Annonce
Børkop

Skal projekterne blomstre: Naturbyen har brug for din opbakning

Børkopområdet skal være et endnu bedre sted at være bi, for byvisionen er: Naturbyen. Fem projekter skal være med til at understøtte arbejdet med visionen, og du kan være med til at stemme på projekterne.
Giv din mening til kende og bak op om Naturbyen - en byklynge ved Vejle Fjord. Fem borgerprojekter vil udvikle Naturbyen og søger din opbakning for at få del i 500.000 kroner i alt.

Børkop: Fem visionære bud på, hvordan Børkop og omegn kan arbejde med Naturbyen, ligger nu parat til afstemning.

Så med nogle få klik kan alle være med til at bakke op om en eller flere af de lokale projekter. Og opbakningen er vigtig, for uden opbakning bliver et projekt ikke realiseret.

Kommunen vil nemlig dele 500.000 kroner ud, men hvor meget og til hvem, ja det skal afstemningen være med til at beslutte.

Annonce

De fem projekter er en madpakkeplads i Gårslev, et klatretårn i Skærup, en kirkeskov nær Brejning samt to mere brede projekter, nemlig mere viden og formidling om Naturbyen samt et projekt om storytelling angående Naturbyen.

Man kan se meget mere om projekterne på vafo.dk eller på vejle.dk/naturbyen.

Men tilbage til afstemningen. Den er besluttet fra kommunalt hold, og det er en måde at veje stemningen på, hvad lokale stemmer mener om de lokale projekter.

- Jeg er rigtig glad for, at vi i teknisk udvalg fik ansvaret for at give borgere mulighed for selv at bidrage til at realisere byvisionerne. Vi har haft et godt samarbejde med de fem lokalråd i Børkopområdet og med erhvervsforeningen, som har hjulpet med at udbrede kendskabet og opstille lokale kriterier for projekterne, siger Gerda Haastrup Jørgensen (V), formand for teknisk udvalg.

Bred opbakning er vigtig

De fem bud søger hver især at realisere visionen og inspirere borgere, erhvervsliv og kommune til at arbejde i en fælles retning mod mere natur, mere fællesskab på tværs af naturbyen og bedre adgang til naturen.


Der har været en bevidsthed i byrådet om at for at få mere ud af Byvisionen, så det er vigtigt at blive mere konkret for, at Byvisionen bliver levende.

Gerda Haastrup Jørgensen (V), formand for teknisk udvalg


- Der har været en bevidsthed i byrådet om at for at få mere ud af Byvisionen, så det er vigtigt at blive mere konkret for, at Byvisionen bliver levende. Derfor blev der afsat 500.000 kroner til borgerprojekter. Samtidig er det også vigtigt for teknisk udvalg, at der er stor opbakning til projekterne, ellers bliver det ikke en byvision for de mange, siger Gerda Haastrup Jørgensen og fortsætter:

- Derfor har vi i teknisk udvalg ønsket denne afstemning og vi ser frem til, at borgerne klikker ind og giver deres opbakning til projekterne. Byvisionen lægger op til samarbejde på tværs af hele området. Det er spændende og visionært tænkt af borgere og lokalråd, og jeg ser frem til, at vi kan arbejde videre også med den del af "Naturbyen - en byklynge ved Vejle Fjord".

Ansøgerne får endelig besked efter sommerferien

Når afstemningen er afsluttet, bliver resultatet forelagt Teknik Udvalg. Udvalget har mulighed for enten at følge lokalrådenes og erhvervsforeningens indstilling eller ændre den, hvis nogle projekter har meget større opbakning end andre. Det forventes at ske på et af udvalgets første møder efter sommerferien.

De fem bud

De fem bud på projekter, der kan realisere arbejdet med Naturbyen, er:

Madpakkeplads - Gårslev Transformatortårn

Kong Hans klippen - stedet for de spirende klatrere

Storytelling - en udbredelse af lokalhistorie og lokalinformation on-demand og on-location

Mere af det, der skaber glæde! - Kirkeskoven

Gennem viden og formidling skaber vi sammen Naturbyen

Gå ind på www.vejle.dk/naturbyen og stem på et eller flere af de fem projekter. Afstemningen er åben fra den 16. juni til den 28. juni.

Annonce
Jelling For abonnenter

Kan du spotte dem? Derfor er nyt kameralignende udstyr placeret i to befærdede områder

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Fjerde strejkeudvidelse på fire uger bliver næppe den sidste: - Det vil kunne mærkes i Vejle, det er der slet ingen tvivl om

Erhverv For abonnenter

Svejsevirksomhed har vokseværk: Har oprettet ny afdeling og leder stadig efter folk

Alarm 112

Efterlysningen virkede: Mistænkt for røveriforsøg har meldt sig selv

Navne

Oversigt: Disse nekrologer og mindeord bragte vi i juli 2021

Alarm 112 For abonnenter

Mobilhul forhindrer ambulancer i at sende hjertedata til hospitalet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Paul tager bandet med til møllen: Spiller et utal af jazzens rytmiske stilarter

Erhverv

Rikkes iværksætter-succes er blevet for stor til byen: Nu rykker hele produktionen til ny adresse

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Vejle Boldklub

VB tester engelsk angriber med Premier League-kampe

Kultur For abonnenter

Præsten klar med det 11. bud: Du skal give din viden videre

Gamle dage

En mærkelig historie: Da oprøret brød ud på Bornholm, fik herregården ved Børkop ny ejer

Annonce