Annonce
Børkop

Skole har fået golf på skoleskemaet - og det hitter

Idrætstimer anno 2021 må hellere end gerne ske i samarbejde med lokale idrætsforeninger, og et samarbejde mellem Kellers Park Golf Klub og Fælleshåbsskolen har vist sig at være en succes for begge parter. Foto: Jørgen Flindt
Fælleshåbsskolen er begyndt at bruge nogle af idrætstimerne hos Kellers Park Golf Klub, hvor eleverne prøver kræfter med golfsporten. Og det har vist sig at være et hit for både elever, skole og golfklub.

En flok 9. klasses elever har fået en introduktion og skal nu i gang med den svære kunst at ramme den lille hvide golfbold, så den flyver ud på græsset.

- Det er sgu godt nok ikke nemt, lyder det fra en, og andre skynder sig at sige, at nej det er noget andet end gaming.

Mathilde Søby Larsen, midt i billedet, har gang i det store sving. Foto: Jørgen Flindt

Et par piger, Matilde og Caroline, står og hjælper hinanden med at få det rette sving i kroppen, men nemt er det ikke. Der er meget at lære, når alt er nyt. Eller næsten nyt.

Annonce

- Jeg har prøvet det lidt før, og det er hyggeligt og sjovt at bruge nogle idrætstimer på at spille golf, siger Mathilde Søby Larsen, der dog ikke regner med, hun bliver grebet så meget af golfen, at hun vil fortsætte i klubben.


Det er hyggeligt og sjovt at bruge nogle idrætstimer på at spille golf

Mathilde Søby Larsen, 9.C


- Nej, jeg er nu vist bare mere en fodboldpige, siger hun og prøver et sving af, og hun rammer den lille hvide bold, der dog ikke ryger så voldsomt langt.

Kan bruges til meget

Idrætslærer Jacob Rønnow kigger tilfreds ud på sine elever. Denne dag er det 9. C, der er afsted. De andre 9. klasser har også været forbi, og 6. klasserne har også været forbi golfbanerne, og fra næste år ganske givet endnu flere klasser.

- Eleverne har taget det til sig. Der var da en som sagde, golf kun er for gamle mennesker, men det finder de jo hurtigt ud af, at det er det bestemt ikke. Eleverne synes, det er sjovt at komme herhen, og der er rigtig mange på skolen, der spørger, om de ikke også må prøve at komme hen og spille golf, så det må siges at være en succes, siger han.

Han er selv golfspiller i klubben i Brejning. Det samme er hans børn. Og det er gennem ham, at kontakten med skolen og klubben er skabt.

- Det er en jo en nærliggende idé. Ikke kun fordi, jeg selv spiller her, men i disse corona-tider, hvor eleverne skal være så meget ude som muligt, er golf jo helt og aldeles oplagt. Det er en side af sagen. Men en anden side er også, at golf er ganske glimrende til en idrætstime, for man arbejder med motorikken, rytme, håndkoordination og og med hele kroppens bevægelser, forklarer han.

Annonce

Glæde i klubben

Golf er en sport med hundredvis af år på bagen, men som led af idrætstimerne er det en ny opfindelse. I hvert fald hos skolerne i Børkopområdet, men nu er Fælleshåbsskolen så begyndt at sende eleverne hen til golfbanen, og den lokale golfklub står klar med et par frivillige golfkyndige frivillige herrer, der hjælper til med at lære de rigtige sving.

Golfens dag på søndag

  • På søndag er det golfens dag over hele landet, og det betyder, at der også hos Kellers Park Golf Club er åbent hus. Her kan man prøve kræfter med golfsporten og få gode råd og inputs undervejs.
  • Man er velkommen til at kigge forbi i tidsrummet imellem klokken 10 - 15.
  • Golfklubben tilbyder lidt gratis at drikke og fortæller gerne om, hvad golf kan gøre for dig.
  • Der er forskellige golfaktiviteter og en lille konkurrence, man kan deltage i.
  • Der sælges grillpølser på dagen.
  • Man kan tilmelde sig på: Post@kellersparkgolfclub.dk eller på 28 55 65 10

En af dem er Tonny K. Jensen, der er formand for klubbens juniorudvalg. Og som gerne bruger en frivillig stund i ny og næ på at lære fra sig.

- Det er jo en fornøjelse at møde de unge mennesker, og samarbejdet med Fælleshåbsskolen kører ret fint. Det må gerne udvides til flere skoler. Vi er bestemt klar til det, siger han.

Imens slår de 15 unge mennesker bolde ud. Nogle af dem skal dog over at spille en leg, der hedder "Fuld svensker". Her skal man putte mod hinanden. Sådan er der så meget, når der idræt på Fælleshåbsskolen.

En fuld svensker kaldes dette spil på putting-greenen. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Kæmpe overraskelse: Se Danmarks bedste pressefotos

Annonce