Annonce
Vejle

Skilte kom hurtigt op på Jellingvej - problemet er løst

Nye skilte er kommet op, så beboerne på Jellingvej nu igen må parkere delvist på fortovet ned ad bakken. Det giver mere plads på vejbanen. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Beboerne langs Jellingvej må igen delvist parkere på fortovet ned ad bakken. Vejle Kommune har ageret hurtigt og har sat skilte op på strækningen.

Vejle: Bilisterne, der kører ned ad Jellingvej mod Vejles midtby, slipper nu for at køre halvt inde på de modkørendes vejbane.

Som omtalt på vafo.dk torsdag har beboerne på vejen det seneste godt et år risikeret parkeringsbøder, hvis de som tidligere holdt med en del af deres køretøj inde på fortovet. I stedet har bilerne holdt helt ude på vognbanen.

Det resulterede i, at især lastbiler og busser havde svært ved at passere hinanden på bakken fra højhuset og ned til Buchsvej, hvor der fast holder mange parkerede biler i den ene vognbane.

Vejle Kommune har allerede reageret på avisens henvendelse, og nu er der sat skilte op, så beboerne på Jellingvej igen kan parkere delvist på fortovet. Den mulighed forsvandt, da lovgivningen blev ændret, så det generelt på landsplan blev forbudt at parkere delvist på et fortov.

Annonce

Vi kan godt se, at kørearealet er presset på Jellingvej, og nu prøver vi at se, hvad det får af konsekvenser. Hvis det er uhensigtsmæssigt, må vi kigge på det igen.

Paw Bro Larsen, teamkoordinator, Vejle Kommune

Der er plads på fortovet

- Vi har netop sat skiltene op, så reglerne på strækningen er som før, de nye regler kom. Vi kan godt se, at kørearealet er presset på Jellingvej, og nu prøver vi at se, hvad det får af konsekvenser. Hvis det er uhensigtsmæssigt, må vi kigge på det igen og lave det om, men det er et forholdsvis bredt areal på fortovet, så det bør kunne fungere, siger teamkoordinator for infrastruktur i Vejle Kommune Paw Bro Larsen.

Ønsket om at få genindført de gamle regler på Jellingvej kommer også fra de lokale buschauffører, og Sydøstjyllands Politi har givet grønt lys, fordi de lokale forhold taler for det.

- Vi holder regelmæssige møder med busselskaberne, og det er guld værd. Hvis nogen ser noget i trafikken, er det buschauffører, siger Paw Bro Larsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce