Annonce
Erhverv

Skal stå klar om et år: Nordisk pakkevirksomhed valgte Kongens Kvarter på geografien

Borgmester Jacob Bjerregaard og Per Buus, der er salgschef for Bring, havde ingen problemer med at få spaden i den regnvåde jord, da de tirsdag eftermiddag markerede første spadestik til pakke- og logistikvirksomhedens nye terminal i Kongens Kvarter. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Pakke- og logistikvirksomheden Bring får fra 2020 en ny transportterminal i Kongens Kvarter. Dermed bytter virksomheden deres terminal i Kolding ud med større og mere moderne faciliteter, der skal efterkomme stigende aktiviteter.

Taulov: De første gravmaskiner holdt allerede klar på marken til for alvor at tage fat på gravearbejdet, da salgsdirektør fra Bring, Per Buus, og borgmester Jacob Bjerregaard tirsdag eftermiddag tog første spadestik i Kongens Kvarter.

Mandag blev det kendt, at den nordiske post- og logistikvirksomhed får en ny transportterminal på adressen Kongens Kvarter 14. Dermed rykker Bring aktiviteterne fra deres terminal i Kolding, der beskæftiger 85 medarbejdere, til Fredericia, hvor man forventer at 130 chauffører, lagerfolk og administrative medarbejdere får arbejdsplads. De ansatte i Kolding bliver alle tilbudt at rykke med, oplyser salgsdirektør for Bring, Per Buus.

Ifølge Bring er der flere årsager til, at virksomheden har valgt at placere den kommende terminal ved Taulov.

- Det er et pladsspørgsmål og et spørgsmål om, at vi skal have nogle mere moderne faciliteter, der understøtter den vækst, vi har i øjeblikket, og det krav, som der er fra vores kunder om, at vi skal levere hurtigere, siger direktør for Bring Express Danmark, Andreas Hald.

Annonce

Der er en helt oplagt grund, og det er den placering til at lave distribution af pakker, gods og hjemmeleveringer. Der ligger Taulov jo helt perfekt.

Per Buus, salgsdirektør i Bring.

Grundareal på 31.000 kvadratmeter

At det netop bliver i Taulov handler - som for flere af de øvrige logistikvirksomheder i Kongens Kvarter - om geografi.

- Der er en helt oplagt grund, og det er den placering til at lave distribution af pakker, gods og hjemmeleveringer. Der ligger Taulov jo helt perfekt. De pakker, vi får hertil fra Sverige, kan vi også nå at få ud i hele Danmark. Vi har mange kunder som Ikea og Hennes & Mauritz, så også der passer den her placering rigtig godt, siger Per Buus.

- Samtidig skal vores nye terminal være klar om et år, så det var et vigtigt kriterium for os, at man havde en byggegrund, der var relativ enkel at gå til, siger Per Buus.

Grunden, som er på 31.000 kvadratmeter, har Daugaard Pedersen A/S købt af Fredericia Kommune. Daugaard Pedersen A/S er totalentreprenør på projektet og kommer til at leje transportterminalen til Bring, som selv skal stå for at installerer et sorteringsanlæg.

Arkæologiske udgravninger

Den endelige aftale mellem Daugaard Pedersen A/S og Bring blev underskrevet i sidste uge, og allerede nu begynder arbejdet for at få terminalen klar til den forventede åbning 1. november 2020. Opførslen kommer til at foregå i samarbejde med VejleMuseerne, som kommer til at lave arkæologiske udgravninger på stedet.

- Museet er også herude med det samme. I første omgang tager vi et område og graver det fri, så de kan komme i gang med at afsøge, om der er noget. Det kunne jo være spændende, hvis der var det, men samtidig håber vi det ikke, siger Jan Riis Nielsen, der er administrerende direktør i Daugaard Pedersen A/S.

I første omgang stødte Per Buus og Jacob Bjerregaard dog ikke på nogen fortidsfund, da de ved fælles hjælp satte tog første spadestik i den regntunge jord.

Bring kommer til Taulov

Grunden på Kongens Kvarter 14, som Daugaard Pedersen A/S har købt af Fredericia Kommune, er på cirka 31.000 kvadratmeter og skal lejes ud til Bring.

Den kommende transportterminal får et bygningsareal på 8.585 kvadratmeter fordelt på administration, terminal og lastkaj.

Terminalen får 40 porte til 50-60 varebiler og 26 lastvogne.

Bring forventer, at 130 chauffører, lagerarbejdere og administrative medarbejdere får arbejdsplads

Første etape af byggeriet, som Daugaard Pedersen A/S er totalentreprenør på, afleveres til Bring i august 2020. Herefter kan Bring starte montering af sorteringsanlæg i terminalen.

Kilde: Bring og Daugaard Pedersen A/S

- Vores primære kunder i Danmark er e-handlere, men det er også traditionelle tekstilvirksomheder og elektronikvirksomheder, fortæller salgsdirektør i Bring, Per Buus. Han var blandt talerne i den Bring-lastbil, der var bakket ind på grunden, da der tirsdag var inviteret til første spadestik. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Den nye transportterminal forventes at stå klar 1. november 2020. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Daugaard Pedersen A/S, der har købt grunden i Kongens Kvarter af Fredericia Kommune, har også stået etableringen af lager og distribution for transportfirmaet DHL i DanmarkC. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Grædefærdige sportsfiskere: Affugtere og varmekanoner havde lige tørret klubhuset - men så kom vandet igen

Annonce