Annonce
Hedensted

Viceborgmester efter overfald: Ingen skal finde sig i vold

Hans Kristian Skibby, DF, blev for mange år siden skubbet ud af et tog på Vejle Banegård, men det er første gang, han har oplevet at bliver slået. Arkivoto: Michael Svenningsen
Viceborgmester og folketingsmedlem Hans Kristian Skibby (DF) har en gang tidligere oplevet et fysisk angreb, men det er første gang, han har anmeldt noget til politiet.

Hedensted: Det er sjældent, politikere bliver fysisk angrebet, men det skete for Hans Kristian Skibby fra Dansk Folkeparti, da han mandag formiddag skulle besøge Lisbjerg Station i Aarhus.

Tilsyneladende umotiveret kom en 23-årig mand hen til politikeren og slog ham med en knytnæve på øret.

-Jeg har kun en gang tidligere oplevet noget lignende. For mange år siden blev jeg skubbet ud af toget på Vejle Banegård af en person, der vidste, jeg var politiker. Den gang meldte jeg det ikke, for der skete ikke noget, men det her har jeg meldt, for jeg vil ikke finde mig i at blive pandet en, siger Hans Kristian Skibby dagen efter overfaldet til Folkebladet.

Annonce

Kom umotiveret

Han ved stadigvæk ikke, hvorfor den 23-årige valgte at gå efter ham. Hans Kristian Skibby var på tur til Aarhus Letbane med repræsentanter fra Midttrafik og letbanens bestyrelse for at se på en mulig udvidelse.

Gruppen var mandag formiddag kørt fra hovedbanegården i Aarhus ud til Lisbjerg Station, hvorfra de skulle videre med en bil.

Da de står af på stationen, der ligger i udkanten af byen uden andre bygninger i umiddelbar nærhed, står en for Hans Kristian Skibby ukendt mand af sammen med dem.

- Jeg har aldrig set ham før, og vi havde heller ikke haft kontakt med ham undervejs i toget. Han går hen til vores gruppe, og vi tænker, at han måske bare er nysgerrig, men han virker på en måde ubehagelig, siger Hans Kristian Skibby.

Pludselig går manden hen til ham og slår ham med en knytnæve på halsen tæt på øret.

- Jeg råber selvfølgelig, hvad han laver, og han svarer noget i retning af: ”Så kan du lære det”. Derefter går han væk fra os, men bliver i området, forklarer Hans Kristian Skibby.

Annonce

Ikke finde sig i vold

Gruppen ringer til politiet og forsøger at snakke med manden, der ikke svarer på spørgsmål, men giver tilladelse til, at de tager billeder af ham.

- Efter fire-fem minutter kommer en patruljebil, og han bliver anholdt, siger Hans Kristian Skibby, der undervejs tænkte, om manden var påvirket af noget.

Sagen er nu meldt til politiet, og det kan blive en skærpende omstændighed, at volden er gået ud over en folkevalgt.

- Det er ikke noget nyt fænomen, at man som politiker kan blive passet op af ubehagelige folk. Så vælger man at trække sig tilbage eller tage konfrontationen. Jeg er mest til det første, men det er ikke noget, man skal vænne sig til. Som politiker er du ikke mere ramt af sådan noget end eksempelvis taxachauffører. Men der er ingen brancher, der skal finde sig i sådan noget. En gang er en gang for meget, fastslår Hans Kristian Skibby, der har lidt ondt i hovedet efter overfaldet, men ellers ikke har gener.


Der er ingen brancher, der skal finde sig i sådan noget. En gang er en gang for meget

Hans Kristian Skibby (DF)
Annonce
Erhverv For abonnenter

Føler sig urimeligt behandlet af kommunen: Boligselskab lagde billet ind på stor byggegrund for 15 måneder siden - nu bliver det pludselig overhalet indenom

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Krav før byggeri: Stuehus skal bevares - Nu er den sidste rest jævnet med jorden

Børkop For abonnenter

I et amerikansk hjørne af Børkop renoverer Benny en speciel del af bilen

Kultur

Video gik viralt: Hunden fra Palsgaard Sommerspil kunne ikke styre sine dyriske lyster på scenen

Sport

Give har det ene ben i Final Four om DM

Erhverv For abonnenter

Fyret efter 15 år: Lokal el-virksomhed tilkendt erstatning fra AAB Vejle

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Frisør åbner skønhedshus få uger inden barsel

Erhverv

Forslag om ny, grøn uddannelse møder opbakning i byrådet: - Der kan næppe være to meninger om, at det er en god idé

Sport

Mens du sov: Dansk kajakroer vinder bronze og fordobler medaljehøst

Billund

Annie og Flemming holdt privat loppemarked: Så meget kan de sende videre til børn i coronaramt land

Jelling For abonnenter

Kan du spotte dem? Derfor er nyt kameralignende udstyr placeret i to befærdede områder

Erhverv

Flytter fra Vejle til Fredericia: - Det er den rette beliggenhed

Annonce