Annonce
Jelling

Skole har ventet 18 år: Endelig kunne spaden stikkes i jorden

Store dele af Skovagerskolen overværede det store øjeblik, da eleven Rasmus fik lov at foretage det første spadestik til en ny og længeventet bygning ved siden af skolen. Foto: Mette Mørk

Onsdag eftermiddag kom det store øjeblik, da specialskolen Skovagerskolen efter 18 års ventetid kunne sætte det første spadestik i jorden til en ny bygning med tre klasselokaler og to faglokaler.

Jelling: - Endelig er den store dag kommet. En dag, vi har ventet på siden 2000. Vi har glædet os helt vildt, især Find (skoleleder, red.), som næsten ikke kunne sove i nat.

Viceskoleleder Søren Beierholm har fået æren af at introducere til det længe ventede spadestik på Skovagerskolen. Et spadestik, der er begyndelsen på det 550 kvadratmeter store byggeri, som skal stå klar til brug i foråret 2019.

Selve spadestikket får eleven Rasmus lov til at udføre med den samme spade, som blev benyttet i starten af 1990'erne, da Skovagerskolen blev bygget i Jelling.

Trods spadens alder skinner den, som var den helt ny - og let ser det da også ud, da Rasmus med et stort smil på læben graver det første lag jord på byggepladsen, inden den store gravemaskine overtager arbejdet.

Annonce

Det er vores erfaring, at flere konflikter kan opstå, hvis pladsen er trang, og derfor glæder det os rigtig meget, at vi nu får mere plads på skolen.

Søren Beierholm, viceskoleleder på Skovagerskolen
85 elever og 70 ansatte kan glæde sig over, at Skovagerskolen snart får mere plads. Foto: Mette Mørk

Standhaftig indsats bærer frugt

Som præsenteret i indledningen har spadestikket til den nye bygning været mange år undervejs.

Således har der været et behov for at udvide rammerne på Skovagerskolen siden 2000, og faktisk fik specialskolen en bevilling fra Vejle Amt i 2005 til at gøre noget ved pladsmanglen. To år senere - altså i 2007 - var det planen, at arbejdet skulle udføres, men samme år indtrådte kommunalreformen, og planerne blev sat på standby.

Siden dengang har bestyrelsen for Skovagerskolen hvert år genansøgt Vejle Kommune om midler, indtil standhaftigheden lønnede sig sidste år, da skolen fik bevilget 11 millioner kroner fra kommunen.

En midlertidig vej er etableret, så de store maskiner kan komme frem til arbejdet med nybyggeriet på Skovagerskolen. Foto: Mette Mørk

Mere plads - mindre konflikt

De 11 millioner kroner skal omdannes til en 550 kvadratmeter nybygning samt omforandringer i den eksisterende bygning på Skinbjerg 25.

- Da vi er en specialskole, har vi flere elever med udadreagerende adfærd, som kan blive fremprovokeret af det omkringliggende miljø. Det er vores erfaring, at flere konflikter kan opstå, hvis pladsen er trang, og derfor glæder det os rigtig meget, at vi nu får mere plads på skolen, fortæller viceskoleleder Søren Beierholm.

Den nye bygning skal rumme tre klasselokaler til de ældste elever samt to faglokaler til henholdsvis natur og teknik plus håndværk og design. I slutningen af marts måned 2019 forventes nybyggeriet at være afsluttet, hvorefter renoveringen i den eksisterende bygning starter. Det hele forventes afsluttet, inden eleverne går på sommerferie i 2019.

Skovagerskolen i Jelling er en specialskole, der samler elever fra et stort område. Foto: Mette Mørk

Vil give udfordringer

Under byggeriet er der etableret en midlertidig vej, hvor de store maskiner kommer til at køre frem og tilbage. Derudover er der mellem skolen og byggeriet placeret et hegn, som er skærmet af med sort plastic.

- Vi kan desværre ikke undgå, at byggeriet vil give udfordringer i forhold til nogle af vores elever, som let kan miste koncentrationen. Derfor har vi valgt at afskærme byggepladsen mest muligt, men vi vil lave nogle kiggehuller, så de mest nysgerrige kan følge med, forklarer Søren Beierholm.

Arkitekt på byggeriet er firmaet Constructa, mens firmaet Torntoft og Mortensen har vundet licitationen på at opføre bygningen. Begge virksomheder kommer fra Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Sidder du også i haven i stedet for på festivalpladsen? Lyt til noget nyt - hvis du tør

Annonce