Annonce
Børkop

Skimmelramte bygninger rives ned - grønt område opstår

Disse to bygninger samt det lille skur skal rives ned, mens området til gengæld skal laves om til en lille park eller anden form for rekreativt område i Gauerslund. Foto: Jørgen Flindt
Der lægges op til, at der i Gauerslund skal skabes et lille grønt område, som byens borgere kan bruge. Lige nu står to tomme bygninger på stedet, men de er sundhedsskadelige at opholde sig i, og de skal derfor rives ned.
Annonce

Gauerslund: Et lille grønt og rekreativt område er på vej til Gauerslund. Den lille landsby midt i 7080 får dermed udsigt til et sted, hvor der kan skabes rekreative tiltag til gavn for byens borgere.

Vejle Kommune ejer nemlig to bygninger, som står lige først for i landsbyen, men de ejendomme er ikke meget værd længere, og de skal derfor rives ned.

Bygningerne er blevet brugt af døgninstitutionen De to gårde, men herfra har man forladt bygningerne, da der blev konstateret skimmelsvamp i sådan en grad, at det ikke har været muligt for medarbejdere og brugere at bruge bygningerne. I stedet har man fra De to gårdes side internt fundet andre lokaler, så på den måde gik puslespillet op, men det har efterladt to bygninger, som står tomme hen.

Og ifølge Vejle Kommune var der udsigt til, at de skulle blive ved med at stå tomme hen, da de er ubrugelige.

- Vi river dem i stedet ned, og så åbner det op for, at der kan skabes et område, som vil gavne byen, og det vil vi helt sikkert støtte. Det er jo en win win, og helt personligt synes jeg da, at det bare en en god idé, hvor der et godt formål, og hvor det bliver et aktivt for byen. Det kræver lokal involvering, hvis vi som udvalg skal deltage, og den involvering kan vi tydeligt mærke, siger Thyge Havgaard Bjerring (V), der er formand for udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati.

To ejere - en anden river ned

Hørgyden 15 hører under De 2 Gårde, men benyttes ikke længere på grund af bygningernes stand. Der er skimmelsvamp i begge bygninger, og i pavillonen betegnes ophold som direkte sundhedskadeligt.

Det er velfærdsforvaltningen samt De 2 Gårde, som ejer bygningerne, men det er udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati, der skal betale for nedrivningen. Det gør udvalget gerne, da grunden bagefter kan bruges til fordel for lokalsamfundet.

Annonce

Skal være til gavn for borgerne

Der lægges op til, at der ikke skal bygges nye huse på grunden. Kommunen skal som sådan ikke tjene penge på at udstykke på grunden. De 2 gårde og Kommunale Ejendomme anbefaler i stedet, at bygningerne rives ned med henblik på, at borgerne etablerer et projekt på stedet til gavn for borgerne i Gauerslund.

Og dermed er sagen endt i udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati, der har en pose penge til netop den slags formål.

Forvaltningen har i første omgang været i dialog med de lokale borgere og ikke med lokalrådet. Repræsentanter for borgerne i Gauerslund vil gerne i samarbejde med kommunen etablere et grønt mødested, når bygningerne er revet ned.

Endnu mangler der at blive indhentet tilbud på nedrivningen, men det forventes, at det vil koste mellem 250.000 kroner og 450.000 kroner. Nedriviningen kommer højst sandsynligt til at finde sted i 2020, og derefter skal der efter planen skabes et grønt mødested i Gauerslund. Hvordan det skal se ud, og hvad det skal indeholde, er der endnu ingen planer om.

- Når der skal skabes noget nyt på det grønne område, kan det sagtens tænkes, at vi som udvalg atter bliver inddraget. Jeg vil opfordre de lokale borgere til, at lokalrådet fremadrettet bliver inddraget og kan fungere som primus motor, og så tager vi den derfra, forklarer Thyge Havgaard Bjerring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce