Annonce
Vejle

Skibets frivillige havefællesskab får 130.000 kroner - og en halvtredser ekstra

Skibet Makerspace, der blandt andet står bag en stor fælleshave på Jennumvej 64 i Skibet, har fået 130.050 kroner fra Nordea Fonden til at lave endnu flere aktiviteter. Arkivfoto: Christina Møgelvang Mosegaard
Skibet Makerspace er et af 22 landsby-projekter, som har fået donation fra Nordea Fonden. Pengene skal blandt andet bruges til at udbygge fælleshaven.
Annonce

Skibet: - Vi skal blandt andet have bygget et stort drivhus, som vi har ønsket længe. Og så betyder donationen også, at vi kan komme i gang med vores skovhave, som er et projekt, der skal vise, at der er andre måder end den traditionelle at dyrke have på, som oven i købet er bedre for biodiversiteten.

Sådan fortæller formanden for foreningen Skibet Makerspace, Anders Bruun, om den donation på 130.050 kroner, som foreningen forleden modtog fra Nordea Fonden.

Det lidt skæve beløb er det fulde beløb, som foreningen, der tæller omkring 102 medlemmer, har søgt om.

- Sammen med en tidligere donation fra Vejle Kommunes udviklingspulje på 132.000 kroner giver donationen desuden os mulighed for at arbejde videre med vores fælleshave og en ide, vi har om at lave noget regnvandsopsamling. Det er et ønske, vi længe har haft, hvor vi vil vise, at vand ikke kun er et problem, men også kan bruges positivt i haven. Endelig giver donationen os mulighed for at lave workshops og sociale arrangementer, fortæller Anders Bruun.

Annonce

Mellemrubrik

Skibet Makerspace, der lejer sig ind i kommunale bygninger på Jennumvej 64, blev stiftet for omkring et år siden som en forening for beboere i og uden for Skibet, som ville være samen om at dyrke en have og være kreative i fællesskab i foreningens værksteder.

22 donationer

  • Donationen til Skibet Makerspace er en af 22 donationer til projekter i syddanske småbyer, som Nordea Fonden har givet penge til.
  • I alt er der ifølge Nordea Fonden uddelt 36 millioner kroner til projekterne, der varierer fra anlæggelse af en ny legeplads i Alslev til indkøb af nye robåde til Gråsten Ro- og Kajakklub.

- Udover haven har vi et træværksted og et syværksted, som medlemmer har adgang til for et kontingent på 500 kroner årligt for en husstand og 300 kroner for enkeltpersoner, fortæller Anders Bruun.

Skibet Makerspaces næste arrangement afholdes fredag, hvor der er workshop med udgangspunkt i det italienske køkken og efterfølgende fællesspisning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Med misk mask maske på

Vejle

Lokalt netmedie har droppet Vejle-nyheder

Annonce