Annonce
112

Skal du til julefrokost i aften? Så lad løbehjulet stå!

El-løbehjul er omfattet af de samme regler, som gælder for andre motoriserede køretøjer i trafikken. Det betyder, at promillegrænsen er 0,5. Lad derfor løbehjulet stå, når du skal hjem fra julefrokosten. Foto: VOI
Forsikringsselskabet Tryg advarer på det kraftigste mod at tage el-løbehjulet hjem fra julefrokosten.
Annonce

Vejle: Fredag 13. december betyder for mange julefrokost med alt fra øl til vin og snaps. Måske gør det også det for dig.

Det betyder formentlig også, at du i løbet af de senere nattetimer skal hjem fra bylivet, og det sætter pres på taxaerne, som kan have svært ved at følge efterspørgslen.

Derfor kan det lyde fristende at hoppe på et af de mange el-løbehjul, der står frit fremme til benyttelse i Vejle by og omegn. Men det er en ualmindelig dårlig idé, advarer forsikringsselskabet Tryg.

- El-løbehjul er omfattet af de samme regler, som gælder for andre motoriserede køretøjer i trafikken. Det betyder, at promillegrænsen er 0,5. Derudover øger det risikoen for uheld, når du er påvirket af alkohol. Derfor fraråder vi på det kraftigste, at du kører på el-løbehjul, hvis du har indtaget alkohol, udtaler Charlotte Dietzer, skadechef i Tryg.

Annonce

Frygter flere uheld

Ifølge en undersøgelse, som analyseorganisationen YouGov har gennemført for Tryg, har næsten hver 10. dansker mellem 18 og 29 år været vidne til, at en person har stillet sig bag styret på et el-løbehjul, mens vedkommende var påvirket af alkohol eller euforiserende stoffer.

- Det er klart, at man i højere grad risikerer at komme galt af sted, når man er påvirket af alkohol, fordi man for eksempel reagerer langsommere og har dårligere balance. Derfor frygter vi også, at antallet af ulykker med el-løbehjul vil stige i december, hvor der er masser af julefrokoster og andre julearrangementer, siger Charlotte Dietzer.

Hun fortæller desuden, at det kan få betydning for dækningen af en skade, hvis føreren af et el-løbehjul har kørt i alkoholpåvirket tilstand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce