Annonce
Hedensted

Lindved Skole blev renoveret for 32 millioner kroner: Men der blev ikke råd til legeplads

Der er masser af udendørs plads på Lindved Skole, og eleverne kan både bygge huler og spille bold på den nye multibane. Men de mangler lege- eller opholdsområder med fx gynger, parkour eller andre spændende redskaber. Foto: Hedensted Kommune
Der var ikke penge til udendørs faciliteter, da Lindved Skole blev renoveret for tre år siden. Det skal der rådes bod på nu, og lokalrådet vil hjælpe skolen med at samle midler.
Annonce

Lindved: Mens klasseværelser og faglokaler er helt i top på Lindved Skole, kan man ikke sige det samme om udendørs arealerne. Da skolen for tre år siden fik en gennemgribende renovering, var der på trods af et budget på 32 mio. kr. ikke råd til nye legeredskaber.

Men det skal der rådes bod på nu, mener næstformanden for skolebestyrelsen Max Matthäi. Han er en del af et nyt legepladsudvalg, der skal lægge en plan for, hvordan de 320 elever kan få flere spændende ting at give sig i kast med i frikvartererne.

Lærere og elever er kommet med en ønskeseddel til udvalget, som med udgangspunkt i denne har indbudt tre legepladsleverandører, der skal give deres bud på, hvordan man kan lave et fedt børne- og ungdomsunivers på udearealerne omkring skolen.

- Det er især mellemtrinnet og udskolingen, der mangler nogle "hæng ud"-områder, og derfor skal vi ikke kun have en legeplads, men også noget parkour, skaterbane eller lignende - og gerne noget, man kan integrere i undervisningen, siger Max Matthäi.

Jeg synes jo, det er underligt, at man kan have en overbygningsskole med flere end 300 elever uden en legeplads.

Max Matthäi

Annonce

Kø ved gyngen

Skoleleder Anne Bloch Petersen bakker op om idéen. Hun ærgrede sig for tre år siden over, at der ikke kunne laves en ny legeplads i forbindelse med renoveringen af skolen, men prioriteringen var klar.

- Der var ikke midler til det hele, og så var det vigtigt, at vi fik murstenene på plads først, for det kan man ikke tage i små bidder. Vi mistede en del gamle legeredskaber, da vi renoverede, men det gav ikke mening at sætte dem op igen, fordi de var så slidte, siger Anne Bloch Petersen.

I dag er der en gammel svævebane, et lille legetårn, et rutsjerør og en gynge ved skolen, men der er også jord, huler og træer. Derudover donerede lokalrådet sidste år en ny multibane til skolen, som bliver flittigt brugt i frikvartererne.

- Gyngen er også ny, men da jeg forleden spurgte min syv-årige søn, om den var god, fortalte han, at han ikke havde prøvet den, fordi der altid er kø, siger Max Matthäi.

Annonce

Mindst en million

Han er foruden at være næstformand for skolebestyrelsen formand for Lindved Lokalråd, og netop lokalrådet er en vigtig del af de nye legepladsplaner.

- Skolen har ikke råd til at bygge en legeplads selv, og den må ikke søge fonde. Så det bliver lokalrådet, der står for den del. Projektet er langt fra klar endnu, men det kan nok ikke gøres for under en million, siger Max Matthäi.

Han fortæller, at de lokale foreninger også skal tages med på råd i forhold til hvilke redskaber, der skal etableres.

Eleverne på Lindved Skole havde god grund til at råbe hurra, da der i 2016 blev taget første spadestik til en 32 mio. kr. dyr renovering og ombygning. Desværre blev der ikke råd til en legeplads i samme ombæring. Arkivfoto: Martin Ravn
De nye indendørs faciliteter er helt i top på Lindved Skole, men eleverne ønsker sig flere muligheder for at lave noget udendørs i frikvartererne. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce