Annonce
Trekantområdet

Skal lokke flere til: Lillebælt Halvmarathon udvider med maraton og en lang gåtur

Starten til årets Lillebælt Halvmarathon gik fra Lillebæltshallerne. Om det kommer til at ligge der i 2019, er endnu uvist. Arkivfoto: Kim Rune.

Torsdag åbner tilmeldingen til Lillebælt Halvmarathon 2019, og det bliver med flere nye tiltag, der skal rette op på et historisk dårligt deltagerantal.

Middelfart: Når du 4. maj 2019 snører løbeskoene til Lillebælt Halvmarathon, kan du udover de sædvanlige 21,1 kilometer komme på nogle hårdere og lettere strabadser.

Folkene bag Lillebælt Halvmarathon lancerer flere nye tiltag ovenpå årets løbefest, hvor kun knap 5000 deltagere stillede til start.

Det var et lavpunkt i løbets 11-årige historie, hvor der andre år har været udsolgt med 11.000 startnumre.

Når tilmeldingen åbner torsdag klokken 12, man man således tilmelde sig både et helt maraton, Lillebælt 10 kilometer samt Lillebælt Halvmarathon Walk, hvor man kan gå en halvmaraton, og hvor fokus er mindre på de sportslige præstationer og mere på at hygge sig med venner og bekendte.

Løbsleder Mads Stryhn ser et stort potentiale i den lange gåtur.

- Når man ser forskellige tendenser, tror jeg, at gå-halvmaratonet kan få rigtig mange op ad stolen. Når vi lukker gader og stræder, og sætter det hele op, er det alletiders at kombinere det, siger Mads Stryhn.

Annonce

Løbsleder: Der skal ske noget

Der er umiddelbart lagt op til, at deltagerne kommer til at gå samme 21,1 kilometer, som dem der løber halvmaraton, og de gående har udsigt til samme betjening med frugt og væske på de forskellige depoter under ruten.

Flere af de nye tiltag har ifølge Mads Stryhn ligget i baghovedet i noget tid - herunder maratonløbet på 42,2 kilometer, hvor man som udgangspunkt løber ruten dobbelt - i alt fire gange over den gamle Lillebæltsbro.

- Vi har gennem årene fået rigtig mange henvendelser fra folk om at lave et maraton. Vi har hele tiden sagt, at det synes vi ikke. Men igen: Nu prøver vi det. Der skal ske noget, konstaterer løbslederen.

I år havde man mulighed for at løbe de sidste 10 kilometer af ruten med en løbemakker. Men i 2019 er det skiftet ud med et rent 10 kilometer-løb.

Men hvor og hvordan ruten i 2019 kommer til at ligge, er ikke fuldstændig på plads, og Mads Stryhn vil endnu ikke ud med, hvor man planlægger at placere start- og målområdet.

- Det skriver vi noget mere om inden så længe. Vi kommer snart med en hel masse mere, bemærker løbslederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Selv Brønshøj savner suset fra Jelling: Men pinse er stadig lig med festival

Annonce