Annonce
Fredericia

'Skammeligt', mente Venstre: Men røde partier stod fast i debat om familieafdeling

De borgerlige partier - her Karsten Byrgesen (Nye Borgerlige), Peder Tind (Venstre) og Susanne Eilersen (Dansk Folkeparti) - får ikke opfyldt ønsket om en spørgeskemaundersøgelse om familieafdelingen. Arkivfoto: Søren Gylling
Resultatet var reelt afgjort på forhånd, da de borgerlige partier foreslog at udvide undersøgelsen af den kritiserede familieafdeling i byrådet. Men Enhedslisten og Socialdemokratiet afviste - i hvert fald lige nu. Det førte både til hårde ord og et forslag om en tisse- og tænkepause fra Venstres Peder Tind.

Fredericia: Skammeligt. Sådan sagde Venstres Peder Tind om de røde partiers holdning i mandagens byrådssag om Fredericia Kommunes familieafdeling.

Senere foreslog han en tissepause under den cirka 50 minutter lange debat, så hans politiske modstandere kunne ændre holdning i sagen om den omdiskuterede afdeling.

Men sådan gik det ikke. Hverken Enhedslisten eller Socialdemokratiet rokkede sig. Og dermed røg tommelfingeren ned til V, DF og NB's ønske om en spørgeskemaundersøgelse for 1500 familier med kontakt til afdelingen. Akkurat som forventet, da sagen allerede var afgjort i økonomiudvalget med S og Enhedslistens flertal.

Annonce

Men de borgerlige partier bragte sagen videre til byrådet, da de ønskede en principiel og åben diskussion i salen.

- Hvor der er vilje, er der vej. Jeg kan konstatere, at viljen ikke er der. Jeg synes faktisk, det er meget alvorligt, sagde Peder Tind undervejs i debatten, som bød på flere hårde ord undervejs.

Og hvor det blev tydeligt, at partierne havde opfattet tingene forskelligt, da de sidste efterår vedtog undersøgelsen af den kritiserede afdeling.

DF tør godt høre forældre

Foreløbig har firmaet Rambøll stået for en undersøgelse med interviews af 16 familier, der har været i berøring med familieafdelingen. Socialstyrelsens Task Force er desuden i gang med et toårigt forløb. Det arbejde har det røde flertal vedtaget af afvente - med løbende afrapportering undervejs.

Det var - rent formelt - hvad politikerne stemte om mandag aften.

- Sig det nu, som det er, lød opfordringen fra Dansk Folkepartis Inger Nielsen og fortsatte:

- Sig nu, at man ikke ønsker at spørge de her forældre. Jeg tør godt at høre, hvad de forældre vil fortælle os, sagde hun.

En del af diskussionen gik på detaljerne om, hvor de 350.000 kroner til en spørgeskemaundersøgelse skulle findes. Om de gik fra børn- og ungeområdet, som Enhedslistens Cecilie Roed Schultz sagde. Eller de blev taget fra en pulje, der ikke kunne nå at blive brugt i 2021 alligevel, som Venstre anførte.

Sig nu, at man ikke ønsker at spørge de her forældre. Jeg tør godt at høre, hvad de forældre vil fortælle os

Inger Nielsen

Desuden tvivlede Cecilie Roed Schultz på værdien af en spørgeskemaundersøgelse. Men ikke Venstre.

- Der er tale om småpenge. Viljen er der ikke, og det er tydeligt for enhver, hvor de røde står, og hvor de borgerlige står. Det handler om borgerinddragelse. Jeg vil godt appellere til en tissepause, og til at S lige får sagen vendt igen. Og at vi så rykker på det, sagde han.

Annonce

Det er komplekst

Ole Steen Hansen (S) er formand for børne- og skoleudvalget, som har behandlet sagen om familieafdelingen. Den er i øvrigt startet i økonomiudvalget.

- Det er komplekst, det her. Det er ikke en afdeling, hvor man altid bliver populær på sit arbejde. Men vi skal stå på mål for en fair sagsbehandling. Er vi i mål? Kan vi lade Rambøll-undersøgelsen stå alene? Nej. Men da vi havde revisionen ind over, sluttede hun med at sige, vi ligger rigtigt godt i forhold til andre kommuner. Vi har også haft besøg af borgervejlederen, som sagde, der er kommet et meget mere åbent mind-set, men han var bekymret for de ansatte, der er under stort arbejdspres, sagde Ole Steen Hansen, som ikke troede på fagligheden i en spørgeskemaundersøgelse. Og så understregede han én ting.

- Jeg vil bare sige, vi har gjort fuldstændigt, som vi aftalte, sagde han med henvisning til sidste års budget og vedtagelsen af undersøgelsen.

Det udsagn blev bestridt af DF's Susanne Eilersen, som ikke mente, at aftaleteksten fra budget 2021 reelt afspejlede den aftale, politikerne lavede. Og dermed var politikerne tilbage til udgangspunktet. Uenighed.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

John Sivebæk fylder 60 år: Det var mere vilje end talent, der skabte en fodboldkarriere helt udover det sædvanlige

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Christian kalder det skandaløst: Han må ikke hænge på Vejles mest travle gader - ingen kan rigtig huske, hvornår beslutningen er truffet

Navne For abonnenter

Vi snakker med den døde, holder ham eller hende i hånden og spiser snacks og drikker kaffe hele aftenen: Mød Maria i serien 'Mennesker'

Livsstil

Ingen adgang for mænd: Singlekvinder nyder friheden - men vil spise brunch sammen i ny klub

Billund

Sidste løb nogensinde på Billund Trav: - Det er vanvittigt trist

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

Vejle Boldklub For abonnenter

Så kom den, sæsonens første VB-sejr: Derfor lykkedes det endelig at vinde en kamp

Fredericia

Jeg tør ikke sige det til de andre i klassen: Karen er teenager og biseksuel

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

'Der skulle ikke meget til at imponere en flok jyske tranlamper som os': Sådan startede Pretty Maids - læs uddrag af den nye bog

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Debat

'Goddag, det er manden fra banken, må jeg bede om din kode?' Der er heldigvis godt nyt i kampen mod netbanksvindel

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Billund

Så er valgkampen officielt i gang: Plakaterne er kommet op i lygtepælene

Annonce