Annonce
Hedensted

Nye skoledistrikter skal løse problem med faldende elevtal: 100 børn vil få ny skole

Der er på bare tre år blevet 160 færre elever på Stjernevejskolen, mens naboskolen Hedensted Skole i samme periode er vokset. Nu harbyrådet godkendt en ændring af skoledistrikterne i Hedensted by, der kommer begge skoler til gavn. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Byrådet har netop godkendt en ændring af skoledistrikterne i Hedensted by, hvor flere familier fremover skal høre under Stjernevejskolen. På sigt vil ændringen flytte 100 elever.

Hedensted: Stjernevejskolen i Hedensted har i årevis lidt af faldende elevtal, og særligt de seneste tre år er det gået stærkt. Her har skolen mistet 160 elever, fra 645 til 485, og den seneste prognose har spået, at elevtallet på skolen i 2025 vil være 350.

Samtidig har naboskolen Hedensted Skole haft et stigende elevtal, og det forventes at fortsætte blandt andet på grund af den store udstykning Lille Dalby Bakker, der trækker masser af unge børnefamilier til.

Den udvikling har fået politikerne til at kigge grundigt på afgrænsningen af skoledistrikterne i Hedensted by, og efter en høringsfase, hvor forældre, skolebestyrelser mv. har kunnet komme med input og bemærkninger, er byrådet nu klar med en ændring.

Annonce

Fra 1. oktober bliver skoledistriktsgrænsen i Hedensted flyttet fra Hovedvejen til jernbanen, således at familier, der bor vest for jernbanen i Hedensted i fremtiden vil blive tilknyttet Stjernevejskolen.

Børnehave har betydning

Ændringen forventes at flytte 10 elever på hver årgang fra Hedensted Skole til Stjernevejskolen - det vil altså sige 100 elever, når hele ændringen er indfaset.

Grænsen mellem Hedensted Skole og Stjernevejskolen har tidligere gået langs Hovedvejen. Nu vil politikerne ændre det til, at jernbanen, den sorte streg, skal skille de to distrikter. Kort: Hedensted Kommune/Camilla Bo Krefeld

Formand for læringsudvalget Ole Vind (V) har tidligere understreget over for Folkebladet, at der ikke er tale om at flytte elever, der allerede går på en af de to skoler.

- Det kommer først til at gælde for de børn, der begynder i skole efter 1. oktober. Derudover er der stadig frit skolevalg i kommunen, så man er altså ikke tvunget til at vælge distriktsskolen, lød det således fra Ole Vind, da forslaget blev sendt i høring.

Hvis ændringen skal have nogen virkning, er det naturligvis nødvendigt, at mange familier vælger den "nye" distriktskole. Erfaringen viser, at valget blandt andet påvirkes af, hvor barnet går i børnehave, og det har læringsudvalget med i tankerne, når der inden for den næste årrække formentlig bliver brug for en ny daginstitution i Hedensted.

Annonce

Lidt for kort varsel

Både på Stjernevejskolen og Hedensted Skole er skolebestyrelserne positive over for ændringen, selvom man på Hedensted Skole, mener, at det sker med for kort varsel.

- Oplevelsen er, at en del forældre orienterer sig om distriktsskolen inden et evt. køb/leje af bolig, så nogle forældre vil måske opleve, at deres barn ikke kommer til at gå på den skole, som de havde ønsket og forestillet sig, skriver Morten Seindahl Krabbe, formand for skolebestyrelsen på Hedensted Skole, i skolens høringssvar.

Også på Stjernevejskolen har man en række bekymringer, selvom den overordnede holdning er positiv.

En af de problematikker, skolebestyrelsen nævner i sit høringssvar, er, at det kan give Stjernevejskolen økonomiske udfordringer, hvis mange familier holder fast i Hedensted Skole, selvom den ikke længere er distriktsskole.

Annonce

Risikerer ekstraregning

- Hvis en elev vælger at gå i en anden skole, så har vi ikke nogen mulighed for at sætte ind, hvis eleven har det svært i skolen. Men det er distriktsskolen, der skal betale for en segregeret elev. Dermed kan vi få en ekstraregning for elever, der ikke er kendt på skolen, lyder det i høringssvaret.

Stjernevejskolen påpeger i den forbindelse vigtigheden af at gøre en indsats i børnehaverne for allerede her at styrke tilknytningen til distriktsskolen og på den måde påvirke forældrenes valg.

Desuden mener Stjernevejskolen, det er vigtigt, at politikerne også tænker en tryg skolevej ind i distriktsændringen. Ole Vind bekræftede på byrådsmødet, at man er opmærksom på dette punkt.


Der er ikke tale om at flytte elever, der allerede går på en af de to skoler, men elever, der begynder i skole efter oktober i år, vil blive fordelt efter de nye grænser.

Ole Vind (V)


Annonce
Vejle For abonnenter

Så tæt var Vejle på Magasin - nu skal Bryggen overbevises om Posthusgrundens fortræffeligheder

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Højvande truer: Jimmy og H.C. holder vagt ved et af Vejles mest oversvømmelsestruede steder

Erhverv For abonnenter

En måned efter fyringsrunde: Stor Vejle-virksomhed fordobler alle ansattes månedsløn - og søger nye medarbejdere

Hedensted

Alternativet har været en redning og et afbræk fra jobafprøvningshelvede: Nu stiller Mads op til byrådet

Vejle Boldklub For abonnenter

Trods fremgangen i Brøndby; derfor ser det helt umuligt ud for VB

Børkop

Byrådet sagde ja til at bygge kommunens længste dige: Stor regning sendes videre til sommerhusejerne

Navne For abonnenter

Han var Gulddreng, en hitmager med hang til guld, glimmer og modeller - men bag solbrillerne var der også bare Malte Ebert - og det tog halvandet år at vende tilbage til et liv uden stress-symptomer

Alarm 112

Fanget af butiksdetektiv: Rumænsk par forsøgte at snige sig uden om kassen med kroppen fuld af varer

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

VEJLE

Knallertkørekortet lugter ikke længere af benzin: Nu skal de unge drøne af sted på el-scootere

Sundhed

Læger i opråb: Bliv coronatestet ved feber og hoste

Alarm 112

64-årig mand død i solo-ulykke: Bilen kørte 100 meter hen over en mark og ramte nogle træer

Vejle For abonnenter

Det kan ende med endnu en bro over Vejle Fjord, historier om dårlig hjemmepleje gør ondt, lån kan sikre byggestart på Gammelhavn - og så bliver vi klogere på sygehus-bedrageriet: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Give

Forening med tusindvis af tv- og internetbrugere er blevet solgt: - Det er ikke økonomisk forsvarligt at køre videre

Annonce