Annonce
Jelling

Skole og lokalråd siger nej tak til cykelsti: Brug pengene på en overordnet trafikplan over byen

Næsten en million kroner er afsat til at anlægge en 270 meter lang cykelsti, der forbinder Skolestien og Skinbjerg. Men hverken skoler eller lokalråd er tilhængere af forslaget. Foto: Anders Kynde
En pose penge med 996.000 kroner er sat af til en cykelsti i Skovgade, men lokale kræfter takker nej. En mere overordnet trafikplan for Jelling står højere på ønskelisten.

Jelling: En ny cykelsti, der skal sikre, at børnene kommer sikkert i skole, vil normalt være et højt ønske for alle.

Men lige netop den cykelsti i Skovgade, Vejle Kommune har afsat en million kroner til at anlægge, er ikke den rigtige løsning.

Det mener både Bredagerskolen, Jelling Friskole og Jelling Lokalråd. For nylig havde de et online møde med Vejle Kommune, hvor de prøvede at få kommunens teknik og miljø-afdeling på andre tanker.


Vi har brug for en overordnet plan med gode løsninger for, hvordan vi kommer rundt i byen, hvad enten det er som gående, cyklist eller bilist.

Martin Bredthauer, formand for Jelling Lokalråd


- Det er korrekt, at vi tidligere har peget på, at vi gerne vil have bedre cykelforhold i blandt andet Skovgade, men vi mener ikke, at cykelstien er den rigtige løsning. Ja, faktisk skaber den flere problemer, end den løser, mener Martin Bredthauer, formand for Jelling Lokalråd.

Cykelstien har været planlagt til at løbe langs Skovgade fra Skinbjerg og frem til Skolestien ved Bredagerskolen. Altså en forholdsvis kort strækning på cirka 270 meter. Problemet er dog, at cykelstien er dobbeltrettet og konflikter med den øvrige trafik, når cykelstien begynder og ophører. Det betyder eksempelvis, at når man kommer cyklende på stien fra Skinbjerg mod Bredager, skal man krydse vejen for at cykle i den rigtige side, når stien slutter.

- Egentlig er det jo dejligt, at kommunen har lyttet til vores ønsker. Men lige præcis dette ønske ligger flere år tilbage, og jeg tror, vi er blevet klogere siden da. Der er andre steder, der er mere presserende, så vi mener vi ikke, at det er det bedste sted at bruge pengene lige nu, siger Martin Bredthauer.

Annonce

Ønsker ikke lappeløsninger

I stedet håber Jelling Lokalråd, at der kan udarbejdes en trafik- og mobilitetsplan for Jelling, inden man begynder at anlægge nye cykel- og gangstier.

- Vi ønsker ikke flere lappeløsninger. Vi har brug for en overordnet plan med gode løsninger for, hvordan vi kommer rundt i byen, hvad enten det er som gående, cyklist eller bilist, lyder det fra Martin Bredthauer.

I dag er der cykelsti i dele af Skovgade, men ikke på hele strækningen. Foto: Anders Kynde

Han bakkes op af Lance Luscombe, der er skoleleder på Bredagerskolen. Han fortæller, at der er et relativt stort antal børn, der bliver kørt i skole af deres forældre - blandt andet fordi trafiksikkerheden på vejene ikke er optimal over hele byen.

- Man kan godt lave mindre stiprojekter i byen, men de skal hænge sammen. Og det gør dette forslag ikke. Hvis Jelling skal have flere børnefamilier til byen, bliver vi nødt til at tænke mobilitet ind i byplanlægningen. Der er brug for trafiksikre stisystemer, der undgår at krydse store veje, og derfor er vi stor tilhænger af en overordnet trafikplan, siger Lance Luscombe.

I denne uge kigger teknisk udvalg i Vejle Kommune nærmere på forholdene. Vi følger op på sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce