Annonce
Vejle

Skjult kamera på alle vores plejehjem, ja tak!

Arne Poulstrup, S, Vejle Byråd. Arkivfoto
Annonce

Læserbrev: Debatten om pleje og omsorg på de offentlige plejehjem tager til, især i de landsdækkende medier. Og med god grund.

De skjulte optagelser fra plejehjem i Aarhus og Randers kommuner, og andre offentliggjorte personlige historier fra pårørende giver jo anledning til at stille spørgsmålet: Hvordan ser det ud i Vejle Kommune? Kan det tænkes, at lignende forhold med dårlig ledelse og pleje eksisterer hos os?

Det var grunden til, at jeg skrev mit læserbrev i VAF den 18. juli med opfordringen til, at der bliver lavet et servicecheck af såvel vores plejehjem som vores service til vores kroniske syge medborgere.

Selv om jeg er sikker på, at vores ledere og personale på plejehjemmene og i hjemmeplejen hver dag møder ind for at gøre et hæderligt og professionelt stykke arbejde, så kan flere ting gå galt, så vores ældre medborgere ikke får den service de fortjener, og som vi som pårørende forventer.

Jeg er af den overbevisning, at skal der tages ordentlig vare på vores plejehjemsbeboere i 2020, så kan vi ikke bare gøre som for 20 år siden.


Lad os komme i gang med at få afdækket forholdene på alle vores plejehjem, og lad os tage hjemmeplejen med, så vi kan få et sandt billede.

Arne Poulstrup


Det er blevet en specialist-opgave, fordi beboerne i dag har meget få rest-ressourcer fysisk som mentalt, kombineret med én eller flere kroniske sygdomme til at komplicere billedet.

Så spørgsmålet er, om ledelserne er klædt godt nok på til denne opgave, både med ressourcer og kompetencer. Og det samme gælder medarbejderne: Er der nok hænder, er medarbejderne godt nok rustet til opgaven med deres uddannelser, og er deres indstilling til opgaven i orden?

Hvis blot ét led i denne sammenhæng glipper, kan vi ende med en dårlig pleje og en afstumpet kultur, som vi har set eksempler på fra kommuner nord for os, og som vi for alt i verden må undgå.

Så lad os komme i gang med at få afdækket forholdene på alle vores plejehjem, og lad os tage hjemmeplejen med, så vi kan få et sandt billede af forholdene; for medarbejdernes skyld, men først og fremmest for vores ældre medborgeres skyld... så vi med sindsro kan lade skjulte kameraer tage alle de optagelser, de vil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Musikgudstjeneste i Vor Frelsers Kirke

Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Vejle

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Annonce