Annonce
Navne

Skarp udtalelse om fredericianerne kostede jobbet:  Retorikken er stadig kontant men mildere fra 75-års fødselar

Søren P Jensen er nyvalgt medlem af seniorrådet, og søndag kan han fejre sin 75-års fødselsdag. Arkivfoto: Søren Gylling
Søren P. Jensen kaster sig gerne ud i debatter, men tonen er blevet blidere med årene, siden han i 1999 gav fredericianerne en opsang. Den kostede ham et job, men han har ikke mistet lysten til at blande sig. Nu er han nyvalgt i seniorrådet og har mange ideer. Søndag runder han 75 år.

Erritsø: Det er med fuld kalender, at Søren P. Jensen søndag runder 75 år. Selv om han for et par år siden sagde farvel til en aktiv karriere med fokus på tal og skatteregler, har han nok at fylde ind i kalenderens 365 sider.

- Jeg stillede op og blev valgt til seniorrådet, og der har jeg overtaget posten som kasserer. Jeg har også et ønske om, at seniorrådet skal blive langt bedre til at fortælle om sig selv og de opgaver, vi er en del af, siger Søren P. Jensen.

Hvorvidt han selv kaster sig ud i arbejdet som social-medie redaktør, har han ikke besluttet, og om han er heller ikke sikker på, om han har seniorrådet bag sig til at etablere en facebook-side eller på anden måde gøre sig tydelig for byens mange seniorer.

Annonce

- Der er mange temaer, som rådet kan involvere sig i og melde ud om. Selv har jeg ment, at seniorrådet burde sikre sig, at vores plejehjem fungerer optimalt. Det var min datter, der tog fat i mig efter tv-udsendelsen om plejehjemmet i Aarhus. Hun spurgte, hvordan det så ud i Fredericia, og det gik jeg videre til seniorrådet med. Det endte med, at formanden opfordrede mig til at stille op til rådet. Og nu er jeg og to andre på opgaven omkring tilsyn med plejehjemmene, siger Søren P. Jensen.

Egetræspaneler på villaen

Men der skal også været tid til andet end seniorrådet, og er det ikke seniorrådets opgaver, der trænger sig på, er der snedkerværkstedet på privatadressen ved Lillebælt, der skal besøges.

- Jeg gik i gang med en større opgave med at beklæde dele af huset med egetræslameller. Det så jeg i et blad, og så tænkte jeg, at det kunne se godt ud her hos os. Det er et større arbejde, men det ser altså godt ud, smiler Søren P.


Da jeg blev citeret i dagbladet for at sige, at fredericianerne var dumme, blev jeg fyret på gråt papir. Det var måske også en skarp melding, men jeg pegede på, at uddannelsesniveauet var lavere end i nabokommunerne.

Søren P. Jensen, fødselar


Når corona-restriktionerne tillader, det skal han også genoptage sine køreture med hjemmeboende demente medborgere, som skal køres til træning i Fredericia Idrætscenter. Turene har gjort det tydeligt for Søren P., at der er behov for ekstra plejehjemspladser.

- Vi bliver flere og flere ældre i Fredericia, så det er en opgave, vi skal have sat gang i, og der skal seniorrådet også ind at spille en rolle, siger Søren P.

Han forestiller sig også, at han og hustruen Hanne Lumby skal blive i Fredericia, selv om alle tre børn er rykket til Københavnsområdet, hvor nu også seks børnebørn holder til.

Annonce

Mesterlære i tal

Født og opvokset indenfor voldene i en tre-værelses lejlighed over Fællesbageriet i Kongensgade er Søren P. ægte fredericianer.

- Min far kørte landture med brød for bageriet, men jeg mistede ham desværre allerede, da jeg var 15 år. Det betød stort set, at jeg måtte finde ud af at klare mig selv derfra, fortæller han.

Så vejen til at blive statsautoriseret revisor, som visitkortet fortæller i dag, var lang. Mesterlære og studier efter arbejdstid.

- Men det var en lærerig vej, understreger Søren P. Jensen, som med eksamen i hus etablerede advokatkontoret Coopers & Lybrand sammen med kollegaen Lars Bæk. Det blev en af grundstenene i det store revisionsfirma Price Waterhouse Coopers.

Som erhvervsmand gik han ind i erhvervsrådet og skiftede det selvstændige firma og revisionen ud med en karriere som udviklingsdirektør i Fredericia Erhvervsråd.

- Kommunen betalte for driften, så da jeg blev citeret i dagbladet for at sige, at fredericianerne var dumme, blev jeg fyret på gråt papir. Det var måske også en skarp melding, men jeg pegede på, at uddannelsesniveauet var lavere end i nabokommunerne. Og jeg tror, at det lagde kimen til den transformation, der er sket i Fredericia siden, siger Søren P. Jensen.

Erhvervseventyret endte dermed brat, men i stedet drog Søren P. Jensen 15 år til et advokatfirma i Kolding, hvor han gjorde brug af sin viden om skatteret.

- Det var spændende, men jeg nyder virkelig, at jeg ikke behøves at følge med i nye lovtiltag på skatteområdet mere, siger han.

Nu bliver det den lovede velfærdslov, som han i kraft af seniorrådsabejdet har tænkt sig at følge nøje.

- Mette Frederiksen har lovet, at den kommer, men nu ser vi, hvad der kommer, siger Søren P.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Sherif Haps er egentlig bare en glad mand fra Grindsted: Nu er hans videoer blevet vist 13 millioner gange på YouTube

Debat

Jeg havde ellers glædet mig!

Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Jelling har en plan: Når du ikke må komme på festival - kommer festivalen hjem til dig

Annonce