Annonce
Vejle

Skibet-butik sætter gang i større Rema-rokade

Brødrene Simon (til venstre) og Kristian Søgaard har taget afsked med Rema 1000 i Sundparken og fortsætter købmandskarrieren i Rema 1000 i Skolegade i Vejle. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Vejlensiske Søgård-brødre indtager Rema 1000 i Skolegade, hvor Jim Nielsen tager afsked med kunderne efter 11 år for at afløse den kommende Skibet-købmand i Fredericia.

Vejle: Byggeriet af den nye Rema 1000-forretning i Skibet har udløst en større rokade i flere af områdets dagligvarebutikker.

Som omtalt forleden får 36-årige Jesper Thing ansvaret for den kommende butik på Vardevej i Skibet. Han sidder i dag med nøglerne til butikken på Venusvej i Fredericia, men dem overtager en anden erfaren Rema-købmand, Jim Nielsen.

Sidstnævnte har de seneste 11 år sagt hej til kunderne i Rema 1000's butik i Skolegade i Vejle, og derfor er det også med vemod, at han nu snart siger farvel.

- Vi har været sindssygt glade for at være i Skolegade. Vi har fantastiske kunder, der kalder en skovl for en skovl. Her er ingen fisefornemme, og det kan jeg godt lide at arbejde med. Men jeg er 55 år, og hvis vi skal nå at prøve en ny butik, skal det være nu. Du kan ikke skabe en succes på to år. Det kræver en længere periode, fortæller Jim Nielsen.

Annonce
Vi har fantastiske kunder, der kalder en skovl for en skovl. Her er ingen fisefornemme, og det kan jeg godt lide at arbejde med. Men jeg er 55 år, og hvis vi skal nå at prøve en ny butik, skal det være nu.

Jim Nielsen, Rema 1000, Skolegade

Tog over for socialkontoret

Når han siger "vi", skyldes det, at Jim Nielsens kone Linda har fulgt sin mand gennem alle årene. Og parret, der bor i Børkop, følges også til Fredericia. Med følger også butikkens souschef Kathrine Jakobsen, så det er de tre bærende kræfter i butikken, som nu får ny arbejdsplads.

De tager afsked med kunderne ved en reception tirsdag 27. august, og det bliver en underlig dag, erkender købmanden.

- Da socialkontoret blev nedlagt i tidernes morgen, tog vi over, for vi taler med kunderne om alt. Vi kommer til en veldrevet butik, hvor vi skal bygge videre med de ting, vi er gode til. Det er at tage et socialt ansvar og have det sjovt sammen med personalet. Men først skal vi have sagt farvel til vores kunder i Skolegade, siger Jim Nielsen.

Han er oprindelig uddannet købmand i Aarhus i 1983 og kørte som sælger i en række år, inden han vendte tilbage til købmandsfaget. Det var som købmand i Rema 1000 i Munkebo, hvor han var i halvandet år, indtil butikken i Skolegade blev ledig.

Drager til Nordnorge

Inden Jim Nielsen tager over i Fredericia, får han nogle ugers pause fra de lange arbejdsdage som købmand. 10 af dagene bruger han til at trække stikket ud langt væk fra kølediske, kasseapparater og vagtplaner.

- Jeg tager 10 dage til Nordnorge sammen med min søn, for vi skal op at fange helleflyndere, siger købmanden.

Dagen efter afskedsreceptionen i butikken overdrager han nøglerne til butikken til to Vejle-brødre, Simon og Kristian Søgaard, der har delt ansvaret for Rema 1000 i Sundparken i Horsens.

Jim Nielsen er 55 år og vil gerne nå endnu en udfordring som købmand. Derfor forlader han senere på måneden Rema 1000 i Skolegade og fortsætter i Rema 1000 på Venusvej i Fredericia. Arkivfoto: Torben Glyum

Skolegade på bon'en

De kom ved en fejl til at afsløre, at deres fremtid ligger i Skolegade. Det skete, da en række kunder forlod Horsens-butikken med en bon, hvor der stod Rema 1000 i Skolegade.

Brødrene var kommet til at registrere den forkerte Rema-adresse i systemet. En fejl, der fik mange kunder til at vende tilbage til butikken med bange anelser, der efterfølgende blev bekræftet.

- Efter vi ved en fejl kom til at skrive "Rema 1000 Skolegade" på bonerne, kom cirka 50 kunder ind i butikken og udtrykte, at de var kede af, at vi forlader butikken. Det er vemodigt, at vi stopper, men folk har vist forståelse og ønsker os held og lykke, siger Simon Søgaard, der i en række år arbejdede hos Føtex på havnen i Vejle.

Jesper Thing er ny styrmand i den kommende Rema 1000 i Skibet. Han forlader kædens butik på Venusvej i Fredericia, og det sætter gang i en rokade i tre byer. Foto: Mette Mørk

Kan gå til arbejde

Han overtog tøjlerne i Rema 1000 i Sundparken i marts 2018 og fik få måneder senere sin lillebror Kristian Søgaard med i ledelsen. Siden har de to mænd på henholdsvis 27 og 24 år pendlet fra Vejle, hvor de bor, til Horsens, og det er særligt rejsetiden, der ligger til grund for, at de nu søger til hjembyen.

- Vi har fået mulighed for at overtage en Rema 1000 i Vejle, der er meget sammenlignelig med den i Sundparken i forhold til konkurrencen fra andre dagligvarebutikker. Det er et perfekt match, som vi ikke kunne sige nej til. Nu kan vi begynde at gå til arbejde, siger Simon Søgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Ny vej er afgørende for Kvickly

Annonce