Annonce
Hedensted

Skjulte ar med hårvækst: Nu har Karsten vundet konkurrencen årets skæg

På vinderfotoet er Karsten Gøeg portrætterer med udslået skæg, nålestribet jakkesæt, cigar og whiskey. Til hverdag har Karsten Gøeg dog altid elastikker i skægget, og der er ofte et skelethovede eller to at finde på hans tøj. Foto: Michael Svenningsen
43-årige Karsten Gøeg fra Boring ved Rask Mølle har haft skæg siden de første dun på hagen tittede frem. I dag når skægget til navlen og selvom det til tider kan være i vejen, har han ikke i sinde at barbere det af.
Annonce

Boring: At have skæg, der går ned til navlen er ikke enhver forundt. Nogen påstår, det kun er københavnere, der kan finde på den slags. Ikke desto mindre er det, hvad den 43-årige Karsten Gøegm far til tre, murerarbejdsmand og beboer i landsbyen Boring ved Rask Mølle, har.

Et skæg, der er så imponerende, at han med 561 stemmer netop har vundet den horsensianske barbersalon The Dashits konkurrence om "Årets Skæg"

- Ja, det er lidt skægt. Det var min svigerinde, der tilmeldte mig konkurrencen. Først tænkte jeg ikke så meget over det, men så gik der sport i at vinde, lyder det med et skævt smil fra Karsten Gøeg, der uden blusel tilkendegiver, at han altså havde fået taget konkurrencens bedste billede.

Om konkurrencen

Barbersalonen The Dashtis har siden 2010 hjulpet gentlemen i Horsens med klassiske barberinger og skræddersyede stylings.

Sidste år kårede de for første gang byens flotteste skæg, hvor Mikkel Skjerning Gensø vandt konkurrencen.

Denne gang var 11 finalister med, og vinderen blev fundet via en afstemning på salonens hjemmeside.

Annonce

Fik i boremaskinen

Historien om den imponerende ansigtsbehåring begynder i Juelsminde, hvor Karsten Gøeg som barn faldt og flækkede hagen. Det medførte noget brusk-dannelse og et ar på hagen, han som teenager, lige så snart de første dun kom frem, forsøgte at dække.

Siden har skægget haft varierende form, lige fra "lokumsbrædt" til det ubarberede skægstubbe-look. De sidste syv til otte år har skægget dog fået lov til at gro, selvom det er ulideligt varmt om sommeren og til tider kan komme lidt i vejen.

For eksempel når der skal spises fransk hotdog i Ikea med dressing ad libitum, og bunden pludselig ryger ud af brødet, når skjorten skal knappes, eller når hele skægpragten utilsigtet dypper sig i fadøllen til Metallica-koncerten.

- Jeg tager det også under blusen, når jeg arbejder. Det var, efter jeg fik det ind i boremaskinen. De andre var flade af grin, mens jeg stod med hovedet ind mod væggen og prøvede at få mit skæg fri igen, fortæller Karsten Gøeg med et smil.

Annonce

Giver karakter

At han alligevel beholder skægget skyldes blandt andet, at det giver både karakter og personlighed. Det passer også godt sammen med hans fascination af kranier, drømmen om en motorcykel, og at han spiller trommer i heavy rock-bandet Kill Trip.

Et band, der i øvrigt har øvelokale i den gamle kostald på den ejendom i Boring Kær, hvor Karsten Gøeg har boet med sin kone Stine Tourlin Gøeg, og parrets tre drenge på fem, 13 og 15 år, i ni år. Hvor der er plads til Karstens bistader og et kranie-tapet i køkkenet i bytte for hustruens ønske om et lilla køleskab.

- Som ung vil man jo gerne passe ind og ligne de andre, men på et tidspunkt i 20'erne fandt jeg ud af, at så længe man er høflig, hjælpsom og et rart menneske, så er det skide ligemeget, hvordan man ser ud, konstaterer Karsten Gøeg.

Som trommeslager i bandet Kill Trip, der spiller hård rock, er Karsten Gøeg bl.a. med til at skrive sange om angst for klimaforandringer. Foto: Michael Svenningsen
Karsten Gøegs skæg kræver ikke så meget andet pleje end shampoo og balsam, samt skægolie en gang i mellem. Han har tidligere haft langt hår, men har for nylig fået klippet 50 cm af, som han donerede til parykker. Foto: Michael Svenningsen
Det var Karsten Gøegs kone, der for ni år siden ville flytte væk fra Vejle by og på landet ved Rask Mølle, men i dag elsker Karsten Gøeg også at bo tæt på naturen og derude, hvor man ikke generer naboerne med sin rock-musik. Foto: Michael Svenningsen
43-årige Karsten Gøeg skiller sig med sit lange skæg en smule ud på landet i Boring ved Rask Mølle. Foto: Michael Svenningsen
Rask Mølle: Karsten Gøeg har vundet en konkurrence lavet af en Horsens-frisør om årets skæg. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce