Annonce
Egtved

Skal Egtved være fremtidens seniorby?

Hvad er fremtiden for Egtved. Skal Egtved for eksempel være fremtidens seniorby. Dét spørgsmål og mange andre stilles på Roberthus i aften onsdag 6. november. Foto: Vejle Kommune
Vejle Kommune inviterer til møde på Roberthus i aften, onsdag, hvor udviklingen af Egtved også er på dagsordenen.

Egtved: De tørre tal lyver ikke. Egtved scorer højt hos ældre tilflyttere fra omegnen. Det får efterspørgslen efter mindre boliger tæt ved butikker og bibliotek til at stryge i vejret. Men er der nok af den slags boliger, og er de eksisterende boliger gode nok? Hvad med at etablere bofællesskaber for seniorer? Og er Egtved kun interesseret i at tiltrække ældre tilflyttere, eller er andre aldersgrupper også velkomne?

Det er måske lidt provokerende og sat lidt på spidsen, men Vejle Kommune håber på den måde at kunne lokke mange borgere til at møde op på Roberthus i aften, onsdag 6. november, til et møde om den nye kommuneplan 2021-2033. Her har borgerne mulighed for at give deres besyv med i forhold til, hvordan Egtved skal udvikle sig fremadrettet.

Et lignende møde blev 1. oktober holdt i Jelling, og her dukkede kun et par håndfulde borgere op for at debattere. I Egtved er der dog tradition for ganske fint fremmøde til den type arrangementer. Egtved Udviklingsråd forventer, at der i aften nok dukker 50-60 borgere op - men gerne endnu flere.

Annonce

Program for cafémødet

18.30: Velkomst ved borgmester Jens Ejner Christensen

18.45: Intro og perspektivering ved Michael Sloth

19.15: Pause

19.30: Cafédebat (3x20 minutter)

20.30: Opsamling med facilitatorer

21.00: Afrunding ved borgmester Jens Ejner Christensen

21.15: Slut

Borgerne kan sætte dagsordenen

Seniorboliger kunne meget vel blive et af aftenens emner, men andre oplagte debatemner kunne værre de nye udsigtspunkter i Vejle Kommune, hvoraf Tørskind Grusgrav er blandt de første tre udvalgte. Eller det kunne være planerne om et besøgscenter ved Egtvedpigens Grav, som der stadig er meget stor interesse for, både lokalt og blandt politikerne, men som endnu mangler finansiering for at kunne blive en realitet. Eller måske arbejdet med en landsbyplan for Gravens-Ågård, som netop er sat i gang.

Og hvad med detailhandlen? Får vi handlet lokalt, eller kan vi gøre mere? Og hvad kan udviklingen af Aftensang bidrage med? Hvad med forskønnelse af den gamle midtby? Er der stadig nogen, der er interesseret i at få fingre i de kommunale midler til at forny de ældre boliger i midtbyen? Det er ved at være sidste chance.

Borgerne kan selv være med til at sætte dagsordenen på mødet, som starter med en velkomst ved borgmester Jens Ejner Christensen (V) og en intro og perspektivering ved Michael Sloth, der er direktør for Teknik & Miljø i Vejle Kommune. Herefter er der lagt op til cafédebat i mindre grupper.

Kommunen giver kaffe og kage til mødet, der starter klokken 18.30 og er programsat til at slutte klokken 21.15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce