Annonce
Egtved

Lille skole er ramt af elevflugt, og lukning truer: 'Det her er alvorligt, og vi er nødt til at handle nu'

Firehøjeskolens afdeling i Vandel tæller fra på tirsdag kun 43 elever fra 0.-6. klasse, efter skolen siden september har sagt farvel til 11 elever. Det er en alvorlig situation, lyder det fra skolelederen.
Firehøjeskolens Vandel-afdeling har siden sommerferien mistet ni elever, som er flyttet til andre skoler. Det er alvorligt for skolen, der fra tirsdag kun tæller 43 elever. Skolebestyrelsen var torsdag aften indkaldt til ekstraordinært møde for at drøfte situationen.

Vandel: På mange skoler ville udmelding af ni elever måske ikke betyde så meget. Men for en skole med kun 54 elever, udgør ni elever næsten 20 procent.

Det er tilfældet hos Firehøjeskolens afdeling i Vandel, der siden september har mistet ni elever. Faktisk har skolen mistet 11 elever, men de to af eleverne er blevet udmeldt, da deres familier er flyttet fra lokalområdet, og derfor har et skoleskifte været nødvendigt.

- Dem, der flytter fra lokalområdet, kan vi ikke gøre noget ved. Det er jo sådan, det er. Derimod bor de ni andre elever stadig i lokalområdet, men forældrene har valgt at flytte dem til andre skoler, og det er dem, vi skal have fokus på, fortæller Bjarne Kyneb, skoleleder på Firehøjeskolen.

Annonce

- Vi fik et par udmeldelser omkring efterårsferien, og så var der egentlig kommet ro på. Nu har vi desværre lige fået fem nye udmeldelser i løbet af ganske kort tid. Det er alvorligt, og det er vi nødt til at handle på med det samme, siger han.

Kender ikke årsagen

Frafaldet af elever er ekstra alvorligt for Vandel-skolen, der i 2020 var tæt på at blive lukket efter flere år med faldende elevtal og prognoser, der kun viste yderligere fald. Dengang besluttede et flertal i børne- og familieudvalget at give skolen to år til at vende den negative udvikling.

- Der er ingen tvivl om, at det er en alvorlig situation. Vi er nødt til at få stoppet den her udvikling nu, lyder det fra skolelederen.

Der er ingen tvivl om, at det er en alvorlig situation. Vi er nødt til at få stoppet den her udvikling nu.

Bjarne Kyneb, skoleleder

Hvad der er årsagen til, at forældrene til de ni børn, kan Bjarne Kyneb ikke svare på med sikkerhed.

- Jeg synes, vi er meget optagede af at drive en god skole, og at vi gør mange ting rigtig godt. Men når nogen trækker deres børn ud af vores skole, må det jo være, fordi de ikke er helt på bølgelængde med det, vi gør? Derfor er vi nødt til at kigge på os selv og se på, hvad det er, vi kan ændre, så vi kan holde på alle elever og forældre, forklarer skolelederen.

Annonce

Kalder til møde uden ledelsen

Torsdag aften var skolebestyrelsen indkaldt til et ekstraordinært bestyrelsesmøde for at drøfte den alvorlige situation.

- Vi havde et godt og meget konstruktivt møde, hvor vi var meget enige om, at vi er nødt til at få forældrene ind til et møde, så vi kan høre, hvad det er, de går med at af tanker. Vi er virkelig interesseret i at høre, hvad de mener, og hvad det er for nogle ting, de hører og oplever, så vi kan finde ud af, hvor vi skal sætte ind, siger Bjarne Kyneb.

For at få så mange og ærlige svar fra forældrene som muligt, besluttede skolebestyrelsen og skolens ledelse på det ekstraordinære forældrebestyrelsesmøde, at ledelsen og medarbejdere ikke deltager ved det møde, som skolens forældre vil blive indkaldt til på torsdag i næste uge.

- Det bliver skolebestyrelsen, som indkalder til mødet, og der vil være en mødeleder, men derudover håber vi, at forældrene vil melde ind med både det, de synes, vi som skolen gør godt, men selvfølgelig især med det, de mener, der kunne fungere bedre, forklarer han.

Annonce

Lave en handleplan

Fredag vil skolebestyrelsen og ledelsen så drøfte de mange input og ud fra det udarbejde en handleplan.

- Vi må se, hvad der kommer frem på mødet, og så må vi hurtigst muligt finde nogle løsninger på de udfordringer, nogle forældre måtte opleve, lyder det fra Bjarne Kyneb.

Fra på tirsdag, når de seneste udmeldelser træder i kraft, tæller Firehøjeskolens Vandel-afdeling kun 43 elever.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Der er kun 200 meter fra den ene Kirk Johansen-restaurant til den anden: Men der er himmelvid forskel på regnskaberne

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Psykiatrisk afdeling skal finde ny leder igen: Ledende overlæge stopper uden at have andet job på hånden

Vejle Boldklub For abonnenter

VB siger farvel til Superligaen: Hovedansvaret ligger ét sted - og få så stoppet det cirkus

Billund

Børnenes Hovedstad har fødselsdag - og så kom en kronprinsesse på besøg

Vejle

Se med LIVE: Messerschmidt og Carsten Nielsen krydser klinger inden afstemning om forsvarsforbeholdet

Se kortet: Så tæt står vindmøllerne i landets kommuner

VEJLE

Der er tæt på at være fuldt hus på gågaden: Nu får du endnu en butik, du ikke kan undvære

Alarm 112 For abonnenter

13-årig pige gav to drenge oralsex ved Spinderihallerne i 2020: Efter tre retsmøder er dommen endelig faldet

Carlos kunne knap kende forskel på røde og grønne æbler, da han kom til Danmark: Men nu har sporskiftet båret frugt

Sport

Se video: Tidligere cykelstjerne fra Vejle kæmper med Danmarks stejleste vej, mens VAF's reporter kommer halsende bagefter

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Alarm 112

Husejer står med hul i hækken, efter at to biler tørnede sammen på Søndermarken

Hedensted For abonnenter

For lidt plads i spandene og mangel på information frustrerer borgerne - men der er også ros til den nye affaldsordning

Kultur

Ja, ja, jaaaaaaaa: Her bliver der kæmpe tour-fest for hele familien - og festen starter lige fra morgenstunden

Annonce