Annonce
Vejle

Skohandler får afvist sin Posthus-klage: Jeg synes, de træder på den lille mand

Helle Madsen fik ikke noget ud af at indsende en ny klage over planene om at bygge nye butikker på Posthusgrunden. Planklagenævnet afgjorde 29. januar, at klagen var indsendt for sent. Arkivfoto: Mette Mørk
Helle Madsen får ikke indflydelse på Vejle Kommunes lokalplan for Posthusgrunden. Planklagenævnet har afvist klagen med den begrundelse, at den er indgivet for sent.
Annonce

Vejle: Skohandler Helle Madsen er slået tilbage til start i sin kamp for Vejles små detailbutikker. Planklagenævnet har nemlig afvist hendes seneste klage i sagen om Posthusgrunden i midtbyen.

Da avisen ringer til Helle Madsen for at få en kommentar til afgørelsen, står Helle Madsen midt i en ekspedition i sin butik, Helle M, i Søndergade, og hun har knap nok haft tid til at læse den ni sider lange afgørelse fra Planklagenævnet i Viborg.

- Jeg er jo bare en almindelig lille erhvervsdrivende, som også skal passe min butik. Jeg er ikke inde i alt det bureaukrati, der gælder i sådan en sag her. Jeg synes bare, at det virker, som om man træder på den lille mand, siger Helle Madsen.

Helle Madsen klagede 1. november sidste år over, at Vejle Kommunes lokalplan for Posthusgrunden åbner for flere nye detailbutikker i midtbyen - et faktum, hun frygter vil tage livet af mange af byens nuværende butikker, særligt i Vestergade og Nørregade, gågadestrækningerne længst fra Bryggen og Posthusgrunden.

Jeg er ikke inde i alt det bureaukrati, der gælder i sådan en sag her. Jeg synes bare, at det virker, som om man træder på den lille mand.

Helle Madsen, skohandler

Annonce

Ingen nye argumenter

Nævnet har nu afvist Helle Madsens klage fra 2019 med den begrundelse, at klagen er sendt for sent.

Planklagenævnet tilføjer i afslaget, at det også har haft betydning, at Helle Madsen ikke er kommet med nye argumenter i sin seneste klageskrivelse.

Hvis det var tilfældet, kunne det nemlig vurderes som en "undskyldelig omstændighed", men det har nævnet altså ikke fundet grundlag for.

27. september skrev Planklagenævnet til Helle Madsen, at hun skulle reagere med det samme, men hendes klage blev først afleveret 1. november.

Samtidig lægger planklagenævnet vægt på, at Helle Madsen stort set har gentaget ordlyden i den første klage, som hun indgav over butiksplanerne på Posthusgrunden helt tilbage i november 2016. Dengang var to andre af byens butiksindehavere og en lokalhistoriker medklagere, mens Helle Madsen står alene som afsender på den seneste klage.

Annonce

Nu skal kommunen købe grunden selv

Man kan tilføje, at Helle Madsens klage over, at Vejle Kommune åbnede mulighed for op til 30.000 kvadratmeter med nye butikker, siden er blevet overhalet af en helt anden udvikling i sagen:

Politikerne har nemlig forkastet den oprindelige lokalplan. Et byrådsflertal har i stedet besluttet, at at Vejle Kommune selv skal gå ind og overtage grundstykket i midtbyen.

Et flertal i Vejle Byråds økonomiudvalg bestående af Socialdemokratiet, Konservative og SF bemyndigede i november sidste år borgmesteren til at indlede forhandlinger med ejerne af de arealer, der er omfattet af lokalplan 1225 ved Gammelhavn midt i Vejle.

Det må gerne ske med henblik på "etapevis overtagelse" af de relevante arealer, som der står i udvalgets mødereferat.

Ifølge den tidligere plan for Posthusgrunden skulle der bygges op mod 30.000 kvadratmeter detailbutikker, foruden boliger og større udvalgsbutikker. Nu vil et flertal i byrådet have kommunen til at opkøbe grundstykket bid for bid. Arkivillustration
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Vejle

Stort rykind på musicalskolen i Vejle

Annonce