Annonce
Vejle

Skibets Rema får lokalmand ved roret

Fundamentet er nu støbt til Skibets kommende Rema 1000, men allerede før byggeriet var gået i gang, var 36-årige Jesper Thing blevet enig med sin regionschef om, at han skulle have ansvaret for butikken. Foto: Mette Mørk.
Jesper Thing, der har boet i Skibet i 10 år, bliver købmand i den Rema 1000, der åbner på Vardevej 328 om tre måneder.

Skibet: Fundamentet til den kommende Rema 1000 i Skibet er netop støbt, og det varer endnu nogle måneder, før de første kunder bydes velkommen i butikken.

Men manden, der får ansvaret for butikken, er for længst fundet, og han bor i butikkens baghave.

Allerede i april fik 36-årige Jesper Thing besked om, at han får overrakt nøglerne til Skibets længe ventede dagligvarebutik, og købmanden glæder sig til at arbejde på hjemmebanen.

- Jeg kommer hjem til Skibet, hvor Malene og jeg har boet siden 2009, da jeg overtog Rema i Jelling. Jeg synes, det er et fantastisk område, og børnene trives i skolen. Jeg glæder mig til at kunne cykle på arbejde, og jeg skylder både mig selv og børnene at være lidt mere hjemme. Jeg har gennem mange år kørt igennem mange timer hver dag, fortæller Jesper Thing, der er far til ni-årige William og Ida på syv år.

Jeg er vokset op med kartoffelkuren, og det sidder dybt i mig, at jeg ikke skal bruge en krone, før jeg har to.

Jesper Thing, Rema 1000-købmand gennem 10 år

For meget krudt bagi

Jesper Thing er vokset op i Hedensted, hvor hans interesse for købmandskabet blev vakt i de mange timer som flaskedreng og ungarbejder i byens Spar-butik. Her lagde han mere energi end i handelsskolen, hvilket han ikke er helt stolt af i dag. Men han har aldrig fortrudt jobvalget, og læretiden tilbragte han i Bilka i Kolding.

- Jeg havde altid troet, at jeg skulle have et kontorjob, og hos Dansk Supermarked søgte jeg en stilling som indkøber. Men jeg fik at vide, at jeg havde for meget krudt i røven til at sidde stille, og så kom jeg i lære i Bilka. Her fandt jeg ud af, at jeg gerne ville være købmand. Det er en livsstil, og jeg har en passion for købmandsfaget, siger den kommende Skibet-købmand.

Annonce

Handler hos Jesper

Han havde butikken i Jelling i fire år, da han fik muligheden for at rykke til en større butik i Kolding. Her var han også i fire år, indtil han rykkede til Rema 1000 ved det tidligere Vestcenter i Fredericia for knap halvandet år siden.

- Jeg havde en rigtig god butik i Kolding, men for mig var det vigtigt ikke at gå i stå. Jeg er altid frisk på en udfordring, og derfor rykkede jeg her til Fredericia. I Kolding sagde over halvdelen af kunderne, at de handlede hos Jesper, ikke i Rema. Det er mere svært at få det samme forhold til kunderne her i Fredericia, hvor der er så mange butikker tæt på. Her shopper folk mellem butikkerne, siger Jesper Thing.

Rema 1000 på Vardevej åbner 7. november, men 10 dage før, får Jesper Thing nøglerne udleveret til Skibets nye dagligvarebutik. Foto: Mette Mørk
Annonce

Åbner 7. november

Han glæder sig derfor til igen at blive den lokale købmand, og det gør han på Vardevej 328 fra torsdag 7. november klokken otte, hvor butikken i Skibet åbner.

10 dage før får han nøglerne til den nyopførte bygning, som skal fyldes med varer, og inden da skal han have fundet en souschef, en grøntmand, en elev, 20-25 ungarbejdere og 8-10 fleksjob'ere.

- Den eneste, jeg ved, kommer med til Skibet, er Tanja Søjborg (57 år, red.). Hun bor i Mølvang og har fulgt med mig lige siden Jelling. Vi er gået igennem tykt og tyndt sammen siden, siger købmanden, som gerne tager et socialt ansvar i forhold til sine ansatte.

Annonce

Hans sidste butik

Han glæder sig til at sætte sit nye hold og for første gang være med til at åbne en ny butik, selvom intet er givet på forhånd, når det gælder butikkens indtjening.

- Jeg vil godt tage en chance med en ny butik. Der er lavet et fornuftigt budget med en omsætning, så du kan lave en skilling til dig selv. Det handler om godt købmandskab. Det kan godt være, at det tager et år eller to at få skabt en god omsætning, men jeg har en ambition om, at butikken om fem år sælger mere end de butikker, jeg hidtil har haft, siger købmanden og tilføjer med et smil:

- Nu kommer jeg hjem. Det her bliver min sidste butik, som jeg skal bæres ud fra.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Føler sig urimeligt behandlet af kommunen: Boligselskab lagde billet ind på stor byggegrund for 15 måneder siden - nu bliver det pludselig overhalet indenom

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Forslag om ny, grøn uddannelse møder opbakning i byrådet: - Der kan næppe være to meninger om, at det er en god idé

Erhverv For abonnenter

Fyret efter 15 år: Lokal el-virksomhed tilkendt erstatning fra AAB Vejle

Sport

Give har det ene ben i Final Four om DM

Billund

Annie og Flemming holdt privat loppemarked: Så meget kan de sende videre til børn i coronaramt land

Børkop For abonnenter

I et amerikansk hjørne af Børkop renoverer Benny en speciel del af bilen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Skovbrand i gang ved Egtved: Brandfolk fra fire stationer er sat ind

Vejle

Vejle-firma giver naturen en chance: Græsslåmaskinen køres i garage, så rådyr, harer, fasaner og vilde planter får plads

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Erhverv

Flytter fra Vejle til Fredericia: - Det er den rette beliggenhed

Jelling For abonnenter

Kan du spotte dem? Derfor er nyt kameralignende udstyr placeret i to befærdede områder

Egtved

Nicoline er nyslået europamester i westernridning: - Det var en kæmpe overraskelse

Annonce