Annonce
Vejle

Skal du på genbrugspladsen: Forvent at sidde i kø 45-60 minutter

Det gælder om at væbne sig med tålmodighed, hvis man skal på genbrugspladsen. Søndag var ventetiden i køen på 45-60 minutter. Foto: Palle Søderberg
Genåbningen af genbrugspladsen giver travlhed for de ni frivillige, der dirigerer trafikken. Køen strækker sig fra pladsen til Vejledalen og videre ned mod Bredstenvej
Annonce

Vejle: Man skal have god tid og god tålmodighed, hvis man som vejlenser har planer om at smutte forbi genbrugspladsen med sit haveaffald i dag.

- Køen er vel 45-60 minutter lang og det vil den være resten af dagen - ligesom den var det i går, fortæller Mogens Bahnsen, distriktschef i KFUM-spejdernes Munkebjerg Distrikt, som står for at dirigere trafikken til og fra genbrugspladsen på Vestre Engvej.

Genbrugspladsen åbnede tirsdag efter at have været lukket i kampen mod corona-smitten og det er der tilsyneladende mange vejlensere, der har set frem til.

Fra Vejledalen og helt ned til genbrugspladsen på Vestre Engvej og et godt stykke ned ad Vejledalen holdt der søndag formiddag biler med bagagerummet eller traileren fyldt med affald.

- De fleste tager det med godt humør. Der er enkelte, som har været lidt sure, men i det store hele går det glat. Vi bliver da også tilbudt sodavand. Lørdag var der en, der havde kage med til os - men de havde også været forbi et par gange, fortæller Mogens Bahnsen, der er en af 9 frivillige, som giver en hånd med.

- Vi er her fra klokken 8 til 18 og det vil vi være hele påsken, så det bliver da til nogle timer, fortæller Mogens Bahnsen.

Mogens Bahnsen er en af ni frivillige, der dirigerer trafikken til genbrugspladsen. De frivillige er på tæerne fra 8 til 18. Foto: Palle Søderberg
Annonce

Kun ulige numre søndag

På grund af den store interesse for at komme på genbrugspladsen er adgangen begrænset til søndag at gælde biler med ulige slutnummer på nummerpladen og Mogens Bahnsen må sende et par bilister hjem på den konto, mens avisen er forbi.

- I dag har vi på to timer måtte bede 20-25 bilister om at køre videre. Det er selvfølgelig træls, men igen: De fleste tager det pænt, fortæller Mogens Bahnsen.

Han fortæller, at langt hovedparten af de, der skal på genbrugspladsen, kommer med haveaffald.

- Haveaffald og byggeaffald er nok det, vi ser mest af. Det er tydeligt, at der er mange, der har haft tid til at bygge om derhjemme at dømme ud fra antallet af biler med murbrokker og mursten, siger Mogens Bahnsen.

Genbrugspladsen har åben igen mandag - og da er det kun biler med lige slutnummer på nummerpladen, der får lov at komme ind.

På grund af den megen trafik til genbrugspladsen er Vestre Engvej gjort ensrettet, så man kun kan køre ind på pladsen fra Vejledalen. Foto: Palle Søderberg
Knud Aage Hansen er ikke som de øvrige frivillige aktiv i KFUM-spejderne. Han giver blot en hånd med som en vennetjeneste. Foto: Palle Søderberg
Hele vejen fra Vejledalen til genbrugspladsen holdt bilerne i kø søndag formiddag. Foto: Palle Søderberg
Haveaffald og byggeaffald er det, som vejlenserne helst vil af med, Foto: Palle Søderberg
Al indkørsel til genbrugspladsen skal ske fra Vejledalen. Foto: Palle Søderberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Annonce