sognets side, at det skal der være.
Annonce

Gårslev: Når duften af steg og rødkål begynder at sprede sig. Og når julesneen langsom daler ned, i hvert fald i de inderste drømme, ja så ved man, at juleaften venter lige om lidt.

Og mange vælger at gå i kirke juleaften, men i Gårslev bliver det i år anderledes.

- Vi har lige fået tilladelse fra biskoppen til, at vi må holde julegudstjenesterne i Gårslevhallen, siger Erik Røjkjær Christensen, der er sognepræst.

Han forklarer, at man selvfølgelig helst ville have holdt gudstjenesterne i kirken, ganske som man plejer, men plejer er jo i denne tid skudt til hjørne af corana-restriktionerne.

- Hallen er jo ikke kirkerummet, så det er da ærgerligt, at det er, som det er. Der er jo ikke samme form for nostalgi i en hal. Men julen er samhørighedens tid, og den samhørighed vil vi stadig gerne tilbyde til alle, siger Erik Røjkjær Christensen.


Julen er samhørighedens tid, og den samhørighed vil vi stadig gerne tilbyde.

Erik Røjskær Christensen, sognepræst i Gårslev


Derfor vil der blive holdt gudstjeneste to gange på juleaftensdag. Der er også gudstjeneste i hallen dagen efter, mens kirkegængerne 2. juledag vender tilbage til kirken.

Der er plads til cirka 250 gæster i hallen, og så er der stadig god afstand, og dermed vil der i alt kunne være plads til 500 kirkegængere til de to gudstjenester juleaftensdag. Ganske som der plejer at komme.

- At det kommer til at foregå i hallen vil måske få nogen til at sige  "Nej, så venter vi til næste år". Men det kan omvendt også være, at andre tænker at så vil de gerne møde op, fordi der nu bliver mere plads end i kirken, lyder vurderingen fra Erik Røjkjær Christensen.

Annonce

Erfaringer fra høst

I Gårslev har man tidligere i år prøvet at afvikle en gudstjeneste i hallen. Og den oplevelse er der, ifølge sognepræsten, gode erfaringer fra.

- Vi holdt vores høstgudstjeneste i hallen, og de gode erfaringer, som vi fik der, kan vi tage med nu her i julen. Vi kan selvfølgelig ikke skabe et kirkerum i hallen, men vi kan stadig skabe et hyggeligt sted, hvor vi kan være fælles og samhørige. Med afstand til hinanden. Det er faktisk nemmere i hallen, for i kirken skal der være to tomme stolesæder mellem folk, og det giver en anden stemning end i hallen, forklarer sognepræsten.

Der er gudstjeneste i Gårslevhallen 24. december klokken 13.30 og 15.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Plejehjemsledelse mødes med utilfredse ansatte: 'Vi har givet hånd på, at vi kører sagen internt'

VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Annonce