Annonce
Egtved

Lille skole er ramt af elevflugt, og lukning truer: 'Det her er alvorligt, og vi er nødt til at handle nu'

Firehøjeskolens afdeling i Vandel tæller fra på tirsdag kun 43 elever fra 0.-6. klasse, efter skolen siden september har sagt farvel til 11 elever. Det er en alvorlig situation, lyder det fra skolelederen.
Firehøjeskolens Vandel-afdeling har siden sommerferien mistet ni elever, som er flyttet til andre skoler. Det er alvorligt for skolen, der fra tirsdag kun tæller 43 elever. Skolebestyrelsen var torsdag aften indkaldt til ekstraordinært møde for at drøfte situationen.

Vandel: På mange skoler ville udmelding af ni elever måske ikke betyde så meget. Men for en skole med kun 54 elever, udgør ni elever næsten 20 procent.

Det er tilfældet hos Firehøjeskolens afdeling i Vandel, der siden september har mistet ni elever. Faktisk har skolen mistet 11 elever, men de to af eleverne er blevet udmeldt, da deres familier er flyttet fra lokalområdet, og derfor har et skoleskifte været nødvendigt.

- Dem, der flytter fra lokalområdet, kan vi ikke gøre noget ved. Det er jo sådan, det er. Derimod bor de ni andre elever stadig i lokalområdet, men forældrene har valgt at flytte dem til andre skoler, og det er dem, vi skal have fokus på, fortæller Bjarne Kyneb, skoleleder på Firehøjeskolen.

Annonce

- Vi fik et par udmeldelser omkring efterårsferien, og så var der egentlig kommet ro på. Nu har vi desværre lige fået fem nye udmeldelser i løbet af ganske kort tid. Det er alvorligt, og det er vi nødt til at handle på med det samme, siger han.

Kender ikke årsagen

Frafaldet af elever er ekstra alvorligt for Vandel-skolen, der i 2020 var tæt på at blive lukket efter flere år med faldende elevtal og prognoser, der kun viste yderligere fald. Dengang besluttede et flertal i børne- og familieudvalget at give skolen to år til at vende den negative udvikling.

- Der er ingen tvivl om, at det er en alvorlig situation. Vi er nødt til at få stoppet den her udvikling nu, lyder det fra skolelederen.

Der er ingen tvivl om, at det er en alvorlig situation. Vi er nødt til at få stoppet den her udvikling nu.

Bjarne Kyneb, skoleleder

Hvad der er årsagen til, at forældrene til de ni børn, kan Bjarne Kyneb ikke svare på med sikkerhed.

- Jeg synes, vi er meget optagede af at drive en god skole, og at vi gør mange ting rigtig godt. Men når nogen trækker deres børn ud af vores skole, må det jo være, fordi de ikke er helt på bølgelængde med det, vi gør? Derfor er vi nødt til at kigge på os selv og se på, hvad det er, vi kan ændre, så vi kan holde på alle elever og forældre, forklarer skolelederen.

Annonce

Kalder til møde uden ledelsen

Torsdag aften var skolebestyrelsen indkaldt til et ekstraordinært bestyrelsesmøde for at drøfte den alvorlige situation.

- Vi havde et godt og meget konstruktivt møde, hvor vi var meget enige om, at vi er nødt til at få forældrene ind til et møde, så vi kan høre, hvad det er, de går med at af tanker. Vi er virkelig interesseret i at høre, hvad de mener, og hvad det er for nogle ting, de hører og oplever, så vi kan finde ud af, hvor vi skal sætte ind, siger Bjarne Kyneb.

For at få så mange og ærlige svar fra forældrene som muligt, besluttede skolebestyrelsen og skolens ledelse på det ekstraordinære forældrebestyrelsesmøde, at ledelsen og medarbejdere ikke deltager ved det møde, som skolens forældre vil blive indkaldt til på torsdag i næste uge.

- Det bliver skolebestyrelsen, som indkalder til mødet, og der vil være en mødeleder, men derudover håber vi, at forældrene vil melde ind med både det, de synes, vi som skolen gør godt, men selvfølgelig især med det, de mener, der kunne fungere bedre, forklarer han.

Annonce

Lave en handleplan

Fredag vil skolebestyrelsen og ledelsen så drøfte de mange input og ud fra det udarbejde en handleplan.

- Vi må se, hvad der kommer frem på mødet, og så må vi hurtigst muligt finde nogle løsninger på de udfordringer, nogle forældre måtte opleve, lyder det fra Bjarne Kyneb.

Fra på tirsdag, når de seneste udmeldelser træder i kraft, tæller Firehøjeskolens Vandel-afdeling kun 43 elever.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce