Annonce
Vejle

Skibet vil have udbygget skole i naboby - så elever ikke forsvinder

Politikerne bør afsætte penge på næste års budget til udvidelse af overbygningen på Bredsten-Gadbjerg Skole. Det mener formand for Skibet Lokalråd Morten Skovlund.Arkivfoto
Skibet - Når politikerne i dag mødes til budgetforhandlinger, har formand for Skibet Lokalråd, Morten Skovlund, et stort ønske til politikerne.

- Jeg håber, der bliver afsat midler på budgettet, til en udbygning af Bredsten-Gadbjerg Skole. Det vil være et vigtigt signal til forældre med børn på Skibet Skole, at der bliver plads på Bredsten-Gadbjerg Skole til alle de børn fra Skibet, der ønsker at gå på Bredsten-Gadbjerg Skole efter 6. klasse, siger Morten Skovlund.

Det er ellers Midtbyskolen i Vejle, der er overbygningsskole til Skibet Skole, men under en håndfuld elever om året vælger midtbyskolen efter 6. klasse. Langt de fleste vil gå på Bredsten-Gadbjerg Skole.

Eleverne siver

- Problemet er, at Bredsten-Gadbjerg Skole ikke kan garantere, at de kan tage alle elever fra Skibet. Derfor vælger nogle forældre i Skibet i stedet at lade deres børn gå i privatskole, og det betyder, at eleverne allerede fra 3.- og 4. klasse begynder at sive fra Skibet Skole. En udbygning af Bredsten-Gadbjerg Skole vil kunne løse det problem, siger Morten Skovlund.

Skoleleder på Skibet Skole, Bjarne Juul Hansen, fortæller at cirka 10-14 elever om året forsvinder fra skolen til privatskoler, og at begrundelsen typisk er, at forældrene ikke er garanteret en plads på Bredsten-Gadbjerg Skole.

- Når de får tilbudt en plads på en privatskole, vælger de at flytte eleverne. For os som skole er det uheldigt, for det koster os 35.000 kroner, når en elev forlader os. Sidste år var det 12 elever, så det gav 420.000 kroner eller det, der svarer til en lærerløn på skolen, siger Bjarne Juul Hansen.

Han vurderer, at knap tre fjerdedel af skolens lever vælger Bredsten-Gadbjerg Skole efter 6. klasse. Knap hver tiende vælger Midtbyskolen, mens knap hver fjerde vælger en privatskole eller andre folkeskoler end Bredsten-Gadbjerg Skole og Midtbyskolen.
Annonce

Vigtigt signal

Både skoleforvaltningen og politikere som Torben Elsig-Pedersen (R), Christoffer Melson (V) og Dan Skjerning (S) har tidligere udtalt sig positivt om at gøre Bredsten-Gadbjerg Skole til officiel overbygningsskole til Skibet Skole, og de samme tre politikere oplyser, at udbygningen af skolen er et emne, der kommer med i budgetforhandlingerne.

- Børne- og familieudvalget har prioriteret det, og jeg har ikke hørt nogen tale imod det. Men vi vil også gerne bruge penge på it, på Skovagerskolen i Jelling, der mangler lokaler og på en generel forbedring af faglokalerne på skolerne. Endelig har vi et ønske om at få en pulje til trafiksikre løsninger ved skoler og institutioner. Vi har ikke penge til det hele, og lige op til budgetforhandlingerne er alt i spil, siger Dan Skjerning.

Morten Skovlund forudser, at der i fremtiden bliver behov for tre klasser på hver årgang i overbygningen på Bredsten-Gadbjerg Skole.

Han fortæller, at skoleforvaltningen har vurderet, at det vil koste cirka fem mio. kroner at udbygge skolen. Morten Skovlund forventer dog ikke, at hele beløbet bliver fundet allerede på næste års budget.
- Det vigtige for mig er, at der bliver afsat nogle midler allerede næste år, så politikerne tydeligt viser, at de ønsker en udbygning af Bredsten-Gadbjerg Skole. Det vil være et vigtigt signal at sende til de forældre, der ellers overvejer at sende deres børn på privatskole, siger Morten Skovlund.

Det er helt bevidst, at Morten Skovlund som formand for lokalrådet i Skibet kæmper for at få udbygget Bredsten-Gadbjerg Skole i stedet for at kæmpe for, at Skibet Skole selv får en overbygning.

- Hvis der skulle være overbygning på Skibet Skole, ville det kræve, at der blev bygget dyre faglokaler. Det er ikke realistisk. Derfor kæmper vi for en udbygning af Bredsten-Gadbjerg Skole. siger Morten Skovlund.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce