Annonce
Egtved

Skole har fået 6,5 millioner mere til udvidelse

Et stort multihus med glasfacade op mod slottet er et af elementerne i de omfattende byggeplaner. Illustration: Jørgen Overbys Tegnestue

I løbet af 2018 måtte Engelsholm Højskole indse, at den ikke kunne lave første del af det store ombygningsprojekt for de budgetterede 30 millioner kroner. Nu har skolen skaffet yderligere 6,5 millioner kroner.

Engelsholm: Engelsholm Højskole skal renoveres og udbygges for 100 millioner kroner. Første del af projektet - et nyt multihus og renovering af den gamle avlsgård - skulle som udgangspunkt være startet i 2018 og have kostet 30 millioner kroner.

Det første spadestik er dog ikke taget, og det skyldes, at højskolen - som mange andre - blev snydt af markedet, som forstander Jakob Bonderup formulerer det.

- Markedet har været overophedet i forhold til priserne, så vi kunne ikke nå i mål med de bud, vi fik på entreprisen. De var så meget dyrere, at vi selv med besparelser ikke nåede ned på det rigtige niveau, og vi syntes heller ikke, at vi så var tro mod det oprindelige projekt, siger han.

Jeg forventer, at det første spadestik bliver i løbet af foråret, men så længe, der ikke er skrevet under på noget, er datoen ikke på plads.

Jakob Bonderup, forstander
Højskolen vil gerne genskabe en nyfortolkning af den trelængede avlsgård, som blev opført på Engelsholm i 1700-tallet. Det samlede projekt vil koste 100 millioner kroner. Skitse: Jørgen Overbys Tegnestue

Fra de samme fonde

Derfor har højskolen været i gang med at finde flere penge, og det er lykkes at skaffe yderligere 6,5 millioner kroner. Pengene kommer fra Ole Kirks Fond og Louis-Hansen Fonden, der også har doneret de første 30 millioner til projektet.

Status er i skrivende stund, at højskolen er tæt på at få det sidste på plads i forhold til en underskrevet kontrakt og en dato for det første spadestik. Jakob Bonderup vil derfor ikke give et præcist bud på, hvornår der sker noget, men han har en formodning, som dog kun vil holde, hvis det flasker sig med kontrakt og underskrifter.

- Jeg forventer, at det første spadestik bliver i løbet af foråret, men så længe, der ikke er skrevet under på noget, er datoen ikke på plads, siger han.

Engelsholm Højskole forventer at kunne sætte spaden i jorden i løbet af foråret og dermed begynde på en omfattende ombygning for 100 millioner kroner i alt. Første projekt koster 36,5 millioner kroner. Arkivfoto
Annonce

Ikke fået flere penge

Forstanderen har tidligere kaldt perioden her med det enorme nybyggeri og den gennemgribende renovering for "den mest spændende tid i nyere Engelsholm-historie".

Skolen ønsker med projektet at genskabe den trelængede gård, som blev opført ved slottet i 1700-tallet. Den samlede pris for hele projektet løber op i 100 millioner kroner, og Jakob Bonderup fortæller, at de på nuværende tidspunkt ikke har fået tilsagn om flere penge end de 36,5 millioner, der skal bruges til den første del.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket her: Politikerne blev enige i nat - Danmark genåbner næsten 21. maj

Annonce